حجتالاسلام و المسلمين محمد کاویانی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با تأکید بر لزوم پرهیز از نگاههای سیاسی و حرکتهای سیاستزده روزمره در خصوص بازنگری در علوم انسانی، تصريح كرد: بحث بازنگری در علوم انسانی نباید تحتالشعاع مسائل سیاسی قرار گیرد، هرچند که یک بعد سیاسی عمیق در آن نهفته است؛ زیرا اسلامی سازی علوم انسانی، آخرین حلقه به چالش کشیدن فرهنگ غرب محسوب میشود.
وی همچنین با اشاره به این نکته که بی شک فرهنگ عمومی و مشترک جامعه، فرهنگ اسلامی می باشد، افزود: با توجه به مکمل بودن فرآیند بومیسازی و اسلامیسازی علوم انسانی باید توجه داشت که هدف نهایی از اسلامیسازی علوم انسانی، در واقع دستیابی به سبک زندگی اسلامی می باشد.
عضو هیأت علمی گروه روانشناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در ادامه تاکید کرد: اساساً مقدم بودن بومیسازی علوم انسانی بر اسلامیسازی، به معنای تفکیک این دو فرایند از یکدیگر نیست.
وی همچنین افزود: در واقع به این خاطر که فرهنگ بومی ما، غالباً اسلامی است، انتظار میرود بومی سازی علوم انسانی با اسلامی سازی آن علوم انطباق داشته باشدبا این حال اگر در مواردی، فرهنگ بومی ما از فرهنگ اسلامی فاصله داشته باشد، بدیهی است که باید به سمت و سوی اسلامیسازی حرکت کنیم.