به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، دکتر علی لاریجانی امروز در یازدهمین اجلاس روز جهانی مساجد طی سخنانی با محکوم کردن سکوت مرگبار کشورهای غربی در قبال جنایات رژیم صهیونیستی گفت: مسئله فلسطین امروز موضوع مهم دنیای اسلام است؛ با توجه به تجاوزات این رژیم به ملت مظلوم فلسطین، این نشست نمادی برای نجات مردم مظلوم این کشور است چرا که جریان فلسطین در قیل و قالهای جهان کنونی، گم شده است.
وی گفت: شاید این امر با طراحی از پیش تعیین شده است تا بتواند در لابهلای این سروصداها، یک بازی جدید با عنوان صلح قلابی مطرح و این نشست یک پاسخدهی به این طراحیها است ولی باید به آنها بگوییم فلسطین احتیاج به این نوع مانورهای دیپلماتیک ندارد، ملت فلسطین حقوقی دارند که باید آنها را دریافت کنند .
رییس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود، مسجد را انوار الهی خواند و افزود: مسجد پایگاه تمدنساز برای تمدن اسلامی در طول تاریخ بوده و هست.
وی در تقبیح عملکرد سیاستمداران در خصوص غفلت از مساجد، گفت: ممکن است، سیاستمداران خود را به خوابرفتگی بزنند و نخواهند اهمیت و جایگاه مساجد را ببینند، ولی مسجد خود در سازندگی جوامع و پویایی آن اهمیت خود را نشان داده است.
دکترلاریجانی تصریح کرد: در یک نگاه کلی، وضعیت جهان به سمت و سوی یک شرایط ایستا در حرکت است و در چند دهه اخیر به ویژه بعد از جنگ جهانی دوم، نگاهی مادیگرایانه در صحنه جهانی حاکم شده که این تفکر بعد از رنسانس به وجود آمد و در آن، دین از ساحت اجتماع جدا شد.
وی با بیان اینکه اهمیت معنویت در دنیای کنونی بیش از گذشته مورد نیاز بشر است افزود: انسان برای زندگی خود نیاز به آب، نان و آرامش دارد که از ضروریات میباشد، برخیها پرستش یک معبود را به عنوان یک تئوری برای بشر قرار ندادند، لذا یک شرایط ایستایی به وجود آمد؛ در این بین یک خلا معنوی در زندگی بشر مشاهده شد که در سه دهه اخیر این خلأ بروز پیدا کرده است .
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه امروز در بسیاری از کنفرانسها و سمینارها صحبت از خلأ معنوی و جستجو راهکاری برای آن می باشد، ابرازداشت:جایگاه مذاهب پس از تغییر و تحوالات بینالمللی دچار حاشیهنشینی شده، لذا مذاهب گوناگون برای حیات دادن به زندگی بشر با کمبودهای فراوانی مواجه هستند، اما همین دوران را میتوان بهار فکر اسلامی نامید. چرا که در این زمان، گرایش به تفکرات اسلامی در اقصینقاط جهان به ویژه در دنیای غرب بیشتر مشاهده میشود.
دکتر لاریجانی در ادامه سخنان خود به پشت صحنه اقدامات تروریستها در دنیای اسلام اشاره کرد و افزود: میتوان کشورهای غربی را پشت صحنه اقدامات تروریستی در دنیای اسلام، دانست که به دنبال تخریب حرکت معنویت گرای اسلامی میباشند.
رییس قوه مقننه با اشاره به حوادث اخیر در منطقه به ویژه مصر تاکید کرد: این حوادث نشان داد ولایتفقیه در کشور ما مسئله بسیار مهم و حیاتی است که از یادگارهای پیر فرزانه حضرت امام خمینی(ره) میباشد.
وی در ادامه با بیان اینکه دشمنان در گرایشهای خود برای فشار به مسلمانان عزمی جدی را در پیش گرفتهاند تاکید کرد: با همه فشارها و بمباران تبلیغاتی که بر مسلمانان وارد میشود هنوز گرایش به دین و معنویت وجود دارد .
رییس مجلس شورای اسلامی به وظیفه علمای اسلام برای ایجاد روحیه معنوی و گسترش آن در این زمینه تاکید کرد و افزود: سیاستمداران و اصحاب رسانه نیز نیازمند شناخت تفکر اسلامی بر مبنای عقلانیت معنویت هستند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به اوضاع سوریه اشاره کرده و گفت: متجاوزان امروز در سوریه با صراحت میگویند ما به این جریانهای تند رو کمک تسلیحاتی می کنیم.
وی تاکید کرد: در سوریه مساجد و مراکز معنوی توسط گروههای تروریستی تخریب و اهانت میشود، این مشکلی است که امروز در دنیای اسلام وجود دارد و در برخی از کشورهای غربی نیز به بهانههای واهی، منارهها و حتی مساجد مورد اهانت قرار میگیرد.
دکتر لاریجانی به جریانهای وهابیگری در دنیای اسلام اشاره و آن را یک مصیبت خواند و افزود: آنها مذاهب مختلف اسلامی را کافر میدانند، این گروه به جای اینکه با استکبار جهانی مبارزه کند،گروههایی نشکیل داده و با مسلمانان درگیر میشود که باعث به شهادت رسیدن بسیاری از افراد بی گناه شده است.
رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه به نقش علمای مذهبی و مساجد در مقابله با افکار پلید وهابیگری اشاره و تاکید کرد: مسئولیت علمای روشنفکر دینی در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری است، باید پردههای نفاق را کنار زده و باعث آگاهی مسلمین شوند که این کار بسیار مشکل است.
دکتر لاریجانی خاطرنشان ساخت: نان گروههای تندرو در تفرقه است، باید این ابزار را از آنها گرفت، نباید مسئلههای تفرقهانگیز را بیان شود که دیگران از آنها سو استفاده کنند.