به گزارش خبرگزاری حوزه، حمید رضا نجف پور عصر امروز در نشست خبری با اشاره به جایگاه بانکداری اسلامی اظهار داشت: متاسفانه قانون بانکداری اسلامی که 30 سال پیش به تصویب رسیده است هنوز به صورت کامل اجرا نمیشود.
وی با بیان این که امروز بعد از گذشت 30 سال از قانون بانکداری بدون ربا، بین قانون و آنچه که اجرا میشود خلا جدی وجود دارد اضافه کرد: در همین راستا از یک دهه پیش و برای نهادینه کردن بانکداری اسلامی برنامهای با مشارکت اساتید حوزه و برخی از اساتید دانشگاه در دستور کار قرار گرفته و آسیبشناسیهای لازم در زمینه ی صورت گرفت.
معاون اعتبارات و تجهیز منابع بانک مهر اقتصاد افزود: از سال 88 این قانون به مرحله عملیاتی درآمده و به مراجع ذیصلاح ارائه گردید که در بانک مهر اقتصاد این قانون دردوازده گام اساسی و در یک چشمانداز پنج ساله و با مشارکت اساتید حوزه به مرحله اجرا درآمده است که یکی از این گامها نظارت شرعی بر کارمندان است.
وی افزود: در همین راستا مرکز مشاوره فقهی نیز در این بانک راهاندازی شده و با نظارت و مشارکت مستقیم اساتید حوزه، مباحث فقهی و معاملاتی مورد واکاوی قرار میگیرد.
نجف پور با تاکید بر این که جای خالی بانکداری اسلامی مبتنی بر فقه شیعی در کشور خالی است تاکید کرد: بانک مهر اقتصاد در راستای حل این مشکل با مشارکت اساتید حوزه گامهای اساسی برداشته و امیدوار است تا در سالهای آینده با همکاری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به الگوی تمام عیار بانکداری اسلامی در سراسر جهان تبدیل شود.
معاون اعتبارات و تجهیز منابع بانک مهر اقتصاد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فرا رسیدن هفته بانکداری اسلامی به تشریح برنامههای این هفته پرداخت.
وی افزود: برنامههای امسال در راستای نهادینه کردن بانکداری اسلامی در سراسر کشور به اجرا در میآید.
اضافه کرد: بانکداری اسلامی فرهنگ بسیجی و مشتریمداری، امانتداری و شفافیت مالی، سنت قرضالحسنه و ترویج ارزشهای اسلامی و بانکداری اسلامی و فراگیری فقه بانکی از جمله عناوین روزهای این هفته بوده که از اول هفته بعد شروع خواهد شد
نجف پور یادآور شد: در هفته بانکداری اسلامی با همکاری اساتید حوزه به سوالات مردم در خصوص بانکداری اسلامی در شعب این بانک پاسخ داده شده و مشاورههای لازم ارائه خواهد شد.