به گزارش خبرگزاری حوزه از شهرکرد، حجت الاسلام والمسلمین راشد يزدی، شب گذشته در مراسم بیستمین دوره طرح تقویت مبانی اعتقادی و شبهه زدایی دینی در مصلای بزرگ شهرکرد طی سخنانی به بیان عوامل تاثیرگذار بر استحکام خانواده در سبک زندگی اسلامی پرداخت.
وی، در ادامه سخنان خود با اشاره به جايگاه ازدواج در اسلام ، يكی از موجوداتی را كه عالم زوجيت بر آن حاكم است، انسان دانست و گفت: قانون زوجيت در عالم خلقت حاكم بوده و همه عالم نیز بر اساس این قانون آفريده شده است؛ به طوری كه معيشت همه انسان ها از اين قانون شروع میشود.
این استاد حوزه تصریح کرد: هرچه قدر مرد ربانی باشد، با ازدواج کردن تكميل میشود و هر مقدار كه همسر او راستگو و صادق باشد، این دو نفر همراه با هم به تكامل و درجات عالی انسانيت میرسد.
وی در ادامه سخنان خود با بيان اينكه خداوند غريزه جنسی را يك غريزه سركش معرفی كرده است، گفت: غريزه جنسی يكی از غرايز تاثيرگذار بر انسان است كه نمیتوان آنرا بدون پاسخ گذاشت، چراكه به بركت اين غريزه است كه انسان ها استقرار پيدا كرده اند.
حجت الاسلام والمسلمین راشد يزدی در همین زمینه ازدواج را يك امر مطالعاتی دانست و اذعان داشت: نمی توان با استخاره به ازدواج پاسخ داد، در اسلام مطالبی در مورد چگونگی ازدواج ارائه شده كه استخاره را يك امر جايز در ازدواج نمی داند.
به گفتهی این پژوهشگر حوزوی، ازدواج، عاملی تركيبی است، بهطوریکه با امر ازدواج، تحكيم خانواده صورت میگيرد.
وی با بيان اينكه زن و مرد بايد ميل به تركيبشدن داشته باشند، بیان داشت: در مسأله تشکیل خانواده ميل به سوی يكديگر را عشق مینامند، اما اين عشق به تنهایی برای ازدواج كافی نيست.
حجت الاسلام والمسلمین راشد يزدی شرايط تركيب شدن زوجين را به انديشه، فرهنگ و خانواده متناسب تقسيم بندی كرد و ادامه داد: نوع انديشيدن، به ويژه از نظر بعد و انديشه دينی، از شرايط اصلی تناسب زوجين است.
وی فرهنگ متناسب را در مقوله ازدواج، همان درك كردن يكديگر دانست و گفت: فرهنگ نبايد به صورت كلاسيك يا از نظر مدرك تحصيلی اجرا شود.
حجت الاسلام والمسلمین راشد يزدی در ادامه سخنان خود، با اشاره به ضرورت درك زنان با توجه به خصوصياتی كه دارند، تصريح كرد: زن با توجه به لطافت، شرافت و نجابت میطلبد كه در برقراری ارتباط با او، مسائلی رعايت شود؛ همچنين مرد نيز به واسطه نوع خلقت و اقتدار او میطلبد به اين خصوصيت آنان توجه شود.
وی تناسب خانواده ها را از ديگر شرايط لازم برای ازدواج دانست و اظهار داشت: در كشورهای اروپايی در برخی موارد خانواده به معنای واقعی وجود ندارد، بهطوریکه زندگی بی اصل و ريشه در بيشتر نقاط اروپا و آمريكا ديده میشود، اين درحالی است كه در ايران اسلامی تاكيدات ويژهای بر نهاد خانواده میشود.