به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین نکونام، پیش از ظهر امروز در مراسم آغاز سال تحصیلی مدرسه علیمه حقانی قم، با تبریک دهه کرامت و میلاد امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س) گفت: خداوند در قرآن کریم، هدف از فراگیری علوم دینی را بیان کرده است.
وی با اشاره به آیه 122 سوره توبه، ادامه داد: خداوند در قرآن می فرماید«وَ ما كانَ الْمُؤْمِنُونَ لِيَنْفِرُوا كَافَّةً فَلَوْ لا نَفَرَ مِنْ كُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طائِفَةٌ لِيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ وَ لِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذا رَجَعُوا إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ» و شايسته نيست مؤمنان همگى [براى جهاد] كوچ كنند. پس چرا از هر فرقهاى از آنان، دستهاى كوچ نمىكنند تا [دستهاى بمانند و] در دين آگاهى پيدا كنند و قوم خود را وقتى به سوى آنان بازگشتند، بيم دهند. باشد كه آنان [از كيفر الهى] بترسند؟
عضو شورای عالی حوزه، گام اول حرکت به سوی تحقق این آیه شریفه را تفقه در دین دانسته و تصریح کرد: فقه، علم عمیقی است که مسائل مختلف در آن بررسی میشود و باید مردم را با آن آشنا کرد.
وی، هجرت و رسیدگی به امور مردم را گام دوم در تحقق آیه 122 سوره توبه برشمرد و ابراز داشت: کمبود روحانی در برخی مناطق احساس میشود و حوزه های علمیه باید برای رفع این مشکل، اقدامات لازم را انجام دهد.
حجت الاسلام والمسلمین نکونام اضافه کرد: قدم سوم در راه رسیدن به مقصود، تزکیه و تهذیب نفس است که باید همزمان با تفقه و رجعت به سوی مردم و انذاز همراه باشد.
وی رسیدن به فقاهت را مشروط به احراز چهار نکته اساسی دانسته و خاطر نشان کرد: استاد خوب، انتخاب رفیق خوب، جدیت و تلاش و استفاده بهینه از اوقات را لازمه فقیه شدن است که انسان حقیقت جو باید آنها را مد نظر قرار دهد.
استاد حوزه علمیه قم یادآور شد: فرصت جوانی به سرعت سپری می شود؛ بنابراین طلاب جوان باید بهترین بهره از این فرصت گرانبها ببرند.