به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله ابراهیم امینی، ظهر امروز در دیدار اعضای هیئت مدیره انجمن تعلیم و تربیت اسلامی حوزه علمیه قم، ضمن تبریک دهه کرامت، با بیان این که در اوایل پیروزی انقلاب توجه خاصی را به تعلیم و تربیت اسلامی شاهد بودم، گفت: آن زمان دولتی ها بیشتر احساس می کردند که نیاز به حوزه دارند.
امام جمعه قم خاطرنشان کرد: در آن دوران بررسی کتاب های درسی ابتدایی و راهنمایی با هدف این که مطالب غیراسلامی نداشته باشند، در معاونت فرهنگی جامعه مدرسین صورت گرفت.
آموزش و پرورش خواست مستقل باشد!
وی با اشاره به این که در دوره های بعدی انقلاب، آموزش و پرورش خواست مستقل باشد برای بررسی محتوی کتب درسی توجهی به حوزه نداشت، تصریح کرد: متن کتاب تعلیمات دینی اول دبیرستان نیز توسط معاونت فرهنگی جامعه مدرسین تهیه شد، اما از آن استفاده نشد.
عضو جامعه مدرسین حوزه خاطرنشان کرد: حس بی نیازی آموزش و پرورش نسبت به حوزه های علمیه، ما را نیز دل سرد کرد؛ چرا که بودجه خاصی نداشتیم و از طرفی هم با بی رغبتی آموزش و پرورش مواجه شدیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که پس از پیروزی انقلاب اسلامی، توجه خاصی به تمام بخش های حوزه می شد، ابراز داشت: در آن زمان مقرر شد کتاب هایی در خصوص بانکداری بدون ربا تالیف شود و یک جلد از این کتاب ها نیز آماده شد، اما با کم توجهی مسئولان مواجه شد.
آیت الله امینی تصریح کرد: این کتاب در زمان ریاست جمهوری حجت الاسلام خاتمی به عنوان کتاب سال شناخته شد، اما استقبالی برای استفاده در بانک ها و انتشار جلدهای دیگر این کتاب صورت نگرفت.
وی ادامه داد: هنگامی که محققان مشاهده کنند به آثارشان بی لطفی می شود، دل سرد شده و فعالیت در این زمینه ها را رها می کنند.
امام جمعه قم با بیان این که اقداماتی در حوزه علمیه می شود، نباید صرفا برای این نهاد باشد، تصریح کرد: باید فکری کرد که نهادهایی نظیر آموزش و پرورش با احساس نیاز، از آثار حوزه استفاده کرده و آن ها را در مراحل مختلف اعمال کنند.
آموزش و پرورش خود را از حوزه جدا نداند
آیت الله امینی تاکید کرد: حوزه علمیه از غنای لازم برخوردار است، اما مایه تاسف است که آموزش و پرورش خود را جدای از حوزه های علمیه بداند و به همین دلیل بسیاری از امور خیلی پیشرفت نمی کند.
وی با تاکید بر این که دولت یازدهم باید نسبت به مسائل حوزوی عنایت بیشتری داشته باشد، ابراز داشت: گاهی مسئولان دولتی به منظور تشریفات با مراجع و علما دیدار می کنند، اما برخی اوقات نیز برای عمل به رهنمودها دیدار می کنند که این نوع دیدار خوب و مفید است.
امام جمعه قم با ابراز امیدواری از این که ارتباط دولت جدید با حوزه های علمیه واقعی باشد، تصریح کرد: با ارتباط بهتر دولت و حوزه، بسیاری از امور نظیر مسائل تعلیم و تربیتی به حوزه های علمیه ارجاع می شود.
آیت الله امینی با اشاره به این که انتظار نداریم دولت صددرصد به رهنمودهای مراجع و علما عمل کند، ابراز امیدواری کرد: دولتی ها به درصدی از انتظارات حوزه و علما عمل کنند که مایه امید برای تداوم فعالیت ها باشد.
لزوم وابستگی علمی نظام به حوزه
وی با تاکید بر این که لازم است وابستگی علمی نظام نسبت به حوزه های علمیه بیشتر شود، ابراز داشت: باید فکری شود که ارتباط انجمن ها و بخش های حوزه با دولت افزایش یابد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به غنای علمی و فرهنگی حوزه های علمیه، اظهار داشت: شخصیت های با استعدادی در حوزه فعالیت دارند و مجلات و کتب خوبی نیز در حوزه علمیه تولید می شود.
آیت الله امینی با تاکید بر این که امروز جوانان با مسائل فرهنگی خاصی مواجه هستند که در گذشته وجود نداشت، تصریح کرد: هماکنون ارتباط با بخش های نامناسب اینترنت، رسانه های بیگانه و برخی رسانه های بدآموز داخلی به سهولت میسر است.
وی با بیان این که به جوانان و خانواده ها نمی شود گفت "ماهواره نبینید"، ابراز داشت: با تحریم ماهواره و اینترنت آن ها از فیلترشکن ها استفاده می کنند.
امام جمعه قم با تاکید بر اینکه جوانان را باید به گونه ای تربیت کرد که خودشان به دنبال ماهواره نروند، اظهار داشت: مقابله با ماهواره ها و رسانه های بیگانه نیاز به کار فرهنگی حوزه علمیه دارد.
آیت الله امینی با بیان این که حوزه علمیه وظیفه دارد، پاسخگوی شبهات و هجمه های رسانه های غربی علیه جوانان باشد، تصریح کرد: وضعیت فرهنگی جوانان و خانواده های ما مطلوب نیست.
وی با تاکید بر این که خیلی بد است در نظام اسلامی نتوانستیم برخی مسائل را کنترل کنیم، ابراز داشت: امروز با یک تهاجم جدی فرهنگی مواجه هستیم و باید بپرسیم چه مقدار حوزه در مقابله با آن فعال است؟
امام جمعه قم با اشاره به اینکه استقبال از فضای مجازی بیشتر از مطالعه کتاب ها است، تصریح کرد: امروز فرصت کتاب خوانی نیست و باید ما نیز در حوزه مجازی فعالیت بیشتری داشته باشیم.
پخش سریال ها و فیلم های خارجی مناسب نیست
آیت الله امینی با بیان اینکه نمایش برخی سریال ها و فیلم های سینمایی خارجی در رسانه ملی مناسب نیست، ابراز داشت: این سریال ها و فیلم ها در فرهنگ کشورهای بیگانه ساخته شده و با این که ممکن است نکات آموزنده داشته باشند، اما برخی مخاطبان ممکن است به جنبه آموزنده فیلم ها توجه نکرده و جنبه خاص دیگری را تعلیم ببینند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که فعالیت انجمن تعلیم و تربیت اسلامی حوزه مایه افتخار است، اظهار داشت: اعضای این انجمن باید در حوزه مجازی فعالیت بیشتری داشته باشند؛ چرا که امروز شبهات و اشکالاتی در ذهن جوانان است.
عضو جامعه مدرسین حوزه با بیان اینکه موضوع تربیت از جمله مسائل حساسی است که به انتخاب فرد بستگی دارد، تصریح کرد: مطالعات انجمن تربیت و تعلیم اسلامی باید در مسیر حل مشکلات جوانان طبق نیاز جامعه کار باشد.
انتهای پیام/