به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام جوشقانی، امروز در نشست علمی «دفاع مقدس و رمز ماندگاری آن» در مجتمع آموزش عالی فقه(حجتیه) قم، با اشاره به وجود امتحان الهی در زندگی انسانها، اظهار داشت: در ایام جنگ، بسیاری از افراد تکلیف الهی خود را نمیدانستند و در آن برهه حساس، توان تصمیمگیری صحیح را نداشتند؛ البته تکلیفمدارانی نیز بودند که خود را جدای از خیل عظیم مردم میپنداشتند و حضور در جبهه و حراست از اسلام را تکلیف نمیدانستند.
وی با اشاره به گروه سوم مردم زمان جنگ که پایبند به آرمانهای انقلابی بودند، ادامه داد: شهدایی مانند چمران ، عباس بابائی و صیاد شیرازی در غرب زندگی کردند، اما به ناخالصیهای زندگی غرب آلوده نشدند و بسیاری نیز مانند حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی در اسارت بودند، اما لحظهای از رنج آن گلایه نکردند و تنها به راه و مسلک انقلابی خویش عشق میورزیدند.
حجت الاسلام جوشقانی با اشاره به صفات اخلاقی حجتالاسلام والمسلمین ابوترابی، سید آزادگان، یادآور شد: حلم و بردباری ایشان تا آن اندازه بود که وقتی نمایندگان صلیب سرخ به نزد او میآیند و میخواهند که شکایت خود را از شکنجه های رژیم بعث اعلام کند، ایشان شکایتی نمیکند و پس از رفتن مأمورین صلیب سرخ، شکنجهگر عراقی میآید و دلیل سکوت را می پرسد، ایشان پاسخ می دهد که من و شما مسلمانیم و باید خود اختلافات را حل کنیم"؛ این خلق اسلامی، باعث ندامت و پشیمانی شکنجهگر و احترام بسیار او به ایشان میشود.
این راوی دفاع مقدس با اشاره به این که توسل رزمندگان به اهلبیت(علیهمالسلام) و امام زمان(عج) دیدنی بود، ابراز داشت: یکی از علما نقل میکرد که مشغول خواندن تلقین میت برای "شهید خادمالحسینی" بودم، همین که به نام مبارک امام زمان(عج) رسیدم، دیدم که سر بریده این شهید ادب کرد و به سمتی رو برگرداند. دانستم که در محضر حضرت بقیهالله(عج) هستم و نتوانستم که ادامه تلقین را به جا آورم.
حجت الاسلام جوشقانی با ابراز این که پانصد شهید غیرایرانی جان خود را تقدیم آرمانهای انقلاب و دفاع از حریم دین نمودند، افزود: شهید "کمال کورسل" شهید فرانسوی است که در گلزار شهدای قم دفن است. این شهید، در وصیتنامه خود نوشت که "من عاشق امام(ره) هستم".
وی با بیان این که ارتباط شهید عبدالحسین برونسی با اهلبیت(علیهمالسلام) شهره خاص و عام بود، اضافه کرد: شبی، این شهید و همراهانش در وسط میدان مین گرفتار شدند، شهید برونسی سر به سجده گذاشت و با توسل به حضرت فاطمه زهرا(س)، همراهیانش را طوری راهنمایی که به سلامت از میدان مین خارج شدند.
این راوی دفاع مقدس با بیان این که عملیات کربلای یک، با رمز یا اباالفضل العباس(ع)، در گرمای 46 درجه اتفاق افتاد، به گونهای که بسیاری از شهدای این عملیات لبهای ترکخوردهای داشتند، خاطرنشان کرد: برخی از شهدای این عملیات به یاد تشنگی قمر بیهاشم(ع)، قمقمههای آب خود را بر زمین ریختند و تشنه جان دادند.
وی، در پایان تأکید کرد: عظمتی که اکنون در دنیا داریم، به برکت خون شهداست و وظیفه ماست که از خونهای ریخته شده و افتخارات ملی پاسداری کنیم.