شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

در نشستی با حضور اساتید و کارشناسان حوزوی علوم تربیتی، ویژگی‌های تربیت معنوی و عرفانی بررسی شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، در این نشست که شب گذشته در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار شد، حجت‌الاسلام والمسلمین شاملی با تشریح این موضوع اظهار داشت: زمانی که در دپارتمان‌های علوم تربیتی در جهان درباره مسائل تربیتی بحث می‌شود، سخنی درباره تربیت معنوی گفته نمی شود، از جمله آنها تربیت آموزشی، فلسفه تربیت، روانشناسی تربیت، و... است.

وی با تأکید بر این که انسان شناسی اسلامی، متفاوت از انسان شناسی غیر دینی است، گفت: یکی از وظایف فعالان عرصه تربیت این است که مبنای انسان شناسی و معیارهای تربیت انسان ها را مشخص کنند، چراکه در تربیت اسلامی، هدف، رسیدن به کمال است.

عضو هیئت علمی جامعة المصطفی ادامه داد: در تربیت معنوی-عرفانی، موضوع تربیت معرفت الله و هدف قرب و فنا در خدا می باشد که در این عرصه، روش تربیت نیز کشف و شهود می باشد.

وی ارتباط تربیت معنوی عرفانی با دیگر ساحت های تربیتی را میوه رشد و پیش روی دیگر ساحت‌ها دانست و در تبیین چرایی انتخاب تربیت عرفانی گفت: تربیت عرفانی نیاز فطری است که باید پاسخ داده شود، در غیر این صورت شخص برای تأمین این نیاز، گرفتار عرفان های کاذب می شود.

حجت الاسلام شاملی سیر تربیت عرفانی را معرفت، محبت، اطاعت و رسیدن به توحید دانست و گفت: تا زمانی که در خود مربی این مراحل ایجاد نشود، نمی تواند دیگران را با این نوع تربیت آشنا سازد.

وی در تعریف  معنویت گفت: معنویت، علت نورانی ملکوتی  و باطنی همراه با بندگی خداوند، اطاعت، دوری از گناه و رسیدن به مقام ابراز فقر  و وابستگی و در ادامه استمداد از خدای متعال  در قالب ذکر، دعا، نیایش، توسل و... است.

انتهای پیام// 15/ 313

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha