شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

قائم مقام مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به این که استقلال حوزه به نفع نظام است، گفت: تبیین فقه حکومتی و توجه به آن، سبب رشد و شکوفایی فضای حوزه و رفع نیازهای نظام به لحاظ تئوریک می شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین محمود رجبی، شنبه گذشته در نشستی به مناسبت گرامی‌داشت سومین سالروز سفر  مقام معظم رهبری به قم، که در مدرسه علمیه معصومیه برگزارشد، گفت: همه تحولات انقلاب اسلامی و حوزه علمیه در سایه تدابیر حضرت امام خمینی(ره) تحقق یافت و بعد از امام راحل، رهبر معظم انقلاب، ادامه دهنده راه ایشان بودند.

وی با اشاره به نقش مراجع عظام تقلید در پیشرفت حوزه های علمیه، ابراز داشت: بزرگان حوزه به پیشرفت حوزه های علمیه اهتمام ویژه‌ای دارند، شورای عالی نیز در پی اجرایی کردن مطالبات مقام معظم رهبری است و تمام تحولات در حوزه‏ها از شورای عالی نشأت می‌گیرد.

قائم مقام مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) به رابطه حوزه با نظام اسلامی اشاره کرد و ادامه داد: استقلال یکی از مزایای حوزه است که این مساله به نفع نظام و حوزه های علمیه است.

عضو جامعه مدرسین حوزه با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب درباره استقلال حوزه، افزود: رهبر معظم انقلاب و مراجع عظام وابستگی حوزه را به مصلحت ندانستند و در واقع اگر قوام حوزه از نظر اقتصادی به دست دولت باشد، با تغییر و تحول دولت‌ها حوزه نیز دچار دگرگونی می‌شود.

وی، نیازسنجی حوزه از نیازهای نظام را امری ضروری خواند و یادآور شد: حوزه باید نیازهای نظام را شناسایی کند و فعالیت های نظام در زمینه های اقتصاد، سیاست، فرهنگ و... را به لحاظ فکری جهت دهی نماید.  

قائم مقام مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) همبستگی میان نظام و حوزه را مطلوب ترین نوع ارتباط برشمرد و گفت:  تشکیل نظام اسلامی مبتنی بر ولایت بخشی از اسلام است و حوزه باید نظام اسلامی را از خود بداند و با آن همسو باشد.

وی، نتیجه همبستگی حوزه و دانشگاه را بسیار مطلوب ارزیابی کرد و اظهار داشت: اگر تفکرات امام(ره) و مقام معظم رهبری در جامعه نهادینه شود، رابطه دین و سیاست از حالت انضمامی به اتحادی تغییر می کند.

عضو جامعه مدرسین حوزه، سیاسی بودن طلبه را از ویژگی های مثبت ذکر کرد و ابراز داشت: یکی از مطالبات مقام معظم رهبری، این است که طلاب دارای قدرت تحلیل سیاسی باشند.

وی با تأکید بر این‌ که یک روحانی باید افزون بر علم و تهذیب، بصیرت نیز داشته باشد، بیان داشت: بصیرت توأم با علم، خطر جریان های مختلف و فرقه های ضاله را خنثی می کند.

حجت الاسلام والمسلمین رجبی در پایان، فقه حکومتی را از ضروریات نظام و حوزه معرفی کرد و ابراز داشت: فقه حکومتی و توجه به آن، سبب رشد و شکوفایی فضای حوزه و رفع نیاز نظام به لحاظ تئوریک می شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha