جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
کد خبر: 323678
۵ آذر ۱۳۹۲ - ۱۸:۱۱

عاشورا، فرهنگ خدا باوری، ولایت‌مداری و طاغوت ستیزی است، فرهنگی که محدود به زمین و زمان خاصی نیست و تاریخ انقضا ندارد.

معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه استان بوشهر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در بوشهر، با تسلیت به مناسبت ایام محرم، عاشورا را یک فرهنگ دانست، و گفت: عاشورا یک حادثه نیست که در جغرافیای سرزمین کربلا در سال 61 هجری رخ داده و به تاریخ پیوسته باشد، بلکه عاشورا یک فرهنگ است.

به گفته وی، عاشورا، فرهنگ خدا باوری، ولایت‌مداری و طاغوت ستیزی، فرهنگی که محدود به زمین و زمان خاصی نیست،  لذا تاریخ انقضا ندارد، از همین  جهت است که گفته می شود«کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا و کل شهر محرم» است.

حجت الاسلام حسین فقیه، یکی از عناصر بسیار مهم در شکل‌گیری و فراگیری فرهنگ عاشورا را نقش برجسته زنان به ویژه حضرت زینب(س) عنوان کرد و اظهار داشت: اگر افشاگری‌های این بانوی بصیر و شجاع نبود کربلا در کربلا می‌ماند و پیام ها و درس های آن به دست حاکمان جبّار زمانه به بوته فراموشی سپرده می‌شد و یا به کلی تحریف می گشت.

وی به نقش زنان در گسترش فرهنگ عاشورا و احیای ارزش های دینی در جامعه امروز اشاره کرد، و بیان داشت: در دنیای امروز نقش زنان در گسترش و احیای فرهنگ عاشورا کمتر از دیروز نیست؛ امروز نیز بانوان با تربیت فرزندان صالح از یک سو و حضور فعال و منطبق با آموزه های دینی در عرصه های مختلف اجتماعی از سوی دیگر، می توانند نقشی بی بدیل در نهادینه سازی فرهنگ عاشورایی بازی کنند.

حجت الاسلام فقیه افزود: این نقش خود می تواند تحقق بخش اهداف کربلا و زمینه ساز حاکمیت صالحان بر زمین باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha