به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام و المسلمین مهدی ماندگاری، شب گذشته در جمع نمازگزاران مسجد مقدس جمکران با اشاره به امتحانهای پنج گانه الهی برای مومنین، گفت: اولین امتحان، در ارتباط با ولایت و محبت است. خداوند به حضرت ابراهیم علیه السلام فرمود "خدا را بیشتر دوست داری یا همسر و فرزندت را؟" حضرت ابراهیم علیه السلام عرضه داشت "خدایا تو را" خدای متعال نیز او را به همسر و فرزند امتحان کرد و سربلند بیرون آمد.
حجت الاسلام ماندگاری افزود: هر کسی قرار است یار امام زمان(عج) شود، حتما باید از امتحان محبت که بسیار سخت است، سربلند بیرون آید و همچون امام حسین(ع)، جان، مال و فرزندانش را در راه خدا بدهد.
رییس هیئت امنای موسسه روایت سیره شهدا، معرفت را دومین امتحان الهی ذکر کرد و ادامه داد: گاهی اوقات ما امام زمان(عج) را در مسجد خودش زندانی میکنیم؛ در تاریکخانه دنیا هر کسی که بی امام باشد، گم میشود.
وی خاطرنشان کرد: در زیارت جامعه کبیره آمده که هر کسی بی امام باشد، گم میشود، اما برخی امامشان را در حرم، حسینیه، تابلو و دیگر جاها گم کردهاند. این در حالی است که امام باید همواره مقابل دیدگان ما باشد و در تمام اعمالمان ایشان را در نظر بگیریم.
حجت الاسلام والمسلمین ماندگاری ادامه داد: باید به امام زمانمان اقتدا کنیم، یعنی هر کاری امامان(ع) کردند، انجام دهیم. ما 12 امام و 14 معصوم (علیهمالسلام) داریم که باید زندگی آنها برای ما الگو و اسوه باشد. امتحان معرفت در حالی است که برخی امروز اسم ائمه(ع) را خوب بلد نیستند، اما اسم ورزشکاران فلان تیم را خوب بلد هستند.
وی افزود: سومین امتحان، امتحان اطاعت است. انسان باید از امامش اطاعت کند که شامل انجام واجبات و ترک محرمات است و این امتحان بسیار سخت است.
رییس هیئت امنای موسسه روایت سیره شهدا تصریح کرد: کسانی در رکاب امام زمان(عج) هستند که اهل اطاعت باشند، آیا ما از این امتحان سربلند بیرون می آییم؟
حجت الاسلام والمسلمین ماندگاری چهارمین امتحان الهی را امتحان سبقت دانست و ابراز داشت: باید برای انجام اوامر امام زمان(عج) از یکدیگر سبقت بگیریم. این در حالی است که برخی در حال سبقت گرفتن برای بیحیایی از یکدیگر هستند. دین برای حیا و عفت آمده و باید برای دستگیری محرومان، یتیمان و مستضعفان، از یکدیگر سبقت بگیریم و دل امام زمان(ع) را شاد کنیم.
وی افزود: پنجمین امتحان، امتحان مجاهدت تا مرز شهادت است که گفته شده "والمستشهدین بین یدیه". اگر مردم زمان امام حسن(ع)، امتحانهای زمان خود را خوب پس میدادند، امام(ع) آن گونه به شهادت نمیرسید.