چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
کد خبر: 324504
۲۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۷:۱۴

مشکلات و نارضایتی‌های موجود در جامعه حاکی از این است که خروجی چندان موفقی در بخش اقتصاد مخصوصا در بانک‌ها و مسائل بانکی نداشته‌ایم.

حجت الاسلام خانلری، استاد حوزه علمیه کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با اشاره به اینکه حماسه اقتصادی نباید به فراموشی سپرده شود، اهمیت اقتصاد را مدنظر قرار دادو اظهارداشت: مسأله‌ی اقتصاد، به عنوان یکی از مهم‌ترین مسائل زندگی بشری، مطرح است، و اسلام نیز نگرش خاصی به آن دارد.

وی با اشاره به اینکه اقتصاد عملی اسلام دارای دیدگاه های زیادی است که از دو بعد فردی و اجتماعی قابل بررسی است افزود : اقتصاد اسلامی، علمی است  که به تفسیر حیات اقتصادی و پدیده های آن وارتباطشان با عوامل کلی آنها اهتمام می ورزد.

حجت الاسلام خانلری با اشاره به ملزم بودن اصلاح قوانین قضایی اقتصادی، و نحوه اجرای آن گفت: مشکلات و نارضایتی های موجود در جامعه ما حاکی از این است که خروجی چندان موفقی در بخش اقتصاد علی‌الخصوص در بانک ها و مسائل بانکی نداشته ایم.

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه اعمال سودهای گزاف عرصه را بر سپرده گزاران بانکی تنگ کرده است افزود:در اسلام بر مشارکت با حفظ برابری شرایط و با توجه به اشتراک در سود وزیان تاکید زیادی شده است.

وی همچنین با اعلام اینکه ظاهر قوانین در معاملات و بانک ها که مورد تایید مجلس شورای اسلامی و فقهای شورای نگهبان است، مشکل شرعی ندارند، تصریح کرد: تضاد آشکاری میان بانکهای موجود وبانکهای اسلامی،درزمینه فعالیت های بانکداری، اعمال سودهای ثابت در قبال دریافت وثیقه و دریافت سود ثابت توسط سپرده گزار، وجود دارد.

این مقام مسئول ادامه داد: بر خلاف اقتصاداسلامی،که بر قناعت و پرهیز از مصرف‌گرایی تأکید دارد اقتصاد غربی نیازهای انسان را نامحدود و منابع و امکانات جهان را محدود می‌داند؛ در حالی که در اسلام منابع و امکانات نامحدود معرفی شده‌اند.

حجت الاسلام خانلری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در مجموع اقتصاد باید در خدمت اخلاق و کرامت انسانی قرار گیرد گفت:در صورت تعامل اخلاق با اقتصاد هدف نهایی که کمال،قرب الهی و تعالی انسانی است نیز حاصل می شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha