ازجمله عناوین و مقالات این شماره میتوان به جایگاه تاریخ در دانش فقه، بررسی نبوت حضرت محمد(ص) از دیدگاه شیعیان، شیوه های برخورد امام علی(ع) با بدعتهای خلفای پیشین، فضایل و مناقب امام حسن در منابع اهل سنت، کشاورزی در جزیره العرب قبل از اسلام، شیوه های تبلیغی وهابیت و راههای مقابله با آن، حقوق حیوانات، تولید و بهره برداری اقتصادی از دیدگاه قرآن ونهج البلاغه اشاره کرد.
خبرگزاری حوزه/ دومین شماره از فصلنامه اسلام پژوهان با عناوین ومقالات متنوع در حوزه مباحث مختلف دینی منتشر شد.
در این شماره از مجله میتوان نوشتارهایی را در زمینه تاریخ، فقه، کلام، حقوق، معرفی کتاب وگزارش های علمی خواند.
جایگاه تاریخ در دانش فقه، بررسی نبوت حضرت محمد از دیدگاه شیعیان، شیوه های برخورد امام علی با بدعتهای خلفای پیشین، فضایل و مناقب امام حسن در منابع اهل سنت، کشاورزی در جزیرة العرب قبل از اسلام، شد رحال؛ سفر برای زیارت (نقدی بر عقاید وهابیت در مورد زیارت قبور) شیوه های تبلیغی وهابیت و راههای مقابله با آن، حقوق حیوانات، تولید و بهره برداری اقتصادی از دیدگاه قرآن ونهج البلاغه با رویکرد تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی، زندگی و مبارزات آیت الله شیخ محمد باقر رسولی رشتی، از جمله عناوین این شماره از فصلنامه اسلام پژوهان است.
در این شماره کتاب سیمای امام حسن در کتاب المستجاد من الارشاد معرفی شده است.
در بخش گزارش علمی نیز سه مطلب چاپ شده است: بایسته های تحقیق و پژوهش، سخنرانی جناب استاد رحیمیان و بیانات استاد اسحاقی.
این نشریه تخصصی با مجموعه مطالبی که در حوزه های مختلف معرفتی با رویکرد پژوهشی به چاپ رسانده است گامی در جهت ارتقای سطح کیفی مجلات حوزه دین به شمار میرود.
یکی از مقالات ارزشمند و مهم وخواندنی این شماره از مجله اسلام پژوهان نوشتاری است با عنوان شیوه های تبلیغی وهابیت و راههای مقابله با آن.
در این مقاله ضمن اشاره به وضعیت وهابیت و تلاشهای مغرضانه این نحله منحرف در دشمنی با اندیشه اهل بیت(ع) یادآوری میشود که سلفی ها امروزه در خط مقدم اهل بیت ستیزی در قالب برنامه های مختلف آموزشی از مدارس وهابی گرفته تا دانشگاهها و مراکز فرهنگی و انتشاراتی مختلف، نفرت و دشمنی نسبت به مذاهب دیگر اسلامی را میپراکند.
در این پژوهش تبلیغ وهابیون در سایه تهمت،تکفیر، کشتار و نشر و توزیع کتب ضاله و تحریف و تقطیع منابع اصلی اسلامی و ممنوعیت تحقیق برای شهروندان عربستانی بررسی شده است.
یکی دیگر از مقالات این شماره از مجله اسلام پژوهان با عنوان حقوق حیوانات به تحقیقی در حوزه حقوق حیوانات در فقه شیعه پرداخته است.
در قرآن کریم سوره هایی به نام برخی از حیوانات مانند بقره و انعام و فیل و نحل و نمل و عنکبوت وجود دارد که پیوند نزدیک زندگی انسان با حیوانات را نشان میدهد.
از منظر فقهای شیعه، حیوانات از حقوق مختلفی برخوردارند.
حق حیات حیوانات مورد احترام است و کشتن آنها جز در موارد خاص و برای استفاده معقول ومنطقی، جایز نیست.
همچنین نفقه حیوان بر مالکش واجب است.
انسان مجاز به آزار دادن جسم و روح حیوان نیست و بر این اساس، استفاده و بهره وری بیش از توان حیوان و هر نوع رفتاری که موجب آزار و اذیت حیوان شود جایز نیست.
در این مقاله به تفصیل به تبیین و بررسی و تحلیل این موضوع پرداخته شده است و از دریچه فقه مکتب تشیع مورد توجه و تنبه واقع شده است.
فصلنامه علمی تخصصی اسلام پژوهان را موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع) منتشر میکند.
اسلامپژوهان به مدیرمسئولی سید حسین اسحاقی و سردبیری عباس ایزدی فرد منتشر میشود.
علاقمندان میتوانند با شماره تلفن 025321160 تماس حاصل نمایندو یا با پست الکترونیکی eslampazhoohan@dte.ir مکاتبه نمایند.