به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، دکتر حسین گودرزی، امروز در نشست علمی آینده پژوهی که با موضوع«آینده فرهنگ و وظایف حوزه های علمیه» در سالن کنفرانس های دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد اظهارداشت: تغییرات و تحولات فرهنگی ، دارای گستره معانی مختلف بوده و حوزه های کلان فرهنگی را تحت پوشش داشته و براساس همین رویکردهای تحول و تغییرات، مورد بررسی است.
رئیس مرکز پژوهش های اسلامی صدا و سیما با بیان این که اگر الگوهای فرهنگی، توانایی پاسخگویی نیازهای جامعه را نداشته باشند تغییرات حوزه فرهنگی دگرگون میشود، گفت: انقلاب اسلامی تمام ساختارهای نظام آموزشی و محتوایی را در کشور تغییرداد و فرهنگ ها و الگوهای اسلامی را ترسیم کرد.
وی ادامه داد: هرکجا فرهنگ های مناسب اسلامی نتواند مورد استفاده قرار بگیرند، موجب رویکرد مردم به سوی فرهنگ های دیگر می شود.
گودرزی با بیان این که اگر الگوی فرهنگی در روابط خانوادگی ایجاد نشود موجب تغییر الگوها می شودبیان داشت: اگر نتوانیم الگوهای متناسب با نظام اسلامی را ایجاد کنیم، نشان ناکارآمد بودن نظام فرهنگی است.
رئیس مرکز پژوهش های اسلامی صدا و سیما با بیان این که فرهنگ های بومی، برگرفته از نیازهای یک موقعیت خاص بوده یادآورشد: امروز فرهنگ های توده ای بیشتر در بین مردم رایج و جاری است.
گودرزی گفت:کشور ما در صد سال اخیر مواجه با فرهنگ توده ای بوده و بخش های از کشور خواسته یا ناخواسته در معرض این فرهنگ توده ای قرار گرفته بود.
وی افزود : حوزه های علمیه بایستی الگوهای فرهنگی متناسب در برابر فرهنگ های وارد شده را ارایه نمود تا مردم بتوانند با آن فرهنگ زندگی کنند.
رئیس مرکز پژوهش های اسلامی صدا و سیما با بیان این که باید فرهنگ های اصیل اسلامی بیشتر به وجود بیایدگفت: در نظام های تجربی، خدا، عقل و شهود کنار گذاشته شده و طبیعی است کسی که با این فرهنگ رشد کند یک فرد سکولار خواهد بود.
گودرزی با بیان این که فرهنگ های موجود بیشتر تجاری بوده و به عناوینی چون صنعت تبدیل شده است افزود: تفکرات در فرهنگ های تجاری و صنعتی کنار گذاشته شده و بیشتر رویکرد های تجاری و تولید بیشتر در آن اهمیت داده شده است.
وی افزود : پیونده های مردمی درفرهنگ های تجاری و صنعتی گسسته شده و جای خود را به احزاب ، باشگاه ها و تشکل ها داده است.
رئیس مرکز پژوهش های اسلامی صدا و سیما ادامه داد: در کلان شهرها روابط کلیشه ای شده و ارتباط و احساسات همبستگی از هم گسسته شده که آسیب جدی فرهنگ های تجاری است.
گودرزی گفت : درفرهنگ های تجاری، اخلاق و انسجام اخلاقی از بین رفته، لذا خود را پای بند به اخلاق انسجام نمی دانند و وحدت اخلاقی شکسته شده است.
وی افزود : در جوامع غربی و صنعتی اخلاق تجاری مشهود بوده و متاسفانه کم کم وارد کشور ما نیز شده است.
رئیس مرکز پژوهش های اسلامی صدا و سیما اضافه کرد: روی آوری به رسانه ها ، بازی های کامپیوتری از نشانه های فرهنگ تجاری و صنعتی است.
گودرزی بیان داشت: امروز کشور در حال پذیرفتن فرهنگ توده ای و صنعتی است که فرهنگ های بومی و سنتی را کم کم ازبین برده است.
رئیس مرکز پژوهش های اسلامی صدا و سیما با بیان این که مقابله با فرهنگ توده ای ، نیازمند دوری از این فرهنگ است گفت:احساس حاشیه ای شدن در جامعه بسیار به چشم می خورد و این یکی از خطرات مهمی است که کشور را تهدید می کند .
انتهای پیام 16 /313