شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

نباید دانشگاه­ها فقط کانال ورود فکر و اندیشه غربی باشند، بلکه باید از جاده یک­طرفه واردات فکری، علمی و فناوری جهان غرب بیرون بیایند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین علی­رضا اعرافی، در نشستی با جمعی از اساتید بسیجی دانشگاه، علم و دین را اساس مراکز علمی و دانشگاهی دانسته و اظهار داشت: باید این واقعیت را بپذیریم که دانشگاه­، دروازه­ ورود علم و دانشی است که در جهان غرب تولید شده و از مجرای آن اندیشه­، تئوری و تولیدات فکری و نظری غرب به جهان اسلام منتقل می­شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: نباید دانشگاه­ها فقط کانال ورود فکر و اندیشه غربی باشند، بلکه باید از جاده یک­طرفه واردات فکری، علمی و فناوری جهان غرب بیرون بیایند.

رییس جامعة­المصطفی(ص) با بیان این که گاهی نقش نیروهای متعهد، حزب اللهی، انقلابی و بسیج در دانشگاه­ها در مباحث گفتمان انقلاب اسلامی کم­رنگ می­شود، تاکید کرد: بسیج اساتید و نهادهای انقلابی علاوه بر صیانت از باورهای دینی و ارزش­های انقلاب، نقش بالاتری نیز دارند و آن این است که از کانال ورود تولیدات غربی، بیرون بیایند و در حوزه علم و دین به دنبال صادرات فکری، علمی و اندیشه های ناب اسلامی باشند.

وی با اشاره به نقش سوم دستگاه های علمی یعنی صادرات اندیشه­های اسلامی، ادامه داد: علم و فناوری دنیای غرب درآمیخته با مبانی و ارزش­هایی است که با فرهنگ بومی ما سازگار نیست و دستگاه­های علمی و فکری و دانشگاه ما باید بتواند آن را از اندیشه­های فلسفی و ارزشی ما متمایز کند.

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی، بازسازی گفتمان علمی کشور و پالایش اندیشه­های علمی به خصوص در حوزه علوم انسانی و اجتماعی را ضروری خواند و افزود: بسیاری از تئوری های مشاوره، روان درمانی، روان­شناسی و جامعه­شناسی با اندیشه­های اسلامی تناسبی ندارد و باید بازشناسی شود.

رئیس جامعة­المصطفی(ص)، تحول علمی و فکری در جهان اسلام را در گروه خروج از جاده یک طرفه واردات اندیشه­های غرب و توانمندی­های علمی دانشمندان در تولید حرف نو دانسته و افزود: بدون تحول در دانشگاه­ها، نمی­توان به تمدن اسلامی دست یافت.

وی، با اشاره به ظرفیت­های امت اسلام، ابراز داشت: امت اسلام با وجود یک و نیم میلیارد جمعیت، بیش از 60 درصد انرژی جهان، نیروی انسانی جوان، ضریب هوشی بالا، برخورداری از بازار اقتصادی بالا و قرار گرفتن در استراتژی­ترین نقطه جهان، هنوز یک رای هم در مجامع بین­المللی ندارد و به علت اقتصادهای وابسته حاکمان مزدور، در آتش اختلافات می­سوزد .

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، عبور از مصرف­گرایی، اسلامی­سازی علوم انسانی و کرسی­های نظریه­پردازی و اندیشه در جامعه و مراکز دانشگاهی را مهم ارزیابی کرد و گفت: بسیج و دانشگاه باید بازسازی تمدنی و پیدا کردن جایگاه جدید تمدنی که اخلاق، ارزش و باورهای الهی در آن محوریت دارد را دنبال کند.

رئیس جامعة­المصطفی(ص) با بیان این که تجربه گفتمان انقلاب در حوزه علم و خیلی از قلمروها تجربه موفقی است، یادآور شد: با وجود همه سختی ها و مشکلات و تحریم­های دشمنان، امروز به مرزهای دانش رسیدیم و باید با عبور از این مرزها، به تولید علم و اندیشه های اسلامی و صدور آن در جهان برسیم.

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی، ارتباط دانشگاه­ها را با مسائل و مشکلات جامعه، سازنده عنوان کرد و افزود : امروز باید دید که مراکز علمی و دانشگاهی، با صنعت و فرهنگ، مسائل و آسیب­های اجتماعی، آلودگی­های محیط زیست ، مباحث خانوادگی، بالارفتن سن ازدواج، اعتیاد، طلاق تا چه اندازه ارتباط دارند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان، بر ارتقاء نقش­ محوری مساجد تاکید کرد و ابراز داشت: امروز حضور دانشگاهیان و دانش آموزان در مساجد امری ضروری است و روحانیت و ائمه جماعات باید با ارتقاء سطح علمی خود، پاسخگوی نسل جوان باشند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha