به گزارش خبرنگار خبرگزاري حوزه از مشهد، حجت الاسلام و المسلمين جواد مروي در نشست مشترك كميسيون آموزش و پژوهش حوزه علميه خراسان با تأييد برگزاري جلسات كارشناسي قوي با حضور فضلاي حوزه ابرازداشت: مشاوره با اساتيد، نخبگان و بزرگان حوزه نشان دهنده تحول است كه شناسايي و حفظ همه نقاط قوت گذشته و دستيابي به راه كارهاي درست براي جبران ضعف ها را مي توان به معني تحول در حوزه قلمداد كرد.
وي مدارج علمي را از ضروريات تحول در حوزه دانسته و اظهارداشت: بايد در كيفيت صدور مدرك به فرمايشات و رهنمودهاي بزرگاني مانند امام خميني (ره)، آيت الله شهيد مطهري و ... توجه كرد تا سنت سلف صالح و عملكرد بزرگان در شيوه هاي قوي تدريس و تأليف و ... نيز حفظ شود.
اين استاد حوزه درباره شيوه تحصيل طلاب سطح چهار به اين نكته اساسي اشاره کرد كه بايد جوشش علمي مباحث خارج در ميان طلاب ايجاد شود، زيرا بدون ايجاد قدرت فن آوري آنان، اين جوشش به وجود نخواهد آمد و اين امر به برنامه ريزي مناسب نياز دارد.
وي به مباحث جديد فقهي همچون فقه التربيه، فقه الصلوة، فقه الاقتصاد و ... اشاره و خاطرنشان كرد: ورود ابتدايي به اين بحث ها هم براي اساتيد و هم براي طلاب دشوار است و به همين جهت به كار جدي نياز دارد.
حجت الاسلام و المسلمين مروي پيشنهاد داد: تعدادي از طلاب مستعد و نخبه براي تربيت در اين زمينهها شناسايي شوند تا با گذراندن دوره هاي 5 ساله كارورزي، بتوانند موضوعات جديد را تدريس كنند.
وي تأكيد كرد: تا زماني كه طلبهاي با فقه سنتي آشنا نباشد و آن را فرانگيرد، نمي تواند مباحث جديد فقهي را ارائه دهد.
در اين نشست همچنین، حجت الاسلام مهدوي ارفع، گزارشي از وضعیت آموزشي و پژوهشي حوزه علمیه خراسان ارائه داد و خاطر نشان كرد: نظام آموزشي تحت برنامه، يكي از برنامه هاي اين حوزه ميباشد كه نتايج خوبي دربرداشته است.
معاون آموزش و پژوهش حوزه علميه خراسان، بر ارتقاء نحوه ارزيابي هاي علمي، مباحث به روز و شيوه هاي تدريس دروس خارج تأكيد كرد و گفت: بايد براي رسيدن به نتيجه مطلوب در اين سطح نيز اهتمام داشت و برنامه ريزي كرد.
در ادامه اين نشست، اعضاي كميسيون آموزش و پژوهش حوزه علميه خراسان ديدگاه هايي مانند ارائه سرفصل هاي درس خارج و موضوعات جديد، حمايت از اساتيد، توجه به رشد تحصيلي طلاب، توجه به موضوعات مختلف در كنار فقه و اصول، توجه به آموزش پژوهش محور، عينيت بخشيدن به آموزش هاي مولّد، رفع دغدغه طلاب، حضور هدفدار طلاب مستعد و علاقه مند، اهتمام به پژوهش، بررسي آسيب هاي موجود و ... براي سطح چهار را بيان كردند.