جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
کد خبر: 329217
۱۶ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۳
رسانه

در نوروز امسال مجموعه برنامه های مختلفی در قالبها و با مضامین گوناگون تهیه و به روی آنتن رفت که در اکثریت آنها وجه سرگرمی در ضمن آموزه های اخلاقی و رویکردهای آموزشی، وجه غالب بود و در آنها تلاش شده بود تا در کنار جنبه های مفرح و شاد، به نکات و نقاط ارزشی که می تواند در تربیت ذهنی و رفتاری مخاطبان هم تأثیرگذار باشد توجه شود.

خبرگزاری حوزه/ نوروز امسال که با ایام فاطمیه مقارنت داشت در صداوسیمای ما جلوه خاصی پیدا کرده بود.

تلویزیون تلاش کرده  بود ضمن حفظ حرمت این روزها، با رنگ و بوی عیدانه بخشیدن به برنامه های مختلفش، رویکردی اعتدالی را در این حوزه برگزیند و ضمن پرکردن آنتن پربیننده رسانه ملی در تعطیلات عید، هم مخاطبان خود را حفظ کند و هم با رویکردی ارزشمدارانه، به ارزش و اهمیت ایام فاطمیه بپردازد و برنامه های متنوع و مفصلی را نیز در این باره تدارک دیده بود.

در نوروز امسال مجموعه برنامه های مختلفی در قالبها و با مضامین گوناگون تهیه و به روی آنتن رفت که در اکثریت آنها وجه سرگرمی در ضمن آموزه های اخلاقی و رویکردهای آموزشی، وجه غالب بود و در آنها تلاش شده بود تا در کنار جنبه های مفرح و شاد، به نکات و نقاط ارزشی که می تواند در تربیت ذهنی و رفتاری مخاطبان هم تأثیرگذار باشد توجه شود.

با نگاهی آماری و دقتی محتوایی و مضمونی در برنامه های نوروزی سیما، می توان در رویکردهای تلویزیون در مجموعه برنامه های عیدانه اش توجه به سه اصل خانواده‌محوری، امیدآفرینی و نشاط‌افزایی و تعالی معنوی را که ذیل فضای گفتمانی ایرانی اسلامی تعریف می‌شود ردیابی نمود.

و نیز بحث محیط زیست، صرفه‌جویی و همچنین مقوله افزایش جمعیت که هریک در بخشهایی از برنامه های امسال کمابیش نمود و نماد یافته بود.

از مضامین مطرح شده در سریالهای طنز تا برنامه های ترکیبی و گفتگومحور و گزارشهای میدانی که هر یک تلاش کرده بودند به نوعی به این امور بپردازند.

توجه به موضوع خانواده‌محوری و نیز توجه به وحدت ملی، گویش‌ها و لهجه‌های مختلف کشورمان از دیگر نکاتی بود که در برنامه های امسال نمود داشت و به ظهور و بروز رسید.

 شبکه یک سیما با سریال‌های «پایتخت 3»و طنز «هله هوله»، شبکه دو سیما نیز مجموعه «خوب، بد، زشت» و دو مجموعه «قند و پند» و «کلاه قرمزی» و مجموعه‌های روزهای بد در و طنز آیتمی «کرکره» در شبکه سه سیما و شبکه تهران نیز با سریال «ما فرشته نیستیم» به همراه شبکه قرآن و معارف سیما هم با دو مجموعه «گوهر جان» و «مثل من، مثل تو»، مجموعه برنامه های سریالی و طنز شبکه های مختلف تلویزیون در ایام عید بودند.

هریک از شبکه‌های یک، دو، سه، چهار، تهران و نمایش در ایام نوروز هر روز یک فیلم سینمایی اعم از داخلی یا خارجی پخش کردند و نیز 18 فیلم سینمایی انیمیشن هم از شبکه‌های دو، تهران و پویا پخش شد.

برنامه های دینی و معرفتی و مذهبی تلویزیون هم به ویژه با عنایت به همزمانی ایام فاطمیه و نوروز با قالبهای متنوع و رویکردهای مختلف در طول ایام نوروز ادامه داشت.

بعد از اذان صبح، شبکه یک سیما با پخش ترتیل قرآن و شبکه سه نیز در همین ساعت با ارائه صبح سخنرانی مذهبی و شبکه قرآن نیز هر روز صبح با قرائت یک جزء قرآن از حرم امام رضا(ع) بخشی از این برنامه ها را ارائه نمودند.

 شبکه دو نیز ساعت ۷ سخنرانی مذهبی و شبکه یک سیما هم برنامه آفتاب شرقی را هر روز قبل از اذان ظهر به روی آنتن برد.

 نیمروز نورورز، صهبای تسنیم، سمت خدا، مسابقه قرآنی فردوس، یار مهربان؛ یاد خدا، طرح شب‌های جاری و آرامش بهاری از دیگر برنامه‌های رسانه ملی در حوزه معارف دینی بود.

با نگاهی به مجموعه این برنامه های مختلف و متنوع و با رویکرد اعتدالی و همه جانبه ای که تلویزیون در ایام نوروز از خود نشان داد و سبد نسبتا خوب و جامعی که برای مخاطبانش در جنبه های سرگرمی و مفرح و مذهبی و اندیشگی تدارک دید، باید گفت؛ تلاش رسانه ملی برای پرکردن وقت مخاطبان فراگیرش در طول ایام عید امسال، ثمرات قابل توجهی به همراه داشت.

تلویزیون در حوزه برنامه های سرگرم کننده، تلاش کرد تا در فحوای سرگرمی بینندگان، به نشر مفاهیم ارزشمندی همچون خانواده دوستی و دوری از تجمل و همیاری و همدلی هم بپردازد که بی تردید بیشترین نماد و نمود این آموزه های رزشمند را می توان در پربیننده ترین برنامه رسانه ملی در طول ایام عید یعنی سریال «پایتخت3» مشاهده نمود.

سریالی که هم در جذب مخاطب موفق عمل کرد و هم در انعکاس ارزشهای انسانی و ایرانی و مفاهیم والای دینی، حرکتی ارجمند و روبه جلو را به زبانی شیرین و ساده و بومی به کار بست.

برنامه های متنوع تلویزیون در روزهای شهادت حضرت زهرا(س) و ایام مقارن با آن نیز از دیگر رویکردهای موقر و موفق رسانه ملی بود که جا دارد قدر دانسته شود.

از دیگر نکات قابل توجه در رسانه ملی در طول ایام عید سال نو 93 توجه و گرایش بیشتر این رسانه به سوی آثار ایرانی و محصولات داخلی بود که نسبت به سالهای گذشته حجم قابل توجهی را در برداشت.

این آثار که از همه ژانرهای سینمایی انتخاب شده بودند 28 فیلم تلویزیونی تولید شبکه‌های سیما و مرکز سیمافیلم را دربرداشتند و 17 فیلم هم از سینمای ایران بود که به همراه 45 فیلم داخلی دیگر و 126 فیلم جدید خارجی، پکیج اصلی فیلمهای عید امسال تلویزیون را تشکیل می دادند.

36 درصد از فیلم‌های امسال تلویزیون ایرانی بودند که باید این آمار در مقایسه با سالهای گذشته و دورانهای قبل، آمار قابل توجه امیدوارکننده ای در رویکرد تلویزیون به محصولات ملی و دوری از افراط در پخش انبوه فیلمهای خارجی و خصوصا هالیوودی محسوب می شود.

 با امید به آنکه رسانه ملی در رویکردها و رهیافتهایش بیش از پیش به توجه نسبت به ارزشهای دینی و معارف آیینی و نیز گرایش به تولیدات ملی و آثار نمایشی داخلی در رقابت صحیح و متناسب با آثار خارجی دست بزند و در این مسیر هم دغدغه های ارزشی بزرگان و دلسوزان

فرهنگ را مدنظر قراردهد و هم جذب مخاطب را با روشهای صحیح و به دور از افراط و ابتذال پیگیری نماید.

انشاءالله تعالی!

 

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha