به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام مقیمی در نشست خبری رونمایی از این دانشنامه اظهار داشت: دانشنامه امام علی(ع) که در سال 81 توسط پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شد، تدوین دانشنامه فاطمی نیز مورد توجه پژوهشگران حوزوی قرار گرفت.
وی با اشاره به تولید و تالیف دانشنامه فاطمی خاطرنشان کرد: پس از تولید دانشنامه امام علی(ع) دستور تالیف دانشنامه فاطمی به دستور مقام معظم رهبری به این پژوهشگاه واگذار شد و این پژوهشگاه از سال 81 کار خود را در این زمینه آغاز کرد.
رییس پژوهشکده دانشنامهنگاری ادامه داد: تا سال 83 مدخلها و طرح کلی و گروههای علمی تعیین شدهاند و تا سال 88 مرحله مقالات پژوهشی و دریافت آنها و تنظیم آنها آغاز شد.
وی ادامه داد پس از تشکیل پژوهشکده دانشنامه نگاری دانشنامه فاطمی با اسلوب استاندارد تنظیم شده و آثار قبلی نیز باز تولید شده و در پایان سال 91 کار دانشنامه فاطمی به سامان رسید و در سال 92 این دانشنامه در مرحله ویرایش و نشر بود.
حجتالاسلام مقیمی با اشاره به اینکه دانشنامه فاطمی یکی از مستندات گرانقدر در زمینه سیره حضرت زهرا(س) است بیان داشت: این کتاب در شش جلد تنظیم شده است که سه جلد نخست آن به بررسی جایگاه و سیره حضرت زهرا(س) و سه جلد دیگر آن به تحلیل علمی و نظری درباره زن، خانواده و مسایل زن امروز پرداخته است
و شبهاتی که در زمینه زنان وجود دارد مورد تحلیل قرار گرفته است.
وی با اشاره به نظارت دقیق بر انتشار و تنظیم منابع این دانشنامه یادآور شد، این اثر زیر نظر شورای علمی دانشنامهنگاری و مورخین و اساتیدی همچون آیتالله استادی، حجج الاسلام والمسلمین یوسفی غروی، رشاد، حجتالاسلام طباطبایی، بهجتپور تنظیم و در کنار این شورای عالی گروه تاریخ و سیره حقوق گروه اجتماعی و حکمت نیز بر آن نظارت داشتهاند.
رییس پژوهشکده دانشنامهنگاری در ادامه افزود: بیش از بیست نفر در شورای عالی و علمی نظارت دقیق علمی و صد نفر به عنوان ارزیاب علمی عهدهدار نظارت بر محتوای و منابع این دانشنامه شدهاند.
حجتالاسلام مقیمی گفت: دانشنامه فاطمی پس از ده سال فعالیت مستمر پژوهشی منتشر میشود که 40 فاضل، ویراستار علمی این اثر بودهاند و تیم دهنفرهای به عنوان کنترل مصادر و منابع،تمام آدرس و منابع این اثر را ارزیابی کردهاند.
وی با اشاره به برگزاری مراسم رونمایی از این دانشنامه یادآور شد: مراسم رونمایی از این دانشنامه در 30 فروردین با حضور و سخنرانی آیتالله العظمی نوریهمدانی، آیتالله رضا استادی، دکتر غلامعلی حداد عادل، حجتالاسلام و المسلمین علیاکبر رشاد، و خانم علاسوند برگزار میشود.
وی از تولید نرمافزار این دانشنامه برای تلفنهای همراه در آینده نزدیک خبر داد و گفت: این پژوهشگاه در نظر دارد نرم افزار این دانشنامه را به زبانهای فارسی، انگلیسی و عربی برای استفاده کاربران در تلفن همراه تولید کنند.