چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
کد خبر: 329641
۳۰ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۷
آزمون

روز گذشته همزمان با سراسر کشور، آزمون ورودی به حوزه های علمیه در شهر مقدس قم نیز در دو مکان شبستان نجمه خاتون حرم مطهر حضرت معصومه(س) و نیز سالن اجتماعات مدرسه فیضیه برگزار شد.

اشاره؛

روز گذشته همزمان با سراسر کشور، آزمون ورودی به حوزه های علمیه در شهر مقدس قم نیز در دو مکان شبستان نجمه خاتون حرم مطهر حضرت معصومه(س) و نیز سالن اجتماعات مدرسه فیضیه برگزار شد.

در حاشیه برپایی این آزمون علمی در مدرسه علمیه فیضیه قم که مخصوص فارغ التحصیلان دانشگاهی بود، خبرنگار خبرگزاری حوزه با تنی چند از این افراد، گپ و گفت کوتاهی در خصوص حال و هوای آزمون و انگیزه های آنان برای ورود به حوزه انجام داد و در پایان پای صحبت های یکی از مسئولان اصلی برگزاری آزمون نشست.

آنچه در ادامه می آید، چکیده ای از این نظرات و دیدگاه هاست؛

جمله شهید آوینی ‌انگیزه را در من ایجاد کرد

مرتضی گودرزی، فارغ التحصیل رشته فقه و حقوق ازدانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین با اشاره به حضور خوب و گسترده درس خوانده های دانشگاهی در آزمون ورودی امسال به حوزه ابراز داشت: به شخصه هدف من از حضور در این آزمون و انشاءالله تحصیل در حوزه- اگر لیاقتش را پیدا کنم- این بوده که فهم و آشنایی دقیق تر و بهتری با معارف اسلامی و فقه اهل بیت(ع) پیدا کنم و این که به امید خدا ، در نشر این معارف و حقایق ناب به سهم خودم ،‌ادای تکلیف کرده باشم.

وی همچنین افزود: سید شهیدان اهل قلم ، شهید مرتضی آوینی جمله بسیار زیبایی دارند به این مضمون که انسان باید بکوشد در این دنیا برای خدا کار کند و من احساس کردم هیچ جایی بهتر از حوزه پیدا نمی کنم که بخواهم این گونه باشم.

حضور در حوزه برای تعمیق علم دین

وحید راستین که با مدرک کارشناسی حقوق از دانشگاه تهران، بخت خود را با حضور در آزمون ورودی برای حضور در حوزه آزموده است، با اشاره به این که سطح آزمون خوب ومعتدل بود، بیان داشت: بنده بسیار علاقه مند هستم که در آینده در کرسی قضاوت قرار بگیرم و با وجود آن که با همین لیسانس حقوق نیز می توان در آزمون قضاوت شرکت کنم، اما احساس کردم برای آن که حقیقتاً فرد بهتر و قوی تری در این خصوص باشم نیاز دارم که اطلاعات عمیقی از فقه و اصول داشته باشم و لذا در امتحان ورودی به حوزه شرکت کردم.

وی همچنین افزود: در حال حاضر بسیاری از دوستان دانشگاهی من علاقه مند به حضور در حوزه هستم اما شرایط برای ورود آن ها چندان مساعد نیست که امیدوارم با افزایش میزان پذیرش دانشگاهیان در حوزه های علمیه سراسر کشور از جمله حوزه علمیه قم که محوریت و ارجحیت بالایی دارد، این امکان به خوبی برای آن ها فراهم شود.

پاسخی که آن را در دانشگاه نیافتم!

رضا رحیمی که از محلات برای شرکت در این آزمون به قم آمده نیز در خصوص اهداف و انگیزه خود گفت: گرچه شاید با داشتن مدارک دانشگاهی بتوان در جامعه شغل خوبی برای خود دست و پا کرد اما واقعاً برای پاسخ به نیازهای درونی انسان و کشف حقیقت، این ها کافی نیست و به همین خاطر در وجود خود این احساس نیاز را پیدا کردم که باید درس و علم دین را بخوانم.

وی همچنین افزود: یکی از ویژگی های برجسته حوزه که در دیگر نهادها کمتر می توان نشانی از آن پیدا کرد این است که در کنار تحصیل علم، کسب فضایل اخلاقی نیز در اولویت برنامه هاست و تهذیب نفس یکی از برکات حضور درمحیط های حوزوی است.

ابراز رضایت از سطح آزمون ورودی

هادی شیرپور، دانشجوی رشته عمران دانشگاه بابل نیز با ابراز رضایت از آزمون و سطح علمی و همچنین فرصت داوطلبان برای پاسخ به سوالات گفت: خوشبختانه در طول سال های اخیر، شناخت بسیاری از بچه های دانشگاه نسبت به حوزه بهتر و مثبت تر شده و به همین خاطر هم بر میزان علاقه مندی آن ها برای آشنایی بیشتر با حوزه های علمیه و احیاناً تحصیل در آنافزوده گشته است.

اطلاع رسانی مناسب فراموش نشود!

سعید جان محمدی، فارغ التحصیل رشته ادبیات فارسی از دانشگاه همدان نیز بر لزوم تقویت بُعد اطلاع رسانی به منظور بسترسازی افراد تحصیل کرده جامعه برای حضور در مدارس علمیه تاکید کرد و اظهار داشت: چنانچه برای سال های آینده اطلاع رسانی بهتر و گسترده تری به خصوص از طریق صدا وسیما صورت گیرد ، بی شک میزان جمعیت حاضر در آزمون شاید تا حد دو یا سه برابر میزان فعلی افزایش یابد.

وی افزود: البته امسال نیز الحق و الانصاف جمعیت زیادی در این آزمون شرکت کرده بودند که برای خود من جالب و تا حدی هم تعجب آور بود و امیدوارم که بتوانم در رقابت با این تعداد جمعیت،‌ توفیق حضور در حوزه را پیدا کنم و انشاالله طلبه خوبی برای اسلام و تشیع باشم.

راه رسیدن به اهداف متعالی

بهنام نوذری که مدرک کارشناسی خود را در رشته عمران از دانشگاه آزاد اراک اخذ کرده و البته هم اینک ساکن شهر مقدس قم می باشد،‌نیز این گونه به بیان دیدگاه خود پرداخت: بنده از همان دوران کودکی و نوجوانی علائق دینی داشتم و راهی برای رسیدن به این علائق و اهداف متعالی جز ورود به حوزه احساس نکردم.

وی همچنین افزود:تحصیل در رشته های دانشگاهی این امکان را به انسان می دهد که تا حدود زیادی با علم روز دنیا آشنا شود اما این به تنهایی کافی نیست چرا که حرف اصلی دین واعتقادات که اساسی ترین مساله در زندگی ماست را حوزه و روحانیت می زند و من هم اواسط دوران تحصیل در دانشگاه علاقه مند به ورود به حوزه شدم و امیدوارم در آزمون امروز موفق باشم و اگر خدا خواست و توفیق داد، سربازی امام زمان (عج) را بکنم.

رشد 20 درصدی تقاضا برای تحصیل در حوزه

حسن ختام این گزارش را به صحبت های حجت الاسلام و المسلمین سجودی، معاون آموزش حوزه علمیه استان قم اختصاص دادیم.

وی در سخنانی با اشاره به علاقه فراوان نسل جوان برای تحصیل در حوزه های علمیه، گفت: به لطف الهی شاهد رشد 20 درصدی میزان افراد شرکت کننده در آزمون امسال نسبت به گذشته هستیم که این میزان در همه مقاطع تحصیلی وجود دارد.

علاقه وافر فارغ التحصیلان دانشگاهی به نهاد روحانیت

معاون آموزش حوزه علمیه استان قم همچنین با اشاره به خصوص به گرایش بسیار زیاد فارغ التحصیلان دانشگاهی برای ورود در حوزه افزود: امروز گرایش نسل جوان به مسایل دینی و تحصیل در حوزه های علمیه بالاست و این طیف ارتباط خوبی با حوزه و روحانیت برقرار کرده اند.

وی در خاتمه خاطرنشان کرد: ارتباط تنگاتنگ جوانان با اساتید متعهد و روحانی در دانشگاه ها و نیز مبلغین در سطح شهرستان ها و همچنین تبلیغات مناسب از جمله عوامل گرایش روز افزون فارغ التحصیلان دانشگاهی برای تحصیل در حوزه های علمیه می باشد.

گزارش : سید محمد مهدی موسوی

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha