شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
آیت اله طباطبایی نژاد

نماینده ولی فقیه در استان اصفهان گفت: بودجه‌هایی برای کارهای فرهنگی تخصیص داده می‌شود، ولی زمانی که اسمی از حوزه به میان می‌آید، بودجه‌ای در کار نیست.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت‌الله طباطبایی‌نژاد، در آیین بزرگداشت بیستمین سالگرد ارتحال آیت‌الله العظمی  گلپایگانی که در مسجد اعظم قم برگزار شد، اظهار داشت: حضرت آیت‌الله گلپایگانی بسیار علاقه‌مند به گسترش حوزه داشتند.

وی با بیان این که حضرت آیت‌الله گلپایگانی اهتمام خاصی به راه‌اندازی حوزه داشتند و در عمر با برکت خود چندین مدرسه علمیه راه‌اندازی کردند، افزود: ایشان علاوه بر این، در هر مدرسه‌ای که نیازمند تعمیر و توسعه داشت،‌وارد عرصه می‌شدند.

نماینده ولی فقیه در استان اصفهان با اشاره به کمک های صورت گرفته در عرصه توسعه مدارس علمیه و محل اسکان طلاب مجرد گفت: باید بپذیریم که نسبت به توسعه حوزه علمیه کم کار شده است. گرچه مؤسسات متعددی بعد از انقلاب اسلامی تأسیس شده است، ولی برای گسترش حوزه کم کار شده است.

وی با بیان این که دانشگاه‌ها موظف به ارائه خوابگاه به دانشجویان هستند،‌خاطرنشان کرد:‌ ریشه کار این است که هنوز علمای بزرگ ما بودجه‌ای که از مملکت است را بودجه دولتی می‌دانند.

آیت‌الله طباطبایی‌نژاد چنین تفکری را اشتباه دانست و گفت: بودجه دولتی در حکومت اسلامی مربوط به علماست؛ اکثربودجه‌های دولتی که مصرف می‌شود،‌ از انفال است؛ از این رو، در واقع رهبری و مراجع تقلید هستند که به دولت بودجه می‌دهند.

وی خاطرنشان کرد:‌ ما نمی‌گوییم دولت به طلاب حقوق بدهد؛‌ چراکه طلاب با زندگی ساده، به شهریه اندک خود قانع هستند؛ علما باید از مقام معظم رهبری بخواهند برای ساخت و ساز مدارس علمیه دولت باید بودجه قرار دهند.

نماینده ولی فقیه در استان اصفهان با بیان این که مگر ما معتقد نیستیم که حوزه مکتب اهل‌بیت علیهم‌السلام را گسترش می‌دهد و آنچه را که مردم می‌دانند، از روحانیت آموخته‌اند، تصریح کرد: ما باید بدانیم که امروز هم آنکه بیش از همه دل برای اسلام می‌سوزاند و مکتب اهل‌بیت علیهم‌السلام را توسعه می‌دهد، حوزه است.

کار فرهنگی به اشتباه تعریف می شود

وی تصریح نمود: درست است عده‌ای غیر حوزوی به عنوان فعال فرهنگی امروز کار  فرهنگی می‌کنند، ولی کار اصلی بر دوش حوزه است؛ البته متأسفانه کاهی کار فرهنگی به اشتباه تعریف می‌شود؛ امروز مشاهده می‌شود که ورزش را نیز کار فرهنگی می‌دانند.

آیت‌الله طباطبایی‌نژاد با تأکید بر این که ما با ورزش مخالف نیستیم، تصریح کرد: کار فرهنگی کاری است که به مغز کمک  کند و روح را تقویت سازد و علم و آگاهی انسان‌را بالا ببرد و ارتقا دهد.

وی یادآور شد: امروز شاهدیم که بودجه‌هایی برای کارهای فرهنگی تخصیص داده می‌شود،  ولی زمانی که اسمی از حوزه به میان می‌آید، بودجه‌ای در کار نیست.

عضو خبرگان رهبری از ویژگی‌های مهم حضرت آیت‌الله گلپایگانی را عشق به طلبه و حوزه دانست و گفت: این مرجع تقلید باور کرده بود که مثل علما بر روی زمین، ‌مثل ستارگان در آسمان است؛ ستارگانی که درتاریکی‌ها و ظلمت‌ها، راه درست را نشان می‌دهند.

وی با بیان این که در زمان نبود حضرت امام خمینی(ره)، تنها پناه طلاب و روحانیت حضرت آیت‌الله گلپایگانی بود،‌ادامه داد: این مرجع تقلید عاشق دین و مکتب بود و خالصانه در راه دین و مکتب تلاش می‌کردند.

انتهای پیام// 15/ 313

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha