خبرگزاری حوزه /امام علی النقی علیه السلام، هادی امت، امامی از جنس عشق که معارف را بر قلب تشنه نیازمندان جاری کرد و روح عشاق را با زمزمه زیارت جامعه کبیره سیراب نمود و قبه حائریه را مرز رسیدن به خدا نامید و فرمود که دعا در زیر قبه امام حسین علیه السلام زودتر به اجابت می رسد. امام هادی سوز هدایت مردم را در دل داشت و پاکیزگی زیبنده و شایسته قامت استوارش بود.
در اهمیت زیارت جدش فرمود :براى خداوند بقعه هايى است كه دوست دارد در آنها به درگاه او دعا شود و دعاى دعاكننده را به اجابت رساند ، و حائر حسين (ع ) يكى از آنهاست .(تحف العقول ، ص 510)
آن حضرت از چابلوسی، تمجید و افراط در ستایش بیزار بود و به كسى كه در ستايش از ايشان افراط كرده بود، فرمودند : از اين كار خوددارى كن كه تملق بسيار، بدگمانى به بار مى آورد ، و اگر برادر مؤمنت مورد اعتماد تو واقع شد ، از تملق او دست بردار و حسن نيت نشان ده .(مسند الامام الهادى ، ص 302)
شهرت مردم د ر دنیا و آخرت
ایشان در بیان جایگاه آخرت و نسبت عمل به مال فرمودند:
النّاسُ فِى الدُّنْيا بِالاْ مْوالِ وَ فِى الاَّْخِرَةِ بِالاْ عْمالِ. بحارالا نوار: ج 17.
فرمود: مردم در دنيا به وسيله ثروت و تجمّلات شهرت مى يابند ولى در آخرت به وسيله اعمال محاسبه و پاداش داده خواهند شد.
بازار دنیا
امام هادی علیه السلام دنیا را چون بازاری می دانستند که مردم برای خرید و فروش به آنجا وارد می شوند و برخی از آنها سود می برند وبرخی زیان می بینند:
الدُّنْيا سُوقٌ رَبِحَ فيها قَوْمٌ وَ خَسِرَ آخَرُونَ. اءعيان الشّيعة : ج 2، ص 39،
دنيا همانند بازارى است كه عدّه اى در آن براى آخرت سود مى برند و عدّه اى ديگر ضرر و خسارت متحمّل مى شوند.
آن حضرت همچنین در باره تذکر بندگان به آخرت و نوجه آنان به لحظه جان دادن ، فرموده اند:
اُذكُرْمَصْرَعَكَ بَيْنَ يَدَىْ اءهْلِكَ لا طَبيبٌ يَمْنَعُكَ، وَ لا حَبيبٌ يَنْفَعُكَ. بحارالا نوار: ج 75، ص 369، ح 4.
فرمود: بياد آور و فراموش نكن آن حالت و موقعى را كه در ميان جمع اعضاء خانواده و آشنايان قرار مى گيرى و لحظات آخر عمرت سپرى مى شود و هيچ پزشكى و دوستى و ثروتى نمى تواند تو را از آن حالت نجات دهد.
پناهگاه امن ولایت
امام هادی علیه السلام ولایت را از مهمترین پناهگاهای شیعیان بر می شمرد و در این باره فرموده اند:
إ نَّ لِشيعَتِنا بِوِلايَتِنا لَعِصْمَةٌ، لَوْ سَلَكُوا بِها فى لُجَّةِ الْبِحارِ الْغامِرَةِ. بحارالا نوار: ج 50، ص 215، ح 1، س 18
همانا ولايت ما اهل بيت براى شيعيان و دوستانمان پناهگاه اءمنى مى باشد كه چنانچه در همه امور به آن تمسّك جويند، بر تمام مشكلات (مادّى و معنوى ) فايق آيند.
آثار عقوق والدین
جایگاه والدین در اندیشه دینی و ادبیات معرفتی جایگاهی بس وسیع و بلند دارد و در قرآن و منابع دینی به آن بسیار سفارش شده و مورد تاکید قرار گرفته است و امام هادی علیه السلام نیز در باره فرموده اند:
العُقوقُ يُعقِبُ القِلَّةَ و يُؤدِّي إلَى الذِّلَّةِ ؛ بحار الأنوار ج71، ص: 85 عاقّ [والدين] ، نادارى در پى دارد و به خوارى مى كشاند .