چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
حجت‌الاسلام طباطبایی‌نژاد

نماینده ولی فقیه و امام جمعه اصفهان در دیدار با اعضای ستاد بزرگداشت آیت الله گزی گفت: امروز آنچه از دین و اسلام در اختیار ماست در پرتو تلاش ها و مجاهدت های علما وروحانیون است.

به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد، نماینده ولی فقیه در استان پیش از ظهر امروز در دیدار با اعضای ستاد بزرگداشت آیت الله گزی، زنده نگه داشتن یاد علما را قابل تقدیر دانست و گفت: برگزاری بزرگداشت علما مصداق بارز "لئن شکرتم، لازیدنّکم" است.

وی خاطر نشان کرد: برگزاری همایش‌ها و بزرگداشت ها به منظور تجلیل از علماء و روحانیون مصداق بارز   " لئن شکرتم، لازیدنکم" است زیرا با برگزاری چنین همایش هایی جوانان و طلاب با شناخت سیره آنها، به ادامه راه آنها تشویق شده و از این جهت باعث  افزایش مبلغان اسلام می شود.

آیت الله طباطبایی نژاد گفت: بدون تردید علما، بزرگان و روحانیون حوزه های علمیه باعث انتقال فرهنگ ناب اسلام به ما شده اند و اگر مجاهدت ها و تلاش های آنها نبود هرگز چنین مهمی محقق نمی شد.

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: وجود علما و روحانیون و مبلغان دینی از نعمت های بزرگ خداوند است که نصیب ما شده است، همه ما باید از منش و روش این بزرگان الگو بگیریم لذا برگزاری این بزرگداشت ها، زنده نگداشتن الگوها و یادآوری ارزش هاست.

وی در خصوص تاریخچه تحصیلی آخوند گزی، خاطر نشان کرد: ستاره پرفروغ شهرمان نزد پدر گرامی وهمچنین ابوالفقرا به یادگیری دانش پرداخت.پس از گذر دوره نوجوانی به سبب افزونی دانش در اصفهان نزد استادان برجسته ای چون میرزا محمد حسن نجفی، میرزا محمد صادق کتاب فروش، میرزا ابوالمعالی کرباسی وحاج شیخ محمد باقر نجفی  به شاگردی پرداخت. پس از آن به عتبات عالیات سفر کرده و در نجف از درس استادانی چون حاج حسین ترک کوه کمره ای ، حاج میرزا حسین خلیلی(هردو از شاگردان صاحب جواهر) ومیرزا حبیب اله رشتی (شاگرد شیخ مرتضی انصاری) بهره جست.پس از تلاش های بی وقفه در عرصه دانش به سامرا رفت تابعد از تکمیل درس آیت اله میرزا محمد حسن شیرازی اجازه اجتهاد بگیرد.

 نماینده ولی فقیه دراصفهان با اشاره به اینکه  نیاز ما به طلاب و مبلغان دینی در سطح جامعه بسیار بیشتر از متقاضیان و پذیرش شدگان در حوزه های علمیه است ،بیان داشت: به عنوان نمونه در کشور پاکستان در سال83 یک میلیون طلبه وهابی برای تحصیل علوم دینی ثبت نام کرده اند و این در حالی است که در ایران تعداد طلاب به یکصد هزار نفر هم نمی رسد.

وی تصریح کرد: درخواست های متعددی از آموزش و پروش برای استفاده از روحانیون علوم دینی در مدارس داریم که متأسفانه به دلیل کمبود روحانی و طلبه پاسخگوی نیاز آنها نبوده ایم.

در ابتدای این دیدار حجت الاسلام سیدحمیدرضا هاشمی امام جمعه شهر «گز برخوار» برگزاری این کنگره را از مصوبات شورای فرهنگ عمومی شهرستان دانست و گفت: این عالم جلیل القدر در سال 1260 ه. ق در شهر گز به دنیا آمد.

حجت الاسلام هاشمی اظهار داشت: این عالم بزرگوار در سال 1298 ه.ق و هنگام عزیمت به ایران از سوی میرزای شیرازی اجازه اجتهاد و رسیدگی به امور اجتماعی، حکومات شرعی و قضاوت را گرفت.

وی افزود: آخوند گزی پس از عزیمت به ایران در مدرسه نیم آورد اصفهان، حجره ای گزید و با آن همه روشنایی درآسمان اندیشه ومذهب در تنگ دستی وسادگی می زیست وهمواره یار وهمنشین بیچاره گان وبی نوایان بود.

امام جمعه گز و برخوار به عدالت وی در داوری اشاره کرد و گفت: او در قضاوت به حسن خلق وگشاده رویی نامور بود وهمه در نظر او یکسان بودند، اوکمتر به قول وشهود اکتفا می کرد و بیشتر سعی در حل اختلافات با کد خدامنشی وصلح داشت.

وی یادآور شد: کتاب رساله اصول دین، تذکره العقول، سیره العقول و رساله عملیه 4 اثر علمی چاپ شده از این عالم جلیل القدر است.

گفتنی است این کنگره با همت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، شورای شهر و شهرداری «گز برخوار» در "29 خرداد" و با حضور آیت الله دری نجف آبادی، آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد، نماینده ولی فقیه و امام جمعه اصفهان و مسؤولان شهرستان و استان در «گز برخوار» برگزار می شود.

 

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha