حجت الاسلام حسن محمودی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه اظهارداشت: آنچه امروز در حوزه های علمیه با عنوان هنر جاری می باشد، ادامه فعالیت های قدما و بزرگان حوزه است که به نوعی با هنرهای اسلامی همچون تهذیب، خشنویسی و کتابآرایی صد ها سال قبل فعالیت داشته اند.
وی افزود: هنر در نزد اسلام همانگونه از اماکن و ابنیه تاریخی می بینید از زمان ظهور اسلام و رسالت حضرت محمد(ص) با دین اسلام بوده است و هرگز از آن منفک نشده است.
وی تصریح کرد: دین و مذهب ما بر پایه هنر شکل گرفته است و عبادت و رکوع و سجود ما نشات گرفته از هنر و قرآن نیز یک اعجاز هنری عالم گیر است.
این محقق و پژوهشگر حوزه علمیه با بیان اینکه خداوند، وقتی آیات قرآن را نازل میکند از تصویرسازی استفاده میکند، گفت: هیچ قرآن و مسجدی خالی از نماد هنرهای تجسمی دیده نمیشود و هنر کاشیکاری در محراب مسجد که مقدسترین مکان مسجد است، بیشترین نشان این هنر و قدمت آن را می رساند.
حجت الاسلام محمودی با اشاره به نقش هنر در عصر حاضر گفت: آنچه امروز به عنوان هنر در حوزه های علمیه مطرح است و به نوعی سامان دهی شده است، مبنی بر آن نیست که حوزه از این مهم دور بوده چرا که هنر بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی مورد توجه علما و بزرگان قرار گرفت به گونه ای که امروز شاهد بیش از 20 گروه هنری همراه با فعالیت چند صد نفر در حوزه های علمیه هستیم.
وی با بیان این که فعالیت های هنری ساماندهی شده در این مرکز همزمان با تاسیس دفتر به بیش از ربع قرن بر میگردد، اظهارداشت: آنچه در این مرکز اتفاق می افتد در واقع شناسایی طلاب هنرمند، حمایت از فعالیت های هنری، بسترسازی مناسب و ایده پردازی در موضوعات مختلف هنری از جمله، رشته های ادبی، شعر، داستان، نثر و مقاله نویسی، هنر های تجسمّی، نگار گری، تهذیب و... گام های خوبی برداشته ایم.
حجت الاسلام محمودی با بیان این که قریب به 350 طلبه را با تخصص هنرهای تجسمی در حوزه شناسایی کرده ایم، افزود: این مرکز هر ساله دوره های آموزشی ویژه طلاب علاقه مند برگزاری می کند که منجر به آموزش بیش از 450 طلبه می شود.
وی با بیان اینکه انجمن هنرهای تجسمی طلاب در زمینههایی، همچون عکاسی، طراحی و نقاشی، گرافیک و معرق شکل گرفته است، تصریح کرد: تشکیل یک انجمن قدرتمند در خصوص هنرهای تجسمی، همواره دغدغه بسیاری از هنرمندان طلبه بوده است.
وی افزود: مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی با در نظر گرفتن این دغدغه و همچنین با در نظر گرفتن ضرورت استفاده از ابزارهای نوین هنری در کنار ابزارهای سنتی تبلیغ اقدام به شناسایی طلاب هنرمند و همچنین برگزاری انتخابات هیئت مدیره انجمن هنرهای تجسمی طلاب کرد.
وی با اشاره به برگزاری نخستین جشنواره سراسری هنرهای تجسمّی اشراق گفت: این جشنواره در هشت رشته تا آخر اردیبهشت ماه سال جاری آماده پذیرش آثار طلاب هنرمند می باشد و روز 21 خرداد، مراسم اختتامیه و برپایی نمایشگاه جانبی به مدت 15 روز انجام خواهد پذیرفت.
انتهای پیام 313/17