متولیان
در سال 1369 شمسی، حاج آقای محمد حقی به کمک خیرین منطقه امام حسین (ع) تهران، مدرسه ای به همین نام راه اندازی کرد. پس از ایشان و بنابر واقف، مدرسه آقای سادات اخوی مبنی بر اینکه متولی باید سید باشد، پیشنهاد تولیت را به آیت الله شبیری زنجانی نمودند که ایشان قبول نکردند لذا مدرسه را به مقام معظم رهبری سپردند. حضرت آقا هم، حجه الاسلام سید محمد حسن ابوترابی فرد را به عنوان متولی منصوب کردند.
مدیر و معاونان
حجتالاسلام حمید رحیمی، پس از حجتالاسلام حسن خداوردیان، مدیر مدرسه شد هماکنون آقایان محمد علی افضل نژاد معاون آموزشی، محمد مهدی رحیمی معاون پژوهشی، مهدی مولوی تهذیب، محمد رحیمی مالی و حامد عرب سرخی معاون اداری حوزه امام حسین (ع) هستند.
طلابِ استاد
طلاب با سواد و کوشای مدرسه دروس پایه های اول تا سوم را تدریس می کنند. در واقع در این مدرسه همه امور با مشارکت طلاب صورت می گیرد و الحمدالله طلاب نیز با رغبت و شوق بسیاری در فعالیت های مختلف حضور می یابند. به همین دلیل ارتباط بسیار خوب و مناسبی میان مسئولین، اساتید و طلاب وجود دارد.
پذیرش طلبه در مقاطع سیکل و دیپلم
پذیرش طلبه در این مدرسه از مقطع سیکل و دیپلم است چرا که به زعم مدیر مدرسه زمان نوجوانی، بهترین زمان برای تربیت طلبه است؛ زیرا هنوز شخصیت وی شکل نگرفته و میتوان بر پایه مبانی دینی طلبه را پرورش داد و البته بهتر است جذب طلاب بیشتر از مقطع سیکل باشد چرا که هرچه کم سن و سال تر، تربیت پذیری بیشتر.
اهمیت و ضرورت ولایت مداری
پیروی از منویات رهبری آقا از شاخص های جذب و تداوم حضور طلاب در مدرسه امام حسین (ع) است و ولایت مداری، دایر مدار فعالیت های مدرسه است. از همین رو پایگاه مقاومت بسیج مدرسه بسیار فعال و پویا است. حاج آقای رحیمی معتقد است در کنار درس و بحث و پژوهش، یک طلبه باید آگاهی، بینش و بصیرت سیاسی داشته باشد.
طلاب هر هفته درباره مباحث تاریخی، سیاسی، اجتماعی و اخلاقی سخنرانی میکنند و این جزو برنامه های ثابت و همیشگی مدرسه است. همچنین هیئتی از سوی طلاب این مدرسه راه اندازی شده که هر هفته جلسه ای با حضور خطبا و مداحان دارند. این حوزه سالیانه در دو مرحله طلاب و اساتید را به بارگاه ملکوتی ثامن الائمه حضرت رضا (ع) میبرند که طی آن ضمن تقویت روحیه معنوی، با مدارس مختلف و شخصیت های حوزوی نیز آشنا می شوند.
واحد خواهران
وی به فعالیت واحد خواهران در این مدرسه اشاره کرد و اظهارداشت: واحدی برای خواهران در این مدرسه وجود دارد که در آن فعالیتهای قرآنی، نهجالبلاغه و مباحث مهدویت انجام می شود.
تقدیر مراجع عظام تقلید
چند سال پیش به دنبال راه اندازی گروه پژوهش این مدرسه و ارسال نامه هایی جداگانه به محضر مراجع تقلید مبنی بر راه اندازی گروه پژوهش با هدف بررسی مسائل روز و آگاه سازی اقشار مختلف جامعه، حضرات آیات مکارم شیرازی و دوزدوزانی با ارسال پیامی این مهم را ارج نهادند.
مشکلات
کمبود فضای رفاهی، ورزشی و تفریحی در این مدرسه مانند برخی دیگر از مدارس دیده میشود. گویی سازندگان مدارس که خدا اجرشان دهد و بر طول عمرشان بیفزاید جنبه آموزشی و پژوهشی را بسیار مهمتر از سایر فعالیتهای زندگی یک طلبه میدانستند که حیاطی، سالن ورززشی و ... درنظر نگرفتند.
مسئولان مدرسه امام حسین (ع) مجبور شده اند بخشی از کتابخانه مدرسه را برای ورزش طلاب اختصاص دهند! البته هر حوزه ای با توجه به امکانات خود به این مهم میپردازند.
معاون آموزش نیز از وضعیت نامناسب حضور و غیاب حوزهها ناراحت بود و اینکه کپی برداری از شیوه حضور و غیاب دانشگاه ها در مدارس علمیه صورت گرفته است. فضلی نژاد معتقد است این روند باید اصلاح شود و وسعت نظری که در نادیده گرفتن غیبت ها وجود دارد حذف شود.
وی باور دارد باید نظام آموزشی حوزه بازنگری شود و در بحث زمان و الزامات آموزشی، دارای پشتوانه اجرایی محکمی شود.
سایر موارد
در این مدرسه زمان مشخصی برای عمامه گزاری وجود ندارد و اگر طلاب به حد نصاب برسند، چنین جشنی در ایام ولادت ائمه معصومین صورت میگیرد. 2، با توجه به اینکه مدرسه علمیه امام حسین (ع) تا پایه ششم بیشتر ندارد و تازه یک سالی است پایه هفتم را دایر کرده است، اعزام به شهرستانها جهت تبلیغ ندارد؛ زیرا هنوز طلاب به سطح بالایی از دانش برای تبلیغ دین و پاسخ به سؤالات نرسیده اند. 3، چند سالی این مدرسه محل برگزاری امتحانات تجمیع یافته مدارس علمیه تهران بود.