شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
خبر گزاری حوزه

رییس اندیشکده الفجر پاکستان با بیان این که ریشه تاریخی تکفیری ها را باید در خوارج جستجو کرد، گفت: هرچه اختلافات بین شیعه و سنی بیشتر شود، تکفیری­ها نیز فضای بیشتری برای جولان دادن خواهند داشت.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت­الاسلام ناظم حسین اکبر، امروز در نشست علمی «عالم اسلام و تکفیریت، تهدیدات، فرصت­ها و راهکارها"»، در مسجد مجتمع آموزش عالی فقه(حجتیه) قم، با اشاره به تفاوت تفسیری از عنوان تکفیر در صدر اسلام و قرن حاضر، اظهار داشت: در زمان نبی مکرم اسلام(ص)، مسلمانی به آسانی مورد تکفیر واقع نمی­شد، اما تکفیری­های کنونی به آسانی مسلمانان را کافر می­خوانند و احکام کفر و مجاهده علیه آنها را به راحتی صادر می­کنند.

رییس اندیشکده الفجر پاکستان با بیان این که ریشه تاریخی تکفیریت را باید از دوران خوارج جستجو کرد، اذعان داشت: اختلافات بین شیعه و سنی، هرچه بیشتر شود، تکفیری­ها نیز فضای بیشتری برای جولان خواهند داشت، مؤید این نظر نیز آن است که در گذشته که اتحاد بیشتری بین شیعه و اهل­سنت بود، جریانات انحرافی نیز رشد کمتری داشتند.

وی با بیان این که مذاهب اسلامی بر این باورند کسی که شهادتین را بخواند، مسلمان است، ابراز داشت: خدا را شاکریم که اکنون، مسلمانان بیدارند و با درکی صحیح، جریانات انحرافی را رصد می­کنند.

حجت­الاسلام حسین اکبر، فرصت­های تقریبی در پاکستان را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: امروز در پاکستان، شاهد فرصت­های بسیاری در عرصه اتحاد مذاهب اسلامی هستیم که حضور علمای بیدار و تأثیرگذار را می­توان از بزرگترین این فرصت­ها دانست.

رییس اندیشکده الفجر پاکستان، با اشاره به کارهای انجام شده در زمینه تقریب مذاهب اسلامی در این کشور، بیان کرد: سازمانی برای وحدت در پاکستان، با عضویت علمای سرشناس شیعه و سنی تأسیس شده است تا به صورت برنامه ریزی شده و هدفمند درصدد وحدت و تقریب بین مسلمانان برآیند.

حجت­الاسلام حسین اکبر، راهکارهای موجود در تقریب مذاهب در پاکستان را مورد توجه قرار داد و ابراز کرد: باید بزرگان مذاهب اسلامی، اهانت به دیگر مذاهب را ممنوع سازند و برای آن مجازات سختی قرار دهند تا دیگر شاهد اختلافات درون­دینی نباشیم.

وی، تعلیمات اهل­بیت(علیهم­السلام) را مورد توجه قرار داد و یادآور شد: سیره و فرمایشات این بزرگواران، الگوی علمی برای زندگی مسالمت­آمیز با برادران اهل­سنت به شمار می­رود که باید مورد توجه جوامع اسلامی قرار گیرد.

رییس اندیشکده الفجر پاکستان، در پایان، آگاه­سازی مردم از اهداف گروه­های تکفیری را راهکاری دیگر در بیداری اسلامی خواند و تأکید کرد: وهابیت، نقشه شوم مستکبران جهانی بود؛ بنابراین، باید در مشترکات پایبند باشیم و از هر گونه تکفیر و منحرف­ خواندن دیگر مذاهب خودداری کنیم.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha