به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام محمدی، امروز در دومین نشست تخصصی "مفهوم اعتدال و نسبت آن با منافع ملی و حفظ اصول انقلابی"، در پژوهشگاه فرهنگ و علوم اسلامی قم، با اشاره به برگزاری سلسله نشستهای «اعتدال انقلابی، اعتدال دیپلماتیک»، اظهار داشت: دغدغه فرهنگی سبب آن شد که انگیزه برگزاری این نشستها ایجاد شود تا مغالطهای درباره فرهنگ صورت نگیرد.
وی در ادامه از برخی از برداشت ها ابراز تاسف کرد و گفت: متاسفانه برداشت های اشتباهی در زمینه فرهنگ و راهکار برون رفت از مشکلات این عرصه وجود دارد که یکی از آنها تقلیل مسئله فرهنگ به مسایل خُرد است.
دبیر علمی نشست تخصصی "مفهوم اعتدال و نسبت آن با منافع ملی و حفظ اصول انقلابی" با اشاره به توجه سطحی به مقوله فرهنگ، ابراز داشت: باید در مسئله فرهنگ، کلان نگر بود، اما متاسفانه وقتی به تهاجم فرهنگی اشاره و نسبت به آن هشدار داده می شود، همه به موی جوانان و مسایل ظاهری توجه میکنند.
وی، سوق دادن مسایل فرهنگی به سوی مردم را برداشت اشتبه دیگری از مقوله فرهنگ عنوان کرد و گفت: در زمینه حل مشکلات فرهنگی، دولت و حاکمیت نقش محوری و اساسی را دارد.
این محقق حوزوی در ادامه دولتسازی را مقدم بر جامعهسازی دانسته و خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری علت رجحان دولتسازی را بر جامعهسازی چنین توصیف میکند که "تا زمانی که حاکمیت دینی مسلط و مستقر نگردد نمیتوان انتظار جامعه دینی را داشت".
وی با اشاره به شعار اعتدال دولت، یادآور شد: مفهوم اعتدال ریشه در آموزهها دارد و در اغلب مباحث، جانب حق با اعتدال است.
حجتالاسلام محمدی در پایان یادآور شد: با توجه به کلی بودن مفهوم اعتدال، امکان مصادره در آن وجود دارد و نیاز است که زوایا و حدود و ثغور آن به طور کامل و واضح مشخص گردد.