به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، حجت الاسلام و المسلمين دكتر گلستاني، استاد حوزه و دانشگاه در جمع طلاب مدرسه علميه امام خميني(ره) با بيان اينكه حركت امام باعث تجديد حيات ديني شد، اظهار داشت: زماني كه جامعه شناسان و روانشناسان، دوران دين گرایی و معنويت را رو به پایان می دانستند، حركت امام خمینی(ره) باعث تجديد حيات دين شد.
وی افزود: اين خيزش ديني نه تنها در دين اسلام بلكه در تمام اديان بشري ايجاد شد و اين حركت باعث روي آوردن متفكران وانديشمندان به سوي دين و معنويت گردید.
او با بیان اینکه از ديگر دستاوردهاي امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامي بطلان نظريات ضد ديني همچون فاشيسم، آنارشيسم، كمونيسم و ليبراليسم بود، اظهار داشت: دشمنان اسلام نیز در مقابل براي جلوگيري از نفوذ معنويت، دين و اخلاق كه از دستاوردهاي انقلاب بود، با دو شیوه سخت افزاري همچون جنگ تحميلي، تحريم ها و... و نرم افزاري شروع به مقابله نمودند.
حجت الاسلام و المسلمين دكتر گلستاني انديشه هاي سياسي امام را به دو قسمت محكمات و متشابهات تقسیم نمود و افزود: از جمله اندیشه های محكمات ایشان، حكومت ديني و اسلامي بود که از مهمترین این اندیشه ها می توان به اعتقاد به ولايت مطلقه فقيه اشاره کرد.
وی از ديگر محكمات ايشان را بحث وحدت دانست که شامل وحدت در جوامع اسلامی، وحدت حكومت هاي اسلامي، اتحاد فرق، وحدت علماء و فقهاي اسلامي و وحدت حوزه ودانشگاه بود.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه وحدت در فكر و انديشه امام جايگاه خاصي داشت، ابراز داشت: وحدت در اسلام جزء ذاتيات دين است چرا که امروز مهمترين مسئله اي كه دشمنان در پيش گرفته اند، تفرقه و اختلاف در بين مذاهب اسلامي است.
وی با اشاره به اینکه حفظ وحدت از منظر امام رمز پيروزي است، گفت: از نظر امام خمینی(ره)، اختلاف سليقه ها نبايد باعث تفرقه بين مسلمين گردد چرا که تفرقه باعث سقوط و از بين رفتن يك انقلاب مي شود.
او با بیان اینکه امام در كلامشان هم بر وحدت داخلي و هم بر وحدت خارجي تأكيد فراوان داشته اند، خاطر نشان کرد: امام راحل، معتقد بود بناي اسلام بر توحيد، وحدت و اتحاد استوار است كه هر كدام خدشه دار شود، اسلام دچار خدشه خواهد شد.
حجت الاسلام و المسلمين دكتر گلستاني با تأکید بر اینکه امام خمینی(ره) محور قرار دادن پيامبر و تبعيت اهل بيت و پرهيز از قوميت گرايي را باعث ايجاد وحدت می دانست، افزود: دو گروه در حال ايجاد تفرقه هستند يكي انجمن حجتيه و ديگري مدعيان ولايتمدار بي ولايت هستند که طلاب موظفند در تداوم راه امام ورهبري اين مسئله را لحاظ كرده و از برنامه هاي تفرقه افكن پرهيز كنند.
*احيای اسلام و روحیه خودباوری از تأثیرات امام و انقلاب بر جهان بود
حجت الاسلام و المسلمين گنابادي نژاد نیز در این نشست با بيان اينكه انقلاب اسلامي و حركت امام خميني(ره) تأثير بسزايي در جهان اسلام داشته در ادامه سخن خود به تبيين تأثيرات انقلاب و امام بر جهان اسلام پرداخت.
وی از جمله تأثيرات انقلاب و امام خمینی(ره) بر جهان اسلام را احيای اسلام، اعاده روح عزت به مسلمين، ايجاد حكومت بر مبناي اسلام دانست و افزود: نگرشي جديد در فقه شيعه، ابطال باورهاي غلط حاكمان مثل زهد و ازاله پليدترين رژيمها ازجمله صهيونيست، ايجاد نهضت اسلامي، احياي روحيه غرور و خودباوري، اثبات اصل نه شرقي و نه غربي و احیای روحيه خود باوري و استقلال از دیگر تأثیرات این نهضت تاریخی می باشد.
سلسله نشست هاي بزم انديشه به همت دفتر سياسي حوزه علميه خراسان در ايام ارتحال امام خميني(ره) و سالروز قيام 15 خرداد در مدارس علميه در حال برگزاري است.
*بيداري اسلامي مرهون تلاش های امام است
حجت الاسلام و المسلمين دكتر عبد خدايي، نیز در جمع طلاب مدرسه علميه امام محمد باقر (ع) با بيان اينكه انديشه سياسي امام همان انديشه سياسي قرآن است، با اشاره به آیه «شَرَعَ لَكُم مِّنَ الدِّينِ مَا وَصَّي بِهِ نُوحًا وَالَّذِي أَوْحَيْنَا إِلَيْكَ وَمَا وَصَّيْنَا بِهِ إِبْرَاهِيمَ وَمُوسَي وَعِيسَي أَنْ أَقِيمُوا الدِّينَ وَلَا تَتَفَرَّقُوا فِيهِ كَبُرَ عَلَي الْمُشْرِكِينَ مَا تَدْعُوهُمْ إِلَيْهِ اللَّهُ يَجْتَبِي إِلَيْهِ مَن يَشَاء وَيَهْدِي إِلَيْهِ مَن يُنِيبُ» گفت: دين اسلام نسبت به اديان ديگر در مرحله بالاتري از سایر ادیان قرار دارد و در قرآن كريم به پا داشتن دين را توصیه فراوان کرده است.
وی با بیان اینکه به پا داشتن دین غير از عمل به دين و لازمه اقامه دين ورود به سياست است، افزود: در طول تاريخ، علماء ولايت جزئيه را قبول داشتند، اما ولايت به طور كلي مورد قبول بسیاری از علما نبود لذا امام راحل(ره) توانست با ارائه نظریه ولایت فقیه و وحدت جامعه اسلامی، كارهاي بزرگي را انجام داد.
حجت الاسلام و المسلمين دكتر عبد خدايي ضمن تشریح وضعیت پیشین جامعه جهانی و برخورد ظالمانه غرب با مسلمانان و کشورهای اسلامی، خاطر نشان کرد: امام خمینی در مقابل همه فشارها و ظلم های غرب و رژیم طاغوت ايستاد و با وجود سختی های بسیار از آرمان انقلاب اسلامي دست بر نداشت.
این استاد حوزه علمیه با تأکید بر اینکه مسلمانان بايد حكومت اسلامی داشته باشند و اقامه دين بايد توسط فرد شايسته صورت گيرد، نظریه ولایت فقیه را مطرح کرد و گفت: امام خمینی (ره) با بروز انقلاب اسلامی معادلات جهانی را بر هم زد و به مسلمانها جرأت داد.
وی با بیان اینکه بيداري اسلامي مرهون تلاش های امام و ظهور انقلاب اسلامي است، ابراز داشت: اين انقلابها زماني پايدار خواهند بود كه رهبري منسجم كه همان ولايت فقيه باشد را دارا باشند.
گفتنی است سلسله نشست هاي بزم انديشه به همت دفتر سياسي حوزه علميه خراسان در ايام ارتحال امام خميني(ره) و سالروز قيام 15 خرداد در مدارس علميه در حال برگزاري است.