چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
سفر بوشهری

مدیر حوزه های علمیه با اشاره به تاثیر مذاکرات ژنو بر مسائل اقتصادی کشور، گفت: گاهی یک لبخند یا اخم مذاکره کننندگان موجب التهاب در بازار کشور می شود و نباید مسائل اقتصادی را با مذاکرات گره بزنیم.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله حسینی بوشهری صبح امروز در دیدار با دکتر سیف مدیرکل بانک مرکزی ضمن گرامیداشت 15 خرداد، اظهار داشت: باید تداوم دهنده راه امام باشیم و ایشان با آن حرکت ستودنی  15 خرداد را به 22 بهمن اتصال داد و این حرکت در زمان ایشان و رهبری باصلابت حفظ شده است.

وی با اشاره به گزارشات مدیرکل بانک مرکزی پیرامون کنترل گرانی و مهار تورم، تصریح کرد: بخشی از دغدغه های رسالت حوزویان، پیگیری مطالبات مردم در زمینه اقتصادی است و مهار تورم را به فال نیک می گیریم و منتظر هستیم از این خبرها بیشتر بشنویم.

*در ارائه وام های کلان دقت شود

مدیر حوزه های علمیه در ادامه فعال کردن امکانات بانک ها در راستای ارتقای تولید کشور را خواستار شد و ابراز داشت: گاهی خبرهایی شنیده می شود مبنی بر این که برخی افراد وام های کلان می گیرند و بعد معلوم نمی شود که این وام ها در کجا مصرف می شود و یا برخی افراد پول هایی کلان در بانک ها سپرده گذاری می کنند و بدون این که خودشان اقدامی یا زحمتی بکشند، سود به آن ها تعلق می گیرد و این مسائل مغایر با سیاست های تولیدی است.

آیت الله حسینی بوشهری خواستار همکاری بانک ها برای رونق تولید در شرایط تحریمی کشور شد و افزود: امروز هرقدر چرخه تولید کشور فعال باشد، نرخ تورم قابل کنترل تر است و به مردم فشار کمتری وارد می شود.

*اقتصاد کشور بیش از حد سیاسی است    

وی با انتقاد از این که اقتصاد سیاسی در کشور ما بیش از حد پررنگ است، تصریح کرد: اقتصاد و سیاست دو حوزه متفاوت است و این همه اقتصاد نباید وابسته به اظهارنظرها و وقایع درون کشور باشد.

*مسئولان در اظهارنظرهای اقتصادی دقت کنند

معاون جامعه و روحانیت جامعه مدرسین با بیان این که مسئولان اقتصادی در اظهارنظرها باید بسیار سنجیده عمل کنند، ابراز داشت: یک جمله فرد مسئول در جامعه می تواند التهاب آفرین باشد و افکار و اذهان مردم را در مسیر غیرصحیح قرار دهد و دولت کاری کند در عمل اقتصاد متاثر از سیاست نباشد.

*اخم و لبخند دشمن نباید بر اقتصاد ما سایه بیفکند

آیت الله حسینی بوشهری در ادامه با اشاره به تاثیر مذاکرات ژنو بر مسائل اقتصادی کشور، ابراز داشت: گاهی یک لبخند یا اخم مذاکره کننندگان موجب التهاب در بازار کشور می شود و نباید مسائل اقتصادی را با مذاکرات گره بزنیم و بهتر است همان گونه که رهبری فرمود سیاست های اقتصادی کشور مبتنی بر ظرفیت های درونی باشد.

وی با انتقاد از توسعه بی رویه بانک ها در خیابان های مناطق مختلف کشور، ابراز داشت: باید توسعه بانک ها کارشناسی شده باشد و مجوز برای ایجاد شعب با سازوکار منطقی صورت گیرد.

*رقابت بانک ها برای ارائه سپرده ها کنترل شود

عضو خبرگان رهبری تصریح کرد: رقابت های بانک ها برای افزایش سود سپرده اقدامی غیرصحیحی است و بانک مرکزی باید نظارت بیشتری در این زمینه داشته باشد.

*اروپایی ها سود کمتری می گیرند

آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به این که از ابتدای انقلاب، بحث بانکداری اسلامی و بانکداری بدون ربا مطرح است، ابراز داشت: متاسفانه در زمینه بانکداری بدون ربا هیچ گامی برداشته نشده است و در کشورهای اروپایی با وجود این که ادعای کمتری نیز نسبت به ما دارند، اما نرخ سودها بسیار کم است، اما چرا بانکداری کشور ما این گونه و باید فکری در این زمینه شود.

وی تصریح کرد: گاهی به دلیل جریمه دیرکردها، خانه افراد مصادره می شود و باید با مردم مدارای بیشتری داشت.

*بعد از 35 سال ساختار بانکداری اسلامی ایجاد شود

مدیر حوزه های علمیه با بیان اینکه نقش حوزویان در ارائه ساختار بانکداری اسلامی باید مشخص شود، ابراز داشت: حوزه امادگی دارد آستین ها را بالا بزند تا بعد از 35 سال اعلام شود که هیچ ربایی در بانک های کشور وجود ندارد و در گام بعد به سمت نظام اقتصاد اسلامی حرکت کنیم.

*دغدغه مراجع تقلید ایجاد بانکداری اسلامی است

آیت الله حسینی بوشهری تصریح کرد: ایجاد بانکداری اسلامی دغدغه همه حوزیان و مراجع تقلید است و نسبت به این مسئله اقدامات گسترده تری باید صورت گیرد.

وی با تقدیر و تجلیل از ملت ایران درطول سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار داشت: مردم ما بی توقع هستند و همواره حجت را بر نظام تمام کرده اند و مسئولان نظام باید با تمام تلاش به مردم خدمت کنند.

معاون جامعه و روحانیت جامعه مدرسین در پایان تصریح کرد: ساماندهی به مسائل کشور علاوه بر رفع دغدغه های داخلی، جنبه الگویی برای جهان اسلام نیز خواهد داشت.

انتهای پیام/313 /33

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha