حجت الاسلام حسین احمدی تنکابنی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با اعلام این خبر، گفت: مركز تحقيقات كامپيوتری علوم اسلامی، اولين و مهم ترين مجموعه فعال در عرصه بهره گيري از فناوری پيشرفته رايانه در توليد نرم افزارهای علوم اسلامی، با بكارگيری نيروهای متخصص در زمينه وب، به راه اندازي پايگاه هاي گوناگون اينترنتي اقدام نموده كه «پايگاه كتابخانه ديجيتال نور» از آن جمله است.
مدیر اجرایی پایگاه کتابخانه دیجیتال نور افزود: اين پايگاه بر آن است تا متون و منابع معتبر علوم اسلامی را به همراه قابليت های پژوهشی فراوان و ابزارهای تخصصی پيشرفته، در اختيار جامعه علمی و تحقيقاتی قرار دهد، البته در مراحل بعدی، حجم عظيمی از منابع و متون در ساير رشته های علوم انسانی نيز به اين مجموعه افزوده خواهد شد.
این محقق و پژوهشگر حوزوی ادامه داد: این پایگاه هم اکنون بیش از 8 هزار عنوان کتاب تخصصی در قالب بیش از 15 هزار جلد در زمینه های مختلف شامل علوم قرآن، علوم حديث، فقه و اصول، علوم تربیتی، علوم سیاسی، علوم اجتماعی، ادعيه و زيارات، اخلاق و عرفان، تراجم و کتابشناسی، طب اسلامی و سنتی، كلام، فلسفه و منطق، ادبيات، فرهنگ و هنر، ادیان، فرق و مذاهب اسلامی، جغرافيا، تاريخ و سيره معصومان(ع) را ارائه کرده است.
حجت الاسلام احمدی تنکابنی به برخی از کتب ویژه مهدویت پایگاه کتابخانه نور اشاره کرد و افزود:" ابوالقاسم حسین بن روح نوبختی ، سفیر سوم"، "از حسین علیه السلام تا مهدی(عج)"، "از غروب عاشورای حسینی (ع) تا طلوع ظهور مهدی (عج)"، "از فرات تا فرات"، "استراتژی انتظار (اراده معطوف به حق)"، "اصالت مهدویت در اسلام از دیدگاه اهل تسنن"، "الامام المنتظر شبهات المرجفین"، "الامام المهدی فی کلمات الاعلام من السنه" از جمله عناوین کتب موجود در این پایگاه می باشند.
مدیر اجرایی پایگاه کتابخانه دیجیتال نور (نورلایب) ادامه داد: "الامام المهدی و الیوم الموعود"، "الامام المهدي علیه السلام"، "الإمام المهدی علیه السلام فی روایات أهل السنة"، "الإمام المهدي عج عند اهل السنة"، "الإيقاظ من الهجعة بالبرهان على الرجعة"، "الأحادیث المشترکة حول الإمام المهدی"، "الأربعون في المهدي عجل الله تعالی فرجه و قصة الجزیرة الخضراء"، "البرهان فی علامات مهدی آخر الزمان"، "البیان فی اخبار صاحب الزمان(عج)" و ... از دیگر عناوین کتب عربی این مجموعه هستند.
وی در ادامه به معرفی برخی از قابلیت ها و امکانات پایگاه کتابخانه دیجیتال نور پرداخت و گفت: ارائه فهرست الفبایی، فهرست موضوعی، جستجوی ساده و پیشرفته، فهرست کتابخانه ها بر اساس نرم افزارها، صفحه شخصی کاربر، صفحه نمایش کتاب، ابزارهای مدیریت ارجاعات، تنظیمات نمایشی، دانلود و... از جمله امکانات و قابلیت های پژوهشی این پایگاه کتابخانه ای است.
حجت الاسلام احمدی تنکابنی به نرم افزارهای مدیریت استناددهی موجود در این پایگاه اشاره کرد و افزود: در حال حاضر برای نرم افزارهای مدیریت استناد دهی متنBibtex ، Endnote ، pajoohyar ، Zotero این امکان در پایگاه فراهم شده است، این نرم افزارها محققان و پژوهشگران را در امر پژوهش و مستندسازی نتایج پژوهشی یاری می کند و بر اساس شیوهنامۀ استناددهی مورد نظر خود، به مستندسازی حاصل پژوهش خود در قالب کتاب، پایاننامه و مقاله بپردازند.
برپایه این گزارش، علاقه مندان می توانند برای استفاده از کتب موجود در پایگاه کتابخانه دیجیتال نور به نشانی اینترنتی http://www.noorlib.ir مراجعه نمایند.