چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
ی

تحصیلات تکمیلی دانشگاه اسلامی سونان گونونگ جاتی شهر باندونگ اندونزی با همکاری مؤسسه مطهری سمیناری با حضور صدها نفر از اساتید دانشگاه، دانشجویان و عموم مردم تحت عنوان مهدویت جهت آماده سازی صلح جهانی در اندیشه اسلامی را برگزار نمود.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، آقایان حجت الاسلام والمسلمین مهدی انصاری از فضلای حوزه علمیه ، دکترمظاهری (مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، دکتر جلال الدین رحمت (مدیر مؤسسه مطهری) و دکتر منیر (مدیر رشته مطالعات فلسفه تحصیلات تکمیلی دانشگاه اسلامی سونان گونونگ جاتی شهر باندونگ) سخنرانان این برنامه بودند.

ابتدا حجت الاسلام والمسلمین انصاری اظهار نمود: در کتاب های آسمانی توضیحاتی در مورد رویدادهای آینده و آخر الزمان آمده است. در پایان جهان، زندگی بر روی زمین با مردمان خوب، صالح و مومن که همیشه در راه خدا ثابت قدم خواهند بود، وجود خواهد داشت.

سخنران بعدی، آقای دکتر مظاهری بود که به بحث مطالعات ادیان و مذاهب از جمله هندو، بودا، یهودیت و آیین کنفوسیوس در مورد اصل مهدویت یا منجی بشر و ظهور آن در آخر الزمان پرداخت و اظهار داشت: به عنوان مثال، در دین بودایی، این باور وجود دارد که بودا به عنوان مظهر پنجمین بودا ظهور خواهد کرد و همچنین در تعالیم کنفوسیوس این اعتقاد نیز وجود دارد که در پایان جهان، عصر طلایی مانند گذشته دوباره تکرار خواهد شد.

وی ادامه داد: در تعالیم اسلامی آمده است که در هر 100 سال، شخصی وجود خواهد داشت که جهان را از ظلم و ستم به بهبودی می رساند و به نظر می رسد این امر ارتباط با ظهور حضرت مهدی دارد. امام مهدی (عج) یک سیستم نیست، بلکه یک چهره است که در آینده نظام جهانی را تغییر خواهد داد.

دکتر منیر سخنران بعدی این برنامه اظهار داشت: اصل اعتقاد به ظهور امام مهدی میان شیعه و سنی مشترک است.  منتها در اهل سنت، امام مهدی (عج) بیشتر جنبه مفهومی دارد. بنابراین، زمانی که حرکتی موجب تغییرات می شود، بسیاری از رهبران آن ادعای مهدیت دارند. از آنجا که شخص آن واضح نیست، امکان دارد مفهوم مهدویت به شخص خاص نسبت داده شود.

مدیر رشته مطالعات فلسفه دین افزود: اختلاف نظر در موضوع امام مهدی از آنجا شروع می شود که در شیعه اصل امامت، به خصوص اصل امام منتظر وجود دارد. لذا، جای تعجب نیست که آثار علمای شیعه راجع به امام مهدی (عج) بیش از آثار دانشمندان اهل سنت نوشته شده است. گرچه متون مورد استفاده یکی است، اما علاقه شیعه نسبت به مطالعات در زمینه امام مهدی بالاتر می باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha