به گزارش خبرگزاری حوزه حجتالاسلام والمسلمین عباس اسکندری امروز سه شنبه در جلسه ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبتهای مذهبی قم که با حضور نمایندگان دستگاههای مختلف استان در اداره کل تبلیغات اسلامی برگزار شد، با اشاره به تاثیر مناسبتهای دینی و اسلامی در حفظ مکتب اسلام اظهار کرد: دشمنان به دنبال از بین بردن این مناسبتها و یا ایجاد انحراف و آسیب در آنها هستند.
وی گفت: فلسفه تشکیل ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبتهای دینی به عنوان دیدهبان، شناخت آسیبها و یافتن راه چاره برای رفع آسیبها است و رسیدن به اهداف این ستاد نیازمند عزم همگانی است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم بر لزوم تمرکز بیشتر نهادهای عضو این ستاد بر ماموریتهای آن تاکید کرد و افزود: متاسفانه برخی آسیبهایی وجود دارد که موجب دردسر برای مردم و خوراک تبلیغاتی برای دشمنان میشود، بنابراین این ستاد باید مصوبه و دستورالعمل جدی برای رفع این آسیبها داشته باشد.
حجتالاسلام اسکندری بخشی از آسیبهایی که در محافل شادی اهل بیت(ع) به ویژه ایام نیمه شعبان وجود دارد را ناشی از جهالت و ناآگاهی مردم دانست و تاکید کرد: متاسفانه دشمن از این ناآگاهی بهره میبرد.
وی در ادامه به نزدیک بودن ماه مبارک رمضان اشاره کرد و با ذکر برخی آسیبهای این ماه افزود: در رابطه با رعایت حرمت ماه مبارک رمضان توسط زائران و مسافران باید کار فرهنگی انجام شود.
لزوم راهاندازی دبیرخانه فقهی ستاد ساماندهی شئون فرهنگی کشور در قم
مدیرکل تشکلهای دینی و مراکز فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به ظرفیتهای قم در مسائل فقهی بر لزوم راه اندازی دبیرخانه فقهی ستاد ساماندهی شئون فرهنگی کشور در این استان تاکید کرد.
رضا معممی مقدم، پیداکردن مختصات دقیق آسیبهای وارده را مهمترین هدف تشکیل ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبتهای مذهبی ذکر کرد و گفت: ما برای حفظ امنیت ملی میخواهیم مجالس مذهبی را مهندسی کنیم که موجب تقویت رابطه امت و امام شود.
وی با بیان اینکه کارهای فرهنگی، بخشنامهای نیست اظهار کرد: کار فرهنگی باید به گونهای باشد که منجر به تغییر رفتار و بینش شود.
معممی مقدم، ستاد ساماندهی شئون فرهنگی را نوعی قرارگاه مناسبتی دانست که اولین مولفه دستیابی به این مهم، تعریف کار جامع دینی است.وی به اهمیت و جایگاه ستاد شئون فرهنگی در مناسبتهای دینی قم اشاره کرد و گفت: ستاد ساماندهی شئون قم باید جریانساز و تقویت کننده ستاد مرکزی باشد.
مدیرکل تشکلهای دینی و مراکز فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی رعایت راهکارهای ارتقای ساماندهی ابلاغی معاونت امور فرهنگی و تبلیغ سازمان و انجام فعالیتهایی مثل راهاندازی ویکی شعر آئینی، جریان سازی و مقابله با افراط و تفریط در مناسک و مراسم آئینی را خواستار شد.
معممی مقدم یکی از کارویژههای سال 93 ستاد ساماندهی مرکز را طرح «پردیس اربعین» ذکر کرد و در ادامه افزود: این طرح به منظور بررسی نقاط قوت و ضعف و بهبود عملکرد راهپیمایی عظیم روز عاشورا تدوین شده است.در این جلسه بر ضرورت ایجاد عزم جدی برای توجه به قرآن کریم و تقویت مراسم جمع خوانی با محوریت مساجد، صدور بیانیه ناجا برای رعایت شئونات ماه مبارک رمضان و... تاکید شد.