جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
نمایشگاه

برپایی نمایشگاه قرآن در محل نمایشگاه بین المللی تبریز که فاصله بسیار زیادی با مرکز شهر دارد، نه تنها یکی بلکه شاید تنها عامل استقبال سرد مردم از برگزاری آن است.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تبریز، نمایشگاه قرآن تبریز که 18 تیرماه در محل نمایشگاه بین المللی تبریز آغاز شد، شب گذشته(23 تیر) در حالی به کار خود پایان داد که با استقبال سردی از سوی مردم روبه رو شد.

برپایی نمایشگاه قرآن در چنین وسعتی برای اولین بار در آذربایجان شرقی انجام می شد که در جای خود باید از متولیان برگزاری آن بویژه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تقدیر کرد. اما مهم ترین هدف و اصل در برگزاری هر نمایشگاهی بویژه نمایشگاه قرآن، آن هم در بهار قرآن، ماه رمضان، حضور و استقبال مردم از آن است؛ چیزی که در این نمایشگاه شاهد آن نبودیم.

به گفته بسیاری از شرکت کنندگان در نمایشگاه قرآن کریم و حتی برگزار کنندگان و بسیاری از مدیران و مسئولان استانی، برپایی نمایشگاه قرآن در محل نمایشگاه بین المللی تبریز که فاصله بسیار زیادی با مرکز شهر دارد، نه تنها یکی بلکه شاید تنها عامل استقبال سرد مردم از برگزاری آن است.

پیش از آغاز به کار این نمایشگاه، اعلام شده بود نمایشگاه قرآن کریم در مصلی امام خمینی(ره) تبریز که در هسته مرکزی شهر قرار دارد برپا می شود که پس از مدتی به دلایل نامعلومی که جای سوال بسیاری هم برای رسانه ها و هم برای مردم گذاشت، تغییر مکان داده به نمایشگاه بین المللی تبریز منتقل شد.

جدا از استقبال سرد مردم از نمایشگاه قرآن، برگزاری این نمایشگاه چه در حوزه اجرایی و مدیریتی و چه در محتوای غنی محصولات ارائه شده در نمایشگاه قدیمی و تکراری بودن و بروز نبودن برخی از محصولات قرآنی و چه در برنامه ریزی، با مشکلات عدیده ای روبه رو بود که برای هر بیننده ای پدیدار بود.

برگزاری برخی محافل انس با قرآن و همایش ها با استقبال اندک مردم برگزار شد، به گونه ای که در برخی از کرسی های تلاوت زنده قرآن که با حضور قاریان برجسته استان انجام می شد، تنها عوامل برگزاری نمایشگاه به تعداد انگشت شمار، مخاطبان حاضر در محفل بودند؛ محافلی که در دقایق پایانی نمایشگاه ترتیب داده شده بود.

عدم برنامه ریزی مناسب در ضیافت افطاری غرفه داران و بویژه افطاری ساده بازدیدکنندگان از نمایشگاه در لحظات افطار، بسیاری از روزه داران را با نارضایتی راهی منازل خود کرد.

عدم حضور بسیاری از مدیران و مسئولان استانی از جمله شهردار، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، اعضای شورای اسلامی شهر، ائمه جمعه، مدیران حوزه و ... جهت بازدید از نمایشگاه نیز از نقاط ضعف رسانه ای این نمایشگاه بود. هر چند استاندار آذربایجان شرقی نیز تنها دقایقی در مراسم افتتاحیه سخنرانی کرد و در نیمه های مراسم راهی جلسه دیگری شد و چشم غرفه داران برای بازدید استاندار از غرفه های نمایشگاه، بر در دوخته ماند که ماند.

از دیگر گلایه هایی که برخی غرفه داران و عموم بازدیدکنندگان مطرح می کردند، نبود وسایل ایاب و ذهاب بود،چرا که نمایشگاه قرآن در ساعات پایانی شب به پایان می رسید و بسیاری از حاضران در نمایشگاه، برای رساندن خود به منازل با مشکلات عدیده ای روبه رو بودند و چه خوب بود که حداقل فکری برای رساندن مردم تا مرکز شهر در ایام برگزاری نمایشگاه چاره ای اندیشیده می شد.

اما از همه انتقادات و نقاط ضعف این نمایشگاه که بگذریم، نمایشگاه قرآن تبریز فعالیت ها و اقدامات تحسین برانگیزی نیز داشت. از جمله کتابت کل آیات قرآن کریم با حضور بیش از 700 هنرمند خوشنویس در شب میلاد امام حسن مجتبی(ع) که فضای معنوی خاصی را به نمایشگاه بخشیده بود.

برپایی غرفه بخش کودکان و اجرای برنامه های نمایش عروسکی، قرآن بخوان جایزه بگیر، اجرای مسابقات مختلف قرآنی همراه با جایزه و...، حضور سه رسانه دینی و قرآنی در نمایشگاه، برپایی غرفه حجاب و عفاف، ارائه مشاوره و پاسخ به شبهات اعتقادی و سوالات احکام با حضور کارشناسان حوزوی، تجلیل از خادمان طرح تلاوت نور مساجد استان آذربایجان شرقی از جمله نقاط مثبت و قوی این نمایشگاه بود.

لازم به ذکر است، این گزارش سیاه نمایی نیست، بلکه تنها ارائه گزارش و پیشنهاد و انتقاد  و تلنگری جهت هر چه بهتر برگزار شدن نمایشگاه قرآن در سال های آتی است.

گزارش: بیت اله احمدی

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha