به گزارش خبرگزاری حوزه، این مرجع تقلید در مراسم احیای شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان که در مدرسه امیرالمومنین(ع) برگزار شد، با اشاره به اینکه خداوند برای شب قدر چهار فضیلت در سوره قدر قرار داده است، اظهار داشت: در سوره قدر تصریح شده که قرآن را در شب قدر نازل کردیم که یکی از مهم ترین امتیازات این شب عظیم الهی محسوب می شود.
معظم له با اشاره به اینه قرآن دو نزول تدریجی و دفعی داشته است، تصریح کردند: قرآن یک مرتبه به صورت مشروح در شب قدر بر قلب پاک پیامبر نازل شد و یک مرتبه دیگر نیز در طول 23 سال رسالت نبی مکرم اسلام به صورت تدریجی و در مناسبت های مختلف از سوی خداوند نازل گشت.
ایشان افزودند: قرآن نور و هدایت است و بوسیله این نور هدایت، کسانی که آمادگی داشته باشند به جاده های سلامت هدایت می شوند.
*قرآن جمعیت عقب افتاده جاهلیت را به حکومت رساند
این مرجع تقلید با اشاره به اینکه در قرآن کریم تمام برنامه های مادی و معنوی زندگی بشر وجود دارد، تصریح کردند: قرآن کتاب بزرگی است و ببینید که قرآن جمعیت عقب افتاده زمان جاهلیت را به کجا رساند و امروز در پرتو این قرآن حکومت اسلامی تشکیل داده اند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه امام علی(ع) جملات عجیبی در مورد قرآن کریم دارد، افزودند: یکی از سخنان گهربار حضرت این است که « بدانید کسی که قرآن را دارد غنی و بی نیاز است اگرچه هیچ چیزی نداشته باشد و اگر کسی همه چیز را داشته باشد اما قرآن را نداشته باشد نیازمند و فقیر است».
این مفسر برجسته قرآن کریم با اشاره به دومین فضیلت شب قدر، ابراز داشتند: ارزش شب قدر از هزار ماه بالاتر است و عبادات ها، توبه ها و برنامه هایی که در شب قدر برگزار می شود به اندازه برنامه هایی است که در هزار ماه عمر انجام می شود.
*هیچ یک از مسلمانان افتخارات علی(ع) را ندارند
ایشان با اشاره به این که گاهی شرایط سبب می شود تا انسان عملی انجام دهد که ارزش فوق العاده پیدا کند، تصریح کردند: در زندگانی علی(ع) لحظاتی را مشاهده می کنیم که موجب نگاه داشتن اسلام شد در حالی که هیچ یک از مسلمانان این لحظه را نداشته اند که بخواهند اسلام را نجات دهند.
معظم له یکی از لحظاتی را که اسلام بدست حضرت علی(ع) باقی ماند را شب لیله المبیت عنوان کردند و گفتند: در این شب که دشمنان نبی مکرم اسلام قصد جان ایشان را کرده بودند، حضرت علی(ع) در بستر پیامبر اکرم(ص) خوابید و جانش را در طبق اخلاص گذاشت و جان پیامبر را نجات داد و این حرکت یک دنیا ارزش داشت و باید پرسید کدام از اصحاب پیامبر(ص) چنین افتخاری را پیدا کردند؛ برخی این افتخارات را مشاهده می کنند اما نسبت به علی(ع) ایمان ندارند.
این مرجع تقلید با اشاره به لحظاتی که مسلمانان در جنگ احد از اطراف نبی مکرم اسلام فرار می کردند، ابراز داشتند: در تواریخ نقل شده است که همه از اطراف رسول خدا فرار می کردند اما حضرت علی(ع) در این لحظه نیز حضرت محمد(ص) را تنها نگذاشت و مشاهده کرد که دندان و پیشانی رسول خدا شکسته است و در این حال همچون پروانه به دور می گشت و حملات مشرکین را دفع می کرد در حالی که زخم های بسیاری از این جنگ بر بدن ایشان وارد شد به گونه ای که پس از جنگ، هر زخمی را می بستند، زخم دیگر خون ریزی می کرد و این دفاع از ساحت نبی اکرم افتخار دیگری برای امیرالمونین علی(ع) است.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی در ادامه با اشاره به اینکه بقای اسلام در جنگ احزاب به مویی بسته شده بود و تمام گروه های دشمنان علیه اسلام متحد شدند تا نبی خدا را شکست دهند، ابراز داشتند: عمر بن عبدود شجاع ترین مرد آن زمان در مقابل پیامبر ایستاد و شروع به رجز خوانی کرد؛ پیامبر اکرم(ص) در این حین فریاد زدند چه کسی برای جنگیدن با این فرد به میدان می رود که حضرت علی(ع) اعلام آمادگی کردند؛ اما رسول خدا مجدد درخواست خود را مطرح کردند.
*علی(ع) تمام ایمان بود
ایشان با بیان اینکه کار به جایی رسید که عبدود شروع به اهانت و سخره کردن مسلمانان پرداخت و گفت مگر شما آرزوی بهشت ندارید که به میدان نمی آیید، تصریح کردند: در این لحظه حضرت علی(ع) از نبی خدا اجازه گرفت و به سوی میدان رفت و رسول خدا پس از آن فرمود «تمام ایمان در برابر تمام کفر ایستاده است».
معظم له افزودند: پیامبر اکرم(ص) پس از پیروزی حضرت علی(ع) فرمودند «ضربه ای که علی(ع) بر عمر بن عبدود زد از تمام عبادت های جن و انس بالاتر است» چرا که اگر امروز تمام کسانی که دین خدا را عبادت می کنند از برکت ضربه شمشیر امام علی(ع) است و مجدد باید از برخی افراد پرسید چه کسی درمیان مسلمانان چنین افتخاری دارد؟
این مرجع تقلید با اشاره به سومین فضلیت شب قدر، اظهار داشتند: فرشتگان خدا و بزرگ ترین فرشته الهی امشب نازل می شوند و مقدرات و سرنوشت یکسال را خدمت امام زمان(عج) تحویل می دهند و شب قدر، شب سرنوشت و مقدرات است؛ البته هیچ گاه نباید گفت مقدرات اجباری است.
این مفسر برجسته قرآن کریم برای تفهیم بیشتر این موضوع به بیان مثالی پرداختند و افزودند: دولت در پایان هرسال برنامه بودجه کشور را برای سال آینده اش تهیه می کند تا به مجلس دهد و تصویب کند و این برنامه مقدرات در یکسال است اما نمایندگان نگاه می کنند هرسازمانی بر چه اندازه برنامه، استعداد و قدرت جذب دارد تا آن برنامه را تصویب کنند.
*مقدرات بر اساس استعداد قلبی تنظیم می شود
معظم له تصریح کردند: اگر امشب قلب مان را از گناهان شستشو دهیم، خداوند مقدرات مان را مطابق استعداد و لیاقت مان مقدر می سازد و این عین اختیار است.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به چهارمین فضیلتی که در شب قدر در آیه «سَلامٌ هِیَ حَتَّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ» وجود دارد، گفتند: امشب شب سلامتی است و برخی می گویند ملائکه امشب به شما سلام پی در پی تا طلوع فجر می کنند و برخی مفسران دیگر نیز اذعان دارند سلام فرشتگان بخاطر این است که شیطان امشب زندانی است و محیط غیرشیطانی است و اگر گناهی شود مربوط به هوای نفس است.
*تقارن شب قدر و شهادت علی(ع) اتفاقی نیست
این مرجع تقلید با اشاره به تقارن شب قدر با شب شهادت حضرت علی(ع) ابراز داشتند: بنده این تقارن را ساده نمی دانم و گویا خداوند می خواهد برای گشودن درب های رحمتش است شفیع آبرومندی امشب داشته باشد که دعاها و ناله ها و توبه ها را به درگاه ذات اقدس الهی ببرد و این شفیع آبرومند علی(ع) است.
این مفسر برجسته قرآن کریم با اشاره به توصیه های تاکیدی حضرت علی(ع) در وصیت 47 نهج البلاغه، گفتند: یکی از موارد برجسته این وصیت در مورد مراقبت از قرآن است و امیرالمومنین(ع) تاکید می کنند؛ مبادا غیرمسلمانان بر ما مسلمانان در عمل به قرآن پیشی بگیرند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که یک مسیحی می گوید اگر مسلمانان به قرآن عمل کنند می توانند دنیای خود را آباد کنند، ابراز داشتند: حضرت علی(ع) در توصیف پرهیزکاران می فرمایند آن ها کسانی هستند که وقتی به آیات عذاب می رسند چنان جهنم در نظرشان مجسم می شود که گویا صدای آتش جهنم را به گوش می شنوند و وقتی به آیات مواهب و نعمت های بهشتی می رسند خوشحال می شوند همانند اینکه بهشت را درک می کنند.
این مرجع تقلید با اشاره به آیه شریفه «يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لِأَزْوَاجِكَ وَبَنَاتِكَ وَنِسَاءِ الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلَابِيبِهِنَّ ۚ ذَٰلِكَ أَدْنَىٰ أَنْ يُعْرَفْنَ فَلَا يُؤْذَيْنَ ۗ وَكَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَحِيمًا» اظهار داشتند: خداوند در این آیه به پیامبر می فرمایند به زنان با ایمان بگو حجاب خود را حفط کنند؛ مردم وقتی به این آیه می رسند باید از خود بپرسند آیا خانواده، شهر و دولت طرفدار و حامی حجاب است یا بی تفاوت می باشد؛ پشت سر هم آیات قرآن را خواندن و از آن ها عبور کردن که فایده ندارد!
*کم فروشی فقط در بازار نیست
ایشان در ادامه با اشاره به آیاتی که مربوط به کم فروشی است و نهی شدید خداوند در این مسئله، ابراز داشتند: آیات قرآن به صراحت می گوید «وای بر کم فروشان و کسانی که می خواهند چیزی را خریداری کنند به طور کامل می گیرند اما وقتی می خواهند بفروشند، کم فروشی می کنند».
این مفسر برجسته قرآن کریم با اشاره به آیه مذکور گفتند: کم فروشی که فقط در بازار و اجسام نیست؛ گاهی مامور اداره است از ساعت کاری اش کم می گذارد یا گاهی طبیبی برای رسیدن به بیمارانش وقت کافی را اختصاص نمی دهد و این ها نیز مصادیق کم فروشی هستند.
*انتقاد شدید از بانک های به ظاهر اسلامی
حضرت آیت الله مکارم شیرازی در ادامه با اشاره به آیاتی از قرآن کریم در مورد ربا مبنی بر اینکه رباخواران در روز قیامت به حالت دیوانگان هستند، با حالت عتاب شدید اظهار داشتند: آیا بانک های ما که می گویند اسلامی هستیم همه شان اسلامی هستند؟؛ عجیب این است آمده اند اسامی مقدس را بر روی بانک های خود نام گذاری کرده اند و گاهی می گویند کارمزد 28 درصد می گیریم؛ این بانک ها همان رباخواری توام با ریاکاری را با عنوان کارمزد می گیرند.
معظم له با بیان اینکه قرآن برنامه هدایت است و فردا پس از اتمام شب های قدر نباید مبانی و دستورات آن را پشت سر بگذاریم، تصریح کردند: قرآن فقط به ترتیل و صدای خوب ختم نمی شود بلکه انسان به هر آیه ای که می رسد باید متوقف شود و تامل کند و حداقل همین یک درس را از مکتب علی(ع) بگیریم که قرآن بخوانیم و به آن عمل کنیم.
*حکام عربستانی وجدانا چقدر به قرآن عمل می کنند؟
حضرت آیت الله مکارم شیرازی در بخش پایانی سخنان خود به انتقاد شدید از حکومت عربستان سعودی پرداختند و ابراز داشتند: بیشترین قرآن را عربستان سعوی چاپ می کند و به دنیا ارسال می کند اما باید از آن ها این سوال را بپرسیم وجدانا چقدر به قرآن عمل می کنید؟
معظم له افزودند: آیا حمایت کردن از تروریست ها و افراد بی رحم و آدم کشی که بیگانه با اسلام و بشریت هستند و در سوریه، شمال عراق و دیگر بلاد اسلامی به جان مردم افتاده اند و خون مسلمانان را بی حساب می ریزند صحیح است؟
انتهای پیام/313 /33