به گزارش خبرگزاری «حوزه» از تهران، حجتالاسلام والمسلمین رشاد،رییس شورای حوزه علمیه استان تهران، در مراسم آغاز سال تحصیلی حوزههای تهران که در محل مصلای تهران و با حضور جمع زیادی از حوزویان برگزار شد با بیان این مطلب افزود: معاشرت و نَفَس استاد باعث تربیت اخلاقی و علمی شاگردان میشود.
تولیت حوزه علمیه امام رضا(ع)، ادامه داد: بخشهای حوزوی که به روش سنتی و منظم اداره میشوند هیچ هزینهای در بر ندارند، سیستم که پرهزینه شد ناچاریم به دولت و بودجه متوسل شویم هر چند حوزه خواستگاه نظام بوده و دولت اسلامی موظف به کمک به حوزه است اما باید استقلال حوزههای حفظ شود.
حجتالاسلام والمسلمین رشاد در خصوص لزوم برگزاری تجمعهای حوزوی برای احیای حوزه تهران گفت: در حقیقت این تجمع سالانه ویژه اصحاب حوزه و روحانیت است اما در سطح استان نیازمند تجمع و مرکز هماهنگ کننده هستیم که در آن هماندیشی و تصمیمگیریهای لازم برای شئون فرهنگی و اجتماعی پایتخت دخیل باشد.
وی، حوزه تهران را به تعبیر مقام معظم رهبری حوزه ریشهدار و پرپیشینهای در جهان شیعه عنوان کرد و اظهار داشت: همه استانها را نمیتوان با تهران مقایسه کرد هر چند حوزه قم، مشهد، شیراز و اصفهان حوزههای بزرگیاند اما حوزه پایتخت و امالقرای جهان اسلام با سابقه است و از عهد ائمه(ع) تا به امروز حوزه ری و همچنین تهران حوزه فعالی بوده است و قطعا از حوزههای بزرگ کشور محسوب میشود لذا از مقام معظم رهبری و مراجع عظام تقلید برای احیای مجدد حوزه تهران استمداد و یاری میطلبیم.
رفع مشکلات معنوی تهران با تقویت حوزه علمیه
رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی افزود: تهران استوانههایی مثل آیات مجتبی تهرانی، خوشوقت،حقشناس و مجتهدی را از دست داده و دچار خلا شده است لذا از فضلای قم و سایر شهرها دعوت میکنیم به اداره حوزه شهر ما کمک کنند؛ بحران معنوی که تهران دچار آن است از خلا علمی و معنوی ریشه گرفته و راهکار حل مشکلات آن تقویت حوزه پایتخت است.
جامعه از دینفهمیهای آمیخته با خرافات رنج میبرد
وی ادامه داد: هویت و عظمت و رونق حوزه تهران باید به چشم آید، امروز دچار پارهای انحرافات مذهبی هستیم، جامعه ما از دینفهمیهای آمیخته با خرافات و عامیانه رنج میبرد و این به دلیل خلا حضور حوزویان در مجامع و حضور عناصر عامی و فاقد صلاحیت علمی دینی در برخی محافل است به گونهای که حتی مجالس ترحیم که فرصتی برای تبلیغ وعاظ دینی است منبری ندارند و حتی قرآن هم قرائت نمیشود.
حجتالاسلام والمسلمین رشاد گفت: دروس عمومی در حوزهها باید قوی فراگرفته شود اما امروز در دنیای تخصص هستیم و طلاب ما باید متخصص بار آیند همه فن حریفی مقدور نیست رشتههای تخصصی باید توسعه یابد و بدون تخصص امروز طلبه کارآمد نخواهیم داشت.
رییس شورای عالی حوزههای استان تهران در پایان گفت: در حوزههای قدیم استادمحوری، مکتب فکری و کتابمحوری حاکم بود اما امروز نظامی به وجود اوردهایم که مدیریتمحور و سازمان محور است نه طلبه و استادمحور! در آن نظام ذی طلبگی محور بود و در نظام امروز ما تعلیممحوری و یا حتی کلاسهای غیرحضوری. که به شدت مخالف این نظام هستیم.