یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
مرتضی جوادی آملی

رئیس بنیاد فرهنگی اسراءگفت: افراطیون مسیر اصلی دین را برای جوامع وامت ها تیره وتار جلوه می دهند.

حجت‌الاسلام و المسلمین مرتضی واعظ جوادی آملی، رئیس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء درگفت وگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در تهران،با اشاره به ضربه های افراطیون به اسلام اظهار داشت: در طول تاریخ جریانی که اجازه نداد اسلام آن گونه که هست شناخته شده وجامعه جهانی آن را بشناسند وبه نشانه های ارزشمند آن تمسک نمایند همین جریانات افراطی وتفریطی بوده است.

وی ادامه داد:متاسفانه این جریانات مجال روشنگری راستین را برای دین بسته اند وامروز هم همین مسیر را دشمنان اسلام تعقیب کرده وبا افراطی گری ها مسیر اصلی دین را برای ملت های دنیا تیره وتاریک نشان می دهند.

این استاد حوزه های علمیه تصریح کرد: اگرافراد عمده ومتولیان فرهنگی متوجه این مسائل باشند واز افراطی گری هایی که حتی درحوزه مسائل دینی وفهم دین وجود دارد تا مسائلی که به مباحث اجتماعی ومدنی برمی گردد،جلوی این ها را بگیرند،قطعا پیشرفت دین وفرهنگ دینی به مراتب وسیع ترمی شود.

حجت الاسلام و المسلمین جوادی آملی با اشاره به موج اسلام گرایی در دنیای امروز گفت:اشتیاق و شوق جهانی برای شناخت دین اصیل فراهم آمده است وباید سخت کوشید که جریان های افراطی که در حوزه فرقه های اسلامی سنی یا شیعه اتفاق می افتد،جلویش گرفته شود ونماد اصلی دین شناسانده شود.

وی افزود:چندی قبل که مسئله داعش به عنوان یکی از مسیر های انحرافی که متاسفانه به نام اسلام معرفی می گردد، طرح شد آیت الله العظمی جوادی آملی نیز مواضع روشنی در این رابطه اعلام کرده و این جریان را انحراف از دین وآئین وفرهنگ دینی دانستند ومردم را به مسیر درستی که معازم و بزرگان راهنمایی می کنند،دعوت کردند.

حجت الاسلام والمسلمین جوادی آملی درادامه گفت وگوی خود با خبرنگار حوزه با تاکید بر ضرورت ایفای نقش هرچه بیشتر حوزه های علمیه در فضای فرهنگی خاطرنشان کرد:نقش حوزه های علمیه نقشی بنیادین و زیرساختی در فضای فرهنگ جامعه است،زیرا همان گونه که حضرت آیت الله جوادی آملی بارها اشاره فرمودند تمدن ما براساس تدین ماست وتا دین به معنای واقعی واصیلش روشن نشود آن فرهنگ وتمدنی که مبتنی برآن شکل خواهد گرفت،روشن نخواهد شد.

این استاد حوزه های علمیه ادامه داد:رسالت اول حوزه های علمیه در این مسیر این است که دین را در امور ثابت ومتغیر به درستی بشناسند و زمان ومکان جامعه اسلامی را بدانند وبراساس مصالح وآنچه که دوراندیشی های کارشناسان اصیل دین است بتوانند برای جامعه مدل های مناسب را ارائه وعرضه کنند.

رئیس بنیاد فرهنگی اسراء، در پایان نقش بزرگان دین در حفظ وحدت امت اسلام را مهم وبی بدیل خواند وگفت:یکی از اصولی که به عنوان پایه های اساسی در همه ادوار مطرح است، بحث وحدت امت اسلامی وحفظ ونگاهداشت سطح وحدت وارتقاء وتوسعه آن است که البته بزرگان ومعاظم دین در این رابطه نقش اساسی واصلی دارند. 34/313

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha