جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
نشست علمی

حوزه/ نشست علمی بررسی «نظریه طراحی هوشمند؛ روزنه‌ای نو در چالش‌های میان علم و الهیات» در قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، نشست علمی بررسی نظریه طراحی هوشمند؛ روزنه‌ای نو در چالش‌های میان علم الهیات عصر امروز با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین انبیایی، حجت‌الاسلام و المسلمین ملک‌زاده، دکتر دانشور و جمعی از طلاب موسسه امام خمینی(ره) در تالار اندیشه این موسسه برگزار شد.

در ابتدای این نشست حجت‌الاسلام و المسلمین انبیایی با بیان این که نظریه طراحی هوشمند نظریه‌ای است که اخیراً از سوی برخی دانشمندان در علوم تجربی ارائه گردیده است اظهار کرد: این نظریه به دنبال نشان دادن این نکته است که پیچیدگی خاص برخی از ساختارهای موجود در بدن موجودات زنده به شکلی تقلیل ناپذیر است که نمی‌توان ایجاد این ساختارها را بر اساس نظریه تکامل تبیین نمود و تنها تبیین ممکن برای ایجاد این ساختارها، طراحی آن‌ها توسط یک عامل هوشمند است.

وی بیان کرد: این نظریه را باید شکل اصلاح‌شده برهان نظم دانست، چرا که بعد از پیشرفت‌های جدید در علم تجربی، برهان نظم با اشکالات جدیدی مواجه شده بود.

این استاد موسسه امام خمینی(ره) ابراز داشت: نظریه طراحی هوشمند علاوه بر آنکه به اثبات وجود یک طراح برای برخی ساختارهای طبیعی می‌پردازد، نشان‌دهنده دخالت مستقیم او در ایجاد این ساختارها نیز به حساب می‌آمد، درحالی‌که برهان نظم صرفاً نشان‌دهنده وجود ناظم بوده و از همین روست که برهان نظم را با اندیشه‌های دئیستی قابل جمع دانسته‌اند.

وی با بیان اینکه نظریه تکامل داروینی خط مقدم درگیری‌های علم و الهیات بوده است گفت: علم و الهیات در زمینه‌های مختلفی درگیری داشته‌اند؛ اما اصلی‌ترین درگیری همین درگیری بوده است.

حجت‌الاسلام و المسلمین انبیایی افزود: نظریه طراحی هوشمند آخرین نسخه از جواب‌های خداپرستان به نظریه داروینی است

وی مطرح کرد: نیوتن معتقد بود که خداوند گاه به گاه باید در طبیعت دخالت کند و اگر نبود، منظومه شمسی به این شکل باقی نمی‌ماند که نشان می‌دهد که نیوتن دئیستی نبود.

این استاد موسسه امام خمینی(ره) با اشاره به اینکه مهم‌ترین گروه که با نظریه تکامل مقابله می‌کردند بنیادگراها بودند تصریح کرد: این گروه با یک بیان غیرعلمی با این موضوع برخورد می‌کردند و این نوع دفاعیات تنها مؤمنین را شاید راضی نگه می‌داشت، ولی اکثریت مردم این را قبول نمی‌کردند.

وی با بیان این که در مدارس آمریکا نظریات دینی تدریس نمی‌شود و تنها نظریات علمی تدریس می‌شود که موجب شده است که در مدرسه تنها نظریه تکاملی را بخوانند گفت: این دلایل موجب شد که خداپرستان نیز به صورت علمی به این موضوع بپردازند.

حجت‌الاسلام و المسلمین انبیایی عنوان کرد: نظریه طراحی هوشمند یک نظریه کاملاً هوشمند و علمی است که  20 سال قبل تولید شده است و با یک معیار علمی بحث می‌کند و به هیچ‌وجه به کتاب مقدس استناد نمی‌شود و وجود یک طراح هوشمند را ثابت می‌کند.

وی با بیان اینکه ما در سلول، ساختارهای پیچیده تغییرناپذیری داریم که باید به این شکل ایجاد شوند گفت: نظریه داروین زمانی جواب می‌دهد که ساختاری داشته باشیم و سپس تکامل پیدا کند ولی جاهایی که مانند سلول که نمی‌تواند ساختار دیگری داشته باشد نمی‌تواند تکامل، وجود داشته باشد.

این استاد موسسه امام خمینی(ره) مطرح کرد: نظریه طراحی هوشمند صرفاً یک نظریه نبود، بلکه یک نهضت بود و در این 20 ساله نشست‌های مختلفی برگزار شده است و نتیجه این نهضت این شده که در سال 2005 حدود 65 درصد دانشمندان در آمریکا پذیرفته‌اند که ساختارهای طبیعت طراحی‌شده‌اند.

در ادامه حجت‌الاسلام ملک‌زاده  به بیان برخی شبهات وارد آمده بر این نظریه پرداخت.

در ادامه نشست دکتر دانشور طی سخنانی گفت: هدف اصلی از برگزاری  این جلسه آشنایی با نظریه طراحی هوشمند است.

وی با بیان اینکه تکامل در غرب نه فرضیه است و نه نظریه، بلکه برای بسیاری یک حقیقت است عنوان کرد: البته این به این معنا است که این نظریه درست است و نمی‌توان تصور کرد که این جهان اتفاقی به وجود آمده است مگر در عمل هم نتوان آن را رد کنم.

این استاد موسسه امام خمینی(ره) بیان کرد: برای تبیین هر پدیده طبیعی باید به سراغ همین طبیعت برویم و یک خود بسندگی از لحاظ تبیین در این جهان وجود دارد.

انتهای پیام

 

 

 

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha