حجت الاسلام موسی هوشمند، در گفتگو با خبرگزاری«حوزه» در فارس گفت: برای داشتن اوقات فراغت خوب، باید مواظب بود و از رفتارهایی که به نحوی در روابط میان افراد مشکل ایجاد می کند و یا به مقدسات بی احترامی می شود، دوری شود. از مهمترین مسائلی که در برخوردها و روابطمان با دیگران باید به آن توجه داشت و می تواند به نحوی آسیب زا باشد، شوخی های بیجاست.
وی گفت: سیره پیامبر خدا این بود که وقتی یکی از اصحاب خود را غمگین می دید او را با شوخی کردن، شاد می کرد. البته شوخی ابزاری برای خوشبختی است. به همین دلیل دارای ویژگی ها و حدودی است. اگر از حد خود بگذرد و به لذت آن اسیب رساند، تمسخر دیگران را به همراه داشته باشد؛ اگر این مهم از مرز راستگویی عبور کند و در برخورد با نامحرم شکل بگیرد یا بیش از حد باشد، به جای آنکه موجب سعادت شود ضلالت را به همراه می آورد.
حجت الاسلام هوشمند، اضافه کرد: انسان وقتی تکلیف خودش را انجام می دهد، احساس خوشحالی می کند. در مقابل چنانکه به تکلیف خود عمل نکند احساس شرمندگی می کند و این را باید بدانیم که شادی انسان مومن در اطاعت از خداوند است و ناراحتی اش بر گناهان انجام داده است.
وی در ادامه با توجه به در پیش داشتن عید سعید فطر اضافه کرد: عید سعید فطر برای کسانی هست که خدا روزه شان را پذیرفته و نماز آنان را قبول نماید، البنه هر روز که خدا را در آن نافرمانی نکنید روز عید است.
مدیر مدرسه علمیه امام مهدی(عج) سروستان خاطر نشان کرد: مبنای همه لذت های مطلوب و صحیح، معرفت به خدا و انسان شناسی است کسی که خود را مخلوق خداوند می داند و هدف به دنیا آمدنش را شناخت خدا می داند، بیشترین شادمانی را زمانی خواهد داشت که به این هدف دست یافته باشد.
وی متذکر شد: شادی چنان که در مسیر به کمال رسیدن ما نباشد، مثل شادی از مصیبت یا گرفتاری دیگران، شادی و خوشحالی از انجام گناه و ... موجب دوری انسان از خدا می شود. وقتی انسان در برابر افرادی که مصیبتی بر آنان وارد شده قرار می گیرند ادب می کنند و با آنان همدردی می کنند. و همچنین وقتی گرفتاری را می بینند باید در رفع آن مشکل تلاش کرد و هرگز از گرفتاری آنان شاد و خوشحال نشویم.
حجت الاسلام هوشمند در پایان گفت: بسیاری از مردم زمانی شاد و خوشحال می شوند که به مقام و موقعیت اجتماعی دست پیدا می کنند. اما در منطق قرآنی و اسلامی چنین چیزهایی نباید باعث شادی شود. چنین شادی هایی در فرهنگ قرآنی، شادی های ناپسند به شمار می آید و این را باید دانست که شادی کردن برای گناهی نمونه روشنی از بی معرفتی انسان است.
انتهای پیام .. / .