شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
اسقف نارگ رهبر ارامنه قبرس

حوزه/ اسقف نارگ رهبر ارامنه قبرس در دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: ما درخاورمیانه، کشوری همانند ایران سراغ نداریم که برای ارامنه این‌گونه احترام قائل شوند.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، رهبر ارامنه قبرس که به همراه سه تن از فعالان دینی این کشور در دانشگاه ادیان و مذاهب حضور یافت با مسئولان این دانشگاه، دیدار  و گفت و گو کرد.

اسقف نارگ در دیدار با  حجت الاسلام والمسلمین مسجدجامعی در سخنرانی کوتاهی گفت: از نگاه کلیسای ارامنه نه تنها روحانیون، بلکه غیر روحانیون هم نقش بسزایی در ایجاد صلح، دوستی و فضای دینی دارند، لذا همه اقشار مردم به ویژه جوانان مورد توجه کلیسای ارامنه هستند، چون ما معتقدیم که بشر مخلوق خدا است و همه موظف هستیم تا در این راه به اجرای صلح در جهان بپردازیم.

رهبر ارامنه قبرس، در توضیح اهداف این سفر خود گفت: ما با این سفر در نظر داریم تا علاوه بر بازدید از مناطق سیاحتی و زیارتی ایران، گفت‌وگویی در پی ایجاد و توسعه روابط فرهنگی دو ملت داشته باشیم.

اسقف نارگ همچنین خواستار توسعه همکاری‌های همه‌جانبه ایران و قبرس شد و افزود: با گفت‌وگو و برگزاری نشست‌های مستمر می‌توان روابط فرهنگی ایران و قبرس را توسعه داد.

اسقف نارگ بیان کرد: در ایران، هیچ‌گونه تبعیض و فشاری از جانب مسلمانان برای ارامنه وجود ندارد و همواره با یکدیگر هم‌زیستی مسالمت‌آمیزی دارند.

وی در پایان یادآور شد: ما در خاورمیانه، کشوری با اقتدار ایران سراغ نداریم که برای ارامنه این‌گونه احترام قائل شوند و نسبت به همکاری‌‌های فرهنگی مذهبی یکدیگر توجه داشته باشند.

این اسقف افزود: ارامنه ایرانی و بهتر بگویم ارمنیان جهان از ایران اسلامی به عنوان خانه دوم خود یاد می‌کنند.

در این دیدار حجت الاسلام والمسلمین مسجدجامعی نیز در سخنانی نه تنها ارامنه بلکه سایر اقلیت های دینی نظیر آشوریان و یهودیان را بخشی از پیکره گسترده این سرزمین دانست و بر لزوم احترام به ایشان تاکید کرد.

وی تاریخ ایران را از زمان قبل از ساسانیان آکنده از خاطره تکریم و احترام به اقلیت های دینی دانست و بر لزوم ادامه این روند تاکید کرد.

همچنین حجت الاسلام والمسلمین عارف زاده معاون پژوهشی و عضو هیئت علمی دانشکده ادیان نیز که در این دیدار حضور داشت با مروری بر رسالت و عملکرد دانشگاه در شناخت ادیان گفت: این دانشگاه برآمده از حوزه علمیه بر آن است که ادیان را همانگونه که هستند و از زبان رهبران بومی همان ادیان بشناسد و در این زمینه نیز سال‌ها در حال تلاش و تحقیق است.

وی اعلام آمادگی کرد که در صورت لزوم اساتیدی بین دو طرف برای شناخت بهتر ارامنه و تشیع از همدیگر تبادل شود.

دکتر مفتاح نیز در این دیدار رهبر ارامنه قبرس را در جربان ترجمه کتاب تعالیم کلیسای کاتولیک به زبان فارسی و برای اولین از سوی دانشگاه ادیان و مذاهب قرار داد. گفتنی است دکتر مفتاح یکی از سه مترجم این کتاب بوده است.

بازدید از کتابخانه دانشگاه بخش پایانی حضور اسقف نارگ، رهبر ارامنه قبرس و هیئت همراه در دانشگاه ادیان و مذاهب بود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha