جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
نشست علمي مباني مديريت رسانه هاي ارتباطي

حوزه/ نشست علمي «مباني مديريت رسانه‌هاي ارتباطي در منظومه ارتباطات انساني» با تاكيد بر چرايي و چگونگي مديريت زمان در راديو و تلويزيون از منظر آيات و روايات اسلامي با حضور اساتيد، پژوهشگران و صاحب نظران حوزه دين و رسانه در اداره کل پژوهش های اسلامی صدا و سیما برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» استاد خوشرو ، مديرگروه فرهنگ و هنر ديني دفتر پژوهش هاي بنيادي در ابتداي اين جلسه، ضمن توضيح درباره ضرورت و اهميت انجام تحقيقات بنيادين در حوزه دين و رسانه، بر پيشينه اين گونه تحقيقات و سوابق پژوهش مورد نظر پرداخت.

سپس ابوذر آذري بروجني پژوهشگر طرح،  كليات تحقيق  خود را  در بخش هاي بيان و اهميت مسأله، اهداف تحقيق، پيشينه، روش و كاربرد تحقيق ارائه نمود. ايشان ضمن بر شمردن مراحل چهارگانه تحقيق شامل:  شناخت موجودات هستي و منظومه ارتباطات انساني در آن؛ شناخت انسان و گونه شناسي رسانه هاي مورد استفاده در منظومه ارتباطات او با هستي؛  آسيب شناسي نظام ارتباطات و رسانه اي معاصر و بررسي نقش راديو و تلويزيون در آن و و شناخت دين و چگونگي مديريت زمان در رسانه راديو و تلويزيون از اين منظر؛ به اين نكته اشاره كرد.

وی  ضرورت تحقق اين مراحل سير مطالعاتي در بخش هاي همچون؛ انواع موجودات هستي، نقشه وجود انسان، انواع ارتباطات انسان با موجودات، انواع رسانه هاي مورد استفاده در هر ارتباط، آسيب ها و كج كاركردهاي فردي و اجتماعي رسانه در اين زمينه، جايگاه زمان و الگوي دين در مديريت آن در هركدام از ارتباطات، چگونگي تركيب زمان با ديگر عناصر و چگونگي مديريت راديو و تلويزيون در تعامل با زمان و ديگر عناصر برشمرد.

 در ادامه  این نشست علمی، ارزياب اين بخش از تحقيق، حجت الاسلام والمسلمين بيات ضمن تقدير از اهتمام و دغدغه پژوهشگر، نكاتي را در سه بخش طرح نامه، فصل نخست و ارائه پيشنهادات مطرح نمود. تأكيد وی  بر كلان بودن طرح و لزوم تحقق گروهي آن بود كه در قالب حدود 70 نكته انتقادي و پيشنهاد اصلاحي بيان شد.

سپس ديگر پژوهشگران و كارشناسان ضمن تبيين ديدگاه هاي خود به نقد و بررسي كليات تحقيق ارائه شده پرداختند.

در پایان، حجت الاسلام و المسلمين  نهاوندي مدير كل پژوهش هاي اسلامي رسانه، با تأكيد بر ضرورت برگزاري چنين نشست هايي، به ارائه و تبيين مدل ترسيمي شبكه هستي براساس نظام ارتباطي كه پيش از اين توسط وی و جمعي از پژوهشگران ديني طراحي شده بود، پرداخت.

وی ضمن بر شمردن ابعاد نظام ارتباطي با رويكرد معرفت شناسي و هستي شناسي بر اهميت مديريت زمان بر مبناي آموزه هاي ديني تأكيد نمود.

حجت الاسلام و المسلمين  نهاوندي با اشاره به اهداف تحقيقات بنيادي، لزوم تأثيرگذاري نتايج اين گونه پژوهش ها را يا در حوزه برنامه ريزي سازمان و يا در حوزه برنامه سازي رسانه ضروري دانست.

تقسيم بندي پروژه تحقيق به دو موضوع كلان الف) طراحي مدل و نظام ارتباطي براي يك رسانه تأسيسي، نوين ومتفاوت و ب) طراحي نظام ارتباطات انساني براي بهره برداري حداكثري از دو مولفه زمان و مكان با رويكرد معرفت شناسي و هستي شناسي و يك موضوع پژوهشي با عنوان بررسي نقش زمان در مديريت رسانه و كنداكتور مبتني بر آموزه هاي اسلامي، از ديگر  سخنان حجت الاسلام و المسلمین نهاوندی  بود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha