به گزارش خبرگزاری «حوزه» مجید شاه حسینی شب گذشته در نشست نقد و بررسی «نمایشگاه نقاشی آسمان حسین(ع)» در نگارستان اشراق دفتر تبلیغات اسلامی گفت: این نمایشگاه یک جلوه جدید از هنر دینی و انقلاب اسلامی است که سبکی نو در ارایه مفاهیم دینی ارایه کرده است.
وی افزود: پس از انقلاب با پدیده ای مواجه شدیم که در آن هنرهای تجسمی با سوال جدی مواجه شد؛ یعنی برخی هنوز در خصوص فعالیت های هنر تجسمی تشکیک داشتند و به همین دلیل هنرمندان این حوزه چندان موفق نبودند.
این پژوهشگر هنر دینی خاطرنشان کرد:پس از تثبیت فعالیت ها در زمینه هنرهای تجسمی، لزوم فعالیت در این حوزه بیان شد، ولی شاهد ریزش های جدی در این زمینه بودیم.
وی گفت: عبدالحمید قدیریان ،خالق آثار عاشورایی این نمایشگاه از بلورهای سالم به مقصد رسیده این مسیر است؛ این آثار را می توان در سبک رئالیسم شهودی انقلاب اسلامی تقسیم بندی کرد.
این هنرمند خاطرنشان کرد:خوشبختانه این هنرمند متعهد شجاعانه در عرصه ای ورود کرده است که پیش از آن کمتر دیده می شود؛ این نوع نگاه با نگاه رئالیستی کلاسیک که تنها به واقعیت نگاه می کرد متفاوت است.
وی با ذکر این مطلب که در رئالیسم، قاعده بر آرمانگرایی نیست گفت: هنر آرمانخواه بیان می کند که آنچه هست مهم نیست، بلکه آنچه باید باشد مهم است؛ مبانی انقلاب اسلامی در این مکتب رئالیسم قابل ارایه نیست.
وی تصریح کرد: واقعا خرسند هستیم که هنرمند متعهدی مثل استاد قدیریان این پس از سالها، توانست والاترین معارف عالم را با این سبک بیان کند و سبکی با عنوان رئالیسم شهودی را به منصه بگذارد.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: هنرمندان متعهد ما باید نشان دهند که آسمان چقدر از زمین بالاتر است و به همین دلیل است که در یک اثر نقاشی می توان «رئال» کار کرد، ولی از زاویه ای این واقعیت را تصویر کرد که بتوان فهمید که آسمان چقدر بزرگتر از زمین است.
وی با ذکر این مطلب که «اربعین» عرصه رئالیسم شهودی را در ذهن هنرمند ایجاد می کند گفت: باید این نورانیتی که در متن معارف دینی داریم را به مردم منتقل کنیم.
پژوهشگر هنر دینی با ذکر این مطلب که هنرمندان ما در عرصه انقلاب اسلامی از مردم و روحانیت یا عقب تر بودند یا همراه آنها حرکت کردند، بیان کرد: ارزش هنرمندان انقلاب اسلامی ایران در زمانی مشخص شد که به لحاظ ذوق سرشاری که داشتند، از بین مردم بیرون آمدند و کم کم فاصله گرفتند و افق های نو را نیز مشخص کردند.