شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
فضای مجازی

حوزه/ عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: امروز باید از فرصت فضای مجازی به عنوان منبر دیجیتالی در زمینه اصلاح فرد و جامعه، نهایت استفاده را کرد.

حجت الاسلام و المسلمین محمد حسین پوریانی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» با بیان این که حوزویان باید با نگاه علمی و اجتماعی وارد مقولات نوین همچون فضای مجازی شده و به بررسی فرصت ها وتهدیدات آن بپردازند، اظهار داشت: امروز فضای مجازی نه فقط بر روی فرد و روحیات و خلق و خوی او بلکه بر فرهنگ عمومی جامعه تاثیر بسزایی دارد و لذا نخبگان حوزه و دانشگاه باید ابعاد و جوانب آن را مورد توجه و کار کارشناسی خود قرار دهند.

وی افزود: بی شک اگر ما با نگاه علمی و دغدغه مندانه به شناخت فرصت ها و ظرفیت های فضای مجازی اهتمام بورزیم، در آن صورت است که می توانیم آن را به سمت نقطه مطلوب هدایت کرده، مانع از انحراف کاربران فضای مجازی شویم.

مدیر مرکز مطالعات فرهنگی و اجتماعی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی همچنین با بیان این که همین فضای مجازی و شبکه های اجتماعی می تواند در ایجاد و تقویت گروه های علمی، یاری گر محققان و پژوهشگران علوم انسانی باشد، گفت: در شرایطی که معضلات اجتماعی و فرهنگی در جامعه رو به فزونی رفته و به خصوص تاخیر سن ازدواج به وضع خطرناکی رسیده باید از منبرهای دیجیتالی و فضای مجازی در راستای خبر رسانی و ذهنیت سازی استفاده کرد و نباید از این ظرفیت عظیم غافل شد.

وی با تاکید بر این که در وضع فعلی از فضای مجازی باید با نگاه تخصصی استفاده شود، افزود:  البته فضای بی محتوا و آلوده در فضای مجازی نیز زیاد است اما با این حال خیلی از آموزه های دین اسلام را با نگاه علمی و به صورت روشمند می توان در همین بستر ترویج داد و با برنامه ریزی مناسب به تاثیرگذاری آن ها امید بست.

این محقق و پژوهشگر حوزوی در ادامه با بیان این که تحول در علوم انسانی باید با نگاه به برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت باشد، گفت: نیازسنجی در این خصوص و توجه جدی به عرصه پژوهش حرف اول را دراین خصوص می زند تا ما بتوانیم به تحولات رو به تعالی و پیشرفت نزدیک تر شویم.

وی اضافه کرد: در واقع باید فرهنگ سازی و تفکر تحول به لحاظ اندیشه ای در افراد ایجاد شود و آن ها که تاثیرگذار هستند و نقش کلیدی دارند وارد میدان شده و تحقیقات و فعالیت های علمی خود را ارایه دهند.

حجت الاسلام و المسلمین پوریانی همچنین در خاتمه با بیان این که در این خصوص بی شک به روز بودن اطلاعات و داده های علمی نقش بسیار مهمی دارد، افزود: در جهت ایجاد تحول رویکرد آسیب شناسانه و تلاش برای رفع آسیب ها و نقاط ضعف یک ضرورت انکار ناپذیر است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha