به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» از تهران، حجت الاسلام حسین قرنی، شب گذشته در جمع مردم روزهدار در مهدیه تهران با اشاره به فطري بودن گرايش به دين، اظهار داشت: معارف فطری از معارف وجدانی است. و مراد از وجدان در اینجا، به معنای حس و تجربه نیست.
وی افزود: معارف فطری آن معارفی است که هر انسانی، اعم از باسواد و بیسواد، فقیر و غنی، زن و مرد و... آن را مییابد و میفهمد. البته ممکن است از حیث مصداق اشتباه بکند، ولی آن اصل کلی را میفهمد. و این همان معرفت فطری است.
این کارشناس دینی عنوان داشت: محبت مادر به فرزند از نوع معرفت فطری است. زیرا در اینجا نه نیاز به استدلال عقلی است تا مادر در سایهی آن استدلال، محبت به فرزند را بفهمد و نه نیاز به کشف و شهود عرفانی دارد. بلکه مادر محبت به فرزندش را در وجود خود مییابد. بنا بر این محبت فرزند برای پدر و مادر، یک حقیقت وجدانی فطری است و همه آن را مییابند.
وی با بیان این که خداجویی یک جذبه و کشش فطری است، ادامه داد: همهی انسانها بذات خداجو هستند. منتهی به تعبیر استاد علامه حسن زاده آملی برخی افراد، خدا را با کدخدا عوضی میگیرند. و الّا در خداجویی همه مشترکند. در قرآن مجید خداوند متعال میفرماید «وَ لَئِنْ سَأَلْتَهُمْ مَنْ خَلَقَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ لَيَقُولُنَّ اللَّهُ؛ اگر از مشرکان بپرسی چه کسی آسمانها و زمین را آفریده است؟ حتما می گویند خدا».
حجتالاسلام قرنی تصریح کرد: با توجه به این آیه معلوم میشود که هر انسانی فطرتاً خداجو است. منتهی ممکن است مصداقاً، خدا را با کدخدا عوضی بگیرد. البته منکرین خدا در طول همه اعصار وجود داشتند و در هر عصری اسامی مختلفی همچون طبیعیون و نامهای دیگری بر آنها عنوان میشد. و در فرهنگ قرآنی به منکرین خدا دهریون، و در بیان ائمه معصومین(ع) به آنها زندیق گفته میشود.
وی افزود: دیگر گواه بر فطری بودن دین آن است که با وجود شبهات فراوان منکران خدا و تغییر بسیاری از باورهای علمی و اجتماعی در طول تاریخ، خداپرستی در تمام انسانها و ملل جهان ریشه دارد. رسول اکرم(ص) در روایتی فرمودند «کل مولود یولد علی الفطرة فابواه یهودانه او ینصرانه او یمجسانه؛ هر مولودی که متولد می شود، بر فطرت الهی، بر فطرت اسلامی به دنیا می آید، و این پدران و مادران هستند که دین فرزندشان را تغییر می دهند، اگر یهودی هستند یهودیش میکنند، نصرانی هستند نصرانیش میکنند، مجوسی هستند مجوساش میکنند، هر که هر گروهی هست آن گروهیاش میکند.»
سخنران مهدیه تهران ادامه داد: با توجه به این روایت، اگر از همان ابتدا تبلیغات نادرست به فرزند القاء نشود، آن نوزاد خداشناس و خداجو بار میآید. پس این والدین، و فرهنگ جامعه است که میتواند فطرت خداخواهی فرد را به سوی نور یا ظلمت هدایت کند.
وی با اشاره به تلاش دشمنان اسلام برای به گمراهی کشاندن بشریت، اظهار داشت: یکی از حربههای دشمنان برای گمراهی مردم استفاده از ابزار تبلیغات رسانهای است و بودجههای هنگفتی هم برای آن هزینه میکنند.
حجتالاسلام قرنی در پایان با بیان این که رسانهها باید ابزار نشر فرهنگ و معارف الهی باشند، گفت: رسانهای که ابزار نشر فرهنگ مبتذل غربی باشد، مقدمات گمراهیِ فطرت پاک جوانان را فراهم میکند و متاسفانه در برخی برنامههای صدا و سیما عفت و حیا معنایی ندارد، در حالی که رسانهی جمهوری اسلامی باید مبرّی از این برنامهها باشد و پایگاه نشر معارف مکتب اهلبیت(علیهمالسلام) باشد تا إن شاءالله موجبات رضایت حضرت ولیعصر(عج) را فراهم کند. 313/42