به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، آیت الله علیرضا اعرافی شامگاه دوشنبه در مراسم فارغ التحصیلان مرکز تربیت مدرس حوزه علمیه قم ضمن تبریک اعیاد این ماه مبارک و همچنین پیروزی های اخیر جبهه مقاومت در منطقه اظهارداشت: رسول اکرم(ص) در طول هدایت و رهبری امت اسلام اقدامات ارزشمندی را انجام دادند اما یکی از مهمترین آنها هجرت بود.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه با بیان اینکه هجرت، محور و راهبردی ترین برنامه رسول الله(ص) بود، افزود: این هجرت، همان هجرت هایی است که در طول قرن ها حوزه های علمیه را ماندگار کرد و نگذاشت حوزه ای بسته شود و اگر حوزه ای بسته بود در چندین نقطه دیگر مجدد راه اندازی می شد.
وی ادامه داد: امروز تاریخ کهن حوزه علمیه، دارای مهاجران بزرگی است که از حوزه ها صیانت کردند و امروز می طلبد دهها پایان نامه با موضوع مهاجران حوزه تدوین و نگارش شود.
آیت الله اعرافی بیان داشت: عدم روحیه چسبندگی در بین بزرگان و مهاجران باعث شد، دین خدا در یک نقطه تجلی پیدا کرده و توسط آنان بسط و گسترش پیدا کند.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه اظهارداشت: این هجرت های مقدس، باعث شد در آن دوران دژ محکم بغداد در تسخیر اندیشه اهل بیت(ع) در آید و یا مغول ها را در هم بشکند، هجرت های بغداد، نجف، حله و سایر بلاد اسلام باعث شد، روح اسلام و معارف اهل بیت (ع) در سرزمین های مختلف گسترش یابد و حتی در قریب به یکصد سال پیش با مهاجرت حاج شیخ عبدالکریم حائری، قم رنگ و بوی تازه ای گرفت و قم نوین رقم خورد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: این مهاجرت و هجرت در متن راهبردهای پیامبر خدا بود، امروز طلاب حوزه های علمیه باید تولید فکر، اندیشه، انسان در یک نقطه شکل بگیرد، ولی هدف باید، همه جهان باشد، باید برای همه نقاط جهان فکر و انسان و آثار تربیت و تولید شود و حس چسبندگی وجود نداشته باشد.
آیت الله اعرافی گفت: امروز حوزه نیازمند این نوع نگاه و عدم چسبندگی است ، طلاب باید خود را از نظر علم و معرفت بارور سازند و برای نشر و گسترش آرمان های اسلام و انقلاب ساکن نباشند.
وی تصریح کرد: اگر طلبه ای امروز نسبت به رسالتی که دارد، همانا تبلیغ و ترویج معارف اسلام می باشد، حالت چسبندگی داشته باشد در حالی که هزاران روستا به او نیاز دارند در پیشگاه خدا مسئول است، روحانی و طلبه فاضل کسی است که برای خدمت و تلاش برای دین خدا یکجا نباشد و از هر ظرفیت و امکانی برای دین الهی تلاش کند.
وی در پایان سخنان خود با اشاره به فعالیت یک دهه این مرکز و برگزاری 14 دوره تربیت مدرس، اظهارداشت: بحمدلله طی این سالها شاهد رشد و ارتقای سطح علمی فارغ التحصیلان و مدرسان این مرکز بوده ایم و آنچه باید نسبت به آن تاکید داشته باشیم آن است که ستون فقرات پیشبرد کارها و فعالیت های حوزه علمیه را باید استاد بدانیم و نسبت به ارتقای آن قدم های بزرگی برداریم.
آیت الله اعرافی ادامه داد: طی ماه های اخیر به 10 استان سفر کردم و با توجه به طرح هایی که به منظور توسعه حوزه های علمیه در استان ها در حال انجام است، بین 10 تا 20 مصوبه استانی داشته ایم که برخی از آن ها نیز تا کنون عملیاتی شده است.
عضو شورای عالی حوزه بیان داشت: هر جایی متناسب با شرایط مصوباتی تصویب و ابلاغ شد، یکی امتحانات شفاهی سه و شش بود که ابلاغ شد، بعد پایه های 6 و هشت و ده بود که به برخی استان ها محول گردید، برای آزمون شفاهی شش و هشت هم به چند استان دیگر نکاتی ابلاغ شد.
وی گفت: یکی دیگر از مواردی که همکاران ما در خصوص آن اقداماتی انجام داده اند، 100 درس خارج بود که سه چهار مورد ابلاغ شد، همچنین 10 درس خارج فقه و اصول هم رسمیت پیدا کرده، امیدوارم به زودی در استان ها شاهد شکل گیری سطح سه و چهار باشیم، برگزاری دوره آموزش های کاربردی مهارتی، ایجاد رشته های متناسب با شرایط آن استان از جمله اقدامات در حال انجام می باشد.
انتهای پیام 313/17