به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، ابراهیم شفیعی سروستانی ظهر امروز در همایش حدیث پژوهش در دانشگاه قرآن و حدیث در قم اتکال و استعانت از خداوند را اولین رمز موفقیت پژوهشگران دانست و گفت: طلاب باید بیش و پیش از آنکه به فکر بهره های دنیایی از پژوهش باشند باید به فکر خدمت به مکتب الهی باشند.
وی افزود: پژوهش منهای آموزش همچون استخراج از چاهی است که به منبعی متصل نیست؛ تا زمانی که موضوع و مساله پژوهش تا زمانی که دغدغه ذهن پژوهشگر نباشد، این پژوهش به نتیجه نمی رسد.
شفیعی سروستانی اظهارکرد: انجام پژوهش های مرتبط به جامعه و نظام اسلامی نتیجه ای نخواهد داشت؛ پژوهش های فانتزی دردی از جامعه و دین دوا نمی کنند؛ پژوهش ها باید به سوالات و نیازهای اندیشه ای و مادی جامعه پاسخ دهند.
وی گفت: ارایه تدریس موفق، بدون مطالعه و پژوهش مستمر امکان پذیر نیست و یک استاد باید دو برابر وقتی که به عنوان موظفی آموزشی صرف می کند باید صرف آموختن و افزایش اطلاعات خود کند تا در کار خود موفق باشد.
پژوهشگر برتر دانشگاه قرآن و حدیث بیان کرد: استادی که از کار پژوهش فاصله می گیرد در آینده مشکلات زیادی خواهد داشت؛ اساتید دانشگاه باید در ساختارهای خود بخشی از وقت خود را به پژوهش و دانش اندوزی و به روز کردن اطلاعات بپردازند.
وی گفت: روند تحصیل و علم آموزی در کشور ما روز به روز به سمت سطحی نگری و ساده انگاری و مدرک گرایی پیش می رود؛ خروج از این دور باطل جز با پژوهش محوری به جای آموزش محوری امکان پذیر نیست و هرچه رنگ پژوهش از آموزش کم شود به روند بی ثباتی دامن بیشتری زده ایم.
شفیعی سروستانی با ذکر این مطلب که روندی که در دانشگاههای ما آغاز شده است، دامن زدن به آموزش محوری است، اظهارکرد: این روند، روند مناسبی نیست؛ گاهی اوقات تنها کار پژوهشی یک دانشجو در پایان عمر، یک پایان نامه است و این مساله چیزی نیست که کشور به آن نیاز دارد.