بسته ویژه خبری حوزه نیوز:
اقتصادی
رانت فوق میلیاردی،خودرو را کمی گیج کرد
تصمیمات نابهنگام و عجیب دولتهای یازدهم و دوازدهم در سال جاری، رانت ۳۰۰۰ میلیارد تومانی به جیب واردکنندگان، دلالان و فروشندگان خودروهای خارجی ریخت.دولت در یک سال اخیر با تصمیمات و مصوبات خود، موجب به هم ریختن بازار خودروهای وارداتی شد.در ۱۰ ماه نخست امسال نزدیک به ۴۶٬۰۰۰ خودرو خارجی به کشور وارد شده است که مجموع ارزش گمرکی آنها ۱.۲۰۳.۲۳۵.۳۰۵ دلار بوده است. بدین ترتیب میانگین قیمت پایه خودروهای وارداتی به کشور در سال جاری بیش از ۲۶٬۰۰۰ دلار بوده است. به قیمت پایه خودروها، هزینههای رسمی چون تعرفه (۴۰ تا ۵۵ درصد)، مالیات بر ارزش افزوده (۹درصد)،هزینه اسقاط چهار خودرو فرسوده (۱۰ میلیون تومان) اضافه میشود. آنگاه سود دلال و واردکننده و عرضهکننده نیز به این رقم اضافه میشود تا خودرو به دست مشتری برسد.
تولیدکننده ها،هشدار قرمز را روشن کردند
جمعیت تولیدگرایان ایران در نخستین مجمع عمومی خود که پس از 8 سال برگزار شد، نسبت به پیامدهای امنیتی وخامت اوضاع اقتصادی کشور هشدار داد و خواستار توجه جدی مسئولان به این موضوع شد. ابراهیمبای گفت: جمع بندی صاحبنظران در این نشست آن بود که حوادث دی ماه 1396 بیش از هر زمان دیگر نشان داد مشکلات اقتصادی، بیکاری ، فقر و تعطیلی بنگاه های تولیدی منجر به آشوبهای اجتماعی خواهد شد. به گفته وی ، صاحبنظران در مجمع عمومی جمعیت تولیدگرایان با مقایسه بحرانهای دیماه 1396 با حوادث سال 1388 تاکید کردند که در آشوبهای اخیر، چهره شاخصی برای رهبری و متعاقب آن، برای دستگیری و حصر وجود نداشت و در نتیجه، چنین رویدادهایی برای نظام سیاسی و ثبات کشور خطرناکتر است. به همین دلیل، آنها هشدار دادند در صورت وخامت اوضاع اقتصادی، امنیت ملی بسیار شکننده خواهد بود و لازم است که مسئولان به این امر عمیقتر توجه کنند.
فائو به گندم جهانی،ایست داد
نهاد غذایی سازمان ملل متحد پیشبینی کرد تولید گندم جهان در فصل زراعی ۲۰۱۹ – ۲۰۱۸ برای دومین سال متوالی کاهش پیدا خواهد کرد اما با وجود این کاهش، ذخایر جهانی در رکورد بالایی قرار دارد.سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در نخستین پیشبینی خود برای فصل زراعی ۲۰۱۹ – ۲۰۱۸ میزان تولید گندم را ۷۴۴ میلیون تن برآورد کرد که دومین کاهش سالانه متوالی در مقایسه با ۷۵۷.۶ میلیون تن در سال ۲۰۱۸ – ۲۰۱۷ و ۷۶۱.۳ میلیون تن در فصل پیش از آن را نشان میدهد.عمده کاهش پیش بینی شده برای فصل زراعی ۲۰۱۹ – ۲۰۱۸ مربوط به پیش بینی کاهش تولید در اتحادیه اروپا و فدراسیون روسیه است که منعکسکننده کاهش پیش بینی شده در محصول روسیه نسبت به اوج سال ۲۰۱۷ است که این کشور برداشت بالایی داشت. اما انتظار میرود بهبود تولید استرالیا از افت بیشتر تولید در سطح جهانی جلوگیری کند.
جوخه اعدام آنفلوانزا،برای مرغ ها به میلیون رسید
رئیس انجمن ملی طیور ایران گفت: با توجه به اینکه جوجهریزی واحدهای تولیدکننده مرغ گوشتی برای شب عید به اتمام رسیده، قیمت جوجه یکروزه که در اوج قیمت به ۲۷۰۰ تومان رسیده بود، اکنون به ۱۴۰۰ تومان رسیده است. سعید اصغریفرد در مورد آخرین وضعیت بازار جوجه یکروزه که در سال 96 افت و خیزهای زیادی را تجربه کرده، خاطرنشان کرد: متأسفانه در شش ماهه دوم امسال، موج آنفلوانزای حاد پرندگان اگرچه گفته شد که بیشتر روی واحدهای مرغ تخمگذار تأثیرگذاشت، اما یک میلیون و 300 هزار قطعه مرغ مادر و جوجه یکروزه نیز بر اثر آنفلوانزای پرندگان از بین رفت.
فرزاد،ایران و هند را آشتی داد
«نارندرا دامورداس مودی» در سفر خود ابراز امیدواری کرده بود رئوس موافقتنامه «فرزاد بی» شامل قرارداد تجاری تا پایان سپتامبر 2016 به نتیجه برسد. البته این زمان تمدید شد؛ یک بار تا نوامبر 2016 و بار آخر تا فوریه 2017 میلادی که اکنون در آن به سر می بریم.«بیژن زنگنه» تصریح کرد: برنامه ما این است که هند یا گاز را در ایران مصرف کند یا صادر کند تا ما بتوانیم بازپرداخت داشته باشیم، اما هند می گوید ما این گاز را تولید و به شما تحویل می دهیم.شرکت نفت و گاز هند «او.ان.جی.سی ویدش»، طرح بیش از سه میلیارد دلاری توسعه میدان گازی فرزاد بی ایران را نهایی و ارایه کرده است که ایران درباره آن نظرهای اصلاحی دارد.در سفر رییس جمهوری اسلامی ایران به هند که اواخر بهمن ماه صورت گرفت، 15 سند میان 2کشور نهایی و یک بیانیه در 26 بند درباره آینده روابط دوجانبه منتشر شد.در مورد طرح های نفتی، طرف هندی ابراز علاقه کرد مذاکرات درباره میدان نفتی فرزاد ادامه پیدا کند که مورد موافقت رییس جمهوری کشورمان قرار گرفت.
پسابرجام،خورشید ایران را زنده تر کرد
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی گرمسار اعلام کرد: برای نخستین بار نیروگاه تولید برق خورشیدی با ظرفیت یکصد مگاوات در منطقه ویژه اقتصادی گرمسار به بهره برداری می رسد که قادر به تامین نیاز منطقه یک هزار هکتاری است. «عبدالرضا نادری» در پایان آیین امضای قرارداد همکاری سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) و شرکت «کارلو مارسکا»* ایتالیا در تهران افزود: بر پایه این قرارداد، مقرر است با سرمایه گذاری حدود 100 میلیون دلاری شرکت ایتالیایی، 100 مگاوات برق خورشیدی تولید و به شبکه سراسری برق تزریق شود.
ایران،عشق آباد را اشباع کرد
وابسته بازرگانی سفارت ایران در عشق آباد گفت: میزان صادرات ایران در 11 ماه سال 96 به بیش از 400 میلیون دلار رسیده است. «رحمتالله خرمالی»در مراسم اختتامیه چهاردهمین نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در عشقآباد ، افزود: میزان مبادلات بازرگانی بین ترکمنستان و جمهوری اسلامی ایران در سال گذشته میلادی (2017) بیش از یک میلیارد دلار بود.وی ضمن قدردانی از مقامات ترکمنستان برای سازماندهی و برگزاری موفقیت آمیز نمایشگاه و همایش تجاری ایران در عشق آباد ، افزود: در این نمایشگاه بیش از 60 شرکت ایرانی توانمندی تولیدی، صنعتی و آخرین دستآوردهای فنی و مهندسی خود را به نمایش گذاشتند که مورد استقبال گرم طرف ترکمنستانی قرار گرفت.
شاخص ها از پله های بورس سقوط کردند
شاخص کل بورس،تحت تاثیر افت قیمت گروه فلزی و کانی های فلزی با افت 573 پله ای به جایگاه 97 هزار و 388 واحدی عقب نشینی کرد. با وجود اینکه در هفته های گذشته گروه فلزات و کانی های فلزی از جذابترین گروه های بازار بودند و زمینه رشد شاخص را فراهم کردند، اما در معاملات امروز، روندی نزولی در پیش گرفتند به طوری که با افت شدید خود، شاخص بورس را نیز پایین کشیدند.مهم ترین عامل کاهش نرخ سهام فلزات، تصمیم دونالد ترامپ برای افزایش تعرفه واردات فولاد به آمریکا بود.دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که هفته آینده تعرفه واردات فولاد و آلومینیوم را افزایش خواهد داد.این تصمیم آمریکا، البته بورس های آمریکا را نیز تحت تاثیر قرار داده است به طوری که شبکه خبری سی ان بی سی اعلام کرد: در پی اعلام رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر افزایش تعرفه واردات فولاد و آلومینیوم، شاخص بورس داوجونز بیش از 500 واحد سقوط کرد.
ذره بین بانک هم روی ترامپ،زوم کرد
اداره خدمات مالی نیویورک از ۳ بانک خواسته است اطلاعات مربوط به ارتباط خود با کسب و کار املاک جرد کوشنر- داماد ترامپ- را در اختیار این نهاد بگذارند.یک منبع آگاه به این خبرگزاری اطلاع داد ماریا وولو- سرپرست اداره خدمات مالی در نامه هفته گذشته خود به سه بانک " دویچه بانک"، " سیگنچر بانک" و " نیویورک کامیونیتی بانک" از آنها خواسته است جزئیات روابط مالی نظیر وام های اعطائی یا آنهایی که توسط شرکتهای کوشنر درخواست شده است را افشا کنند. بانک ها تا پنجم مارس مهلت دارند پاسخ دهند.اداره خدمات مالی و دویچه بانک از اظهار نظر در این خصوص خودداری کرده اند.
قلب اروپا علیه جنگ تجاری آمریکا موضع گرفت
تصمیم ترامپ برای اعمال تعرفه گمرکی علیه واردات فولاد و آلومینیوم به آمریکا باعث شده است تا فرانسویها و آلمانیها نسبت به این قضیه واکنش نشان دهد.ترامپ طرح اعمال تعرفه گمرکی ۲۵ درصدی برای واردات فولاد و ۱۰ درصدی برای واردات آلومینیوم را طی روزهای گذشته ابلاغ کرده است.بورونو لمایر، وزیر اقتصاد فرانسه، با اشاره به تصمیم ترامپ گفت: نتیجه این طرح به ضرر آمریکا و اروپا خواهد بود.وی گفت: اینگونه تصمیمات یکجانبه قابل قبول نیست و بر اقتصاد اروپا و برخی شرکتهای فرانسوی تأثیر منفی خواهند گذاشت.لمایر ادامه داد: در حال حاضر تمام گزینهها برای تلافی اقدام آمریکا روی میز است و آمریکا باید منتظر یک اقدام قوی، یکجانبه و هماهنگ از سوی اتحادیه اروپا باشد.
برجام گیاهی،راهی مجلس شد
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه برجام اولیه در مورد مسائل هسته ای بود که نتایج آنرا دیدیم، گفت: برجام گیاهی در قالب یک لایحه در راه مجلس است که نتایجی بدی برای کشور دارد.حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین شهر، برخوار و میمه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به لایحه الحاق دولت ایران به کنوانسیون بین المللی حمایت از ارقام جدید گیاهی و پیوستن به اتحادیه این کنوانسیون گفت: سابقه این کنوانسیون به 11 آذر 1340 بر می گردد که در 19 آبان 1351، اول آبان 1357 و 28 اسفند 1369 مورد بازنگری قرار گرفت اما دولت فعلی با ارسال لایحه به مجلس شورای اسلامی خواستار الحاق ایران به این کنوانسیون شده است.وی با تاکید بر اینکه این کنوانسیون و به تبع آن لایحه ارسالی دولت جهت پیوستن به آن اشکالات و ایرادات ساسی دارد، گفت: نقایض آن به حدی است که می توان آنرا برجام گیاهی نامید.
افشاگری فراکسیون دو رقمی تمام شد
رییس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی با بیان اینکه ۳۱ مفسد اقتصادی عامل تمام بدبختی و غارت اموال مردم هستند میگوید: اموال تمامی مسئولان از ابتدای انقلاب تاکنون باید مورد بررسی قرار بگیرد. مسئولان اموال انباشتهشده و میلیاردی را از کجا آوردهاند؟به گزارش اعتمادآنلاین امیر خجسته رییس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی با اشاره به ارائه اسامی 31 مفسد اقتصادی به سران قوا، گفت: اسامی 31 مفسد اقتصادی را به روسای قوا ارائه کردم و به طور ویژه دستگاه نظارتی و قضایی باید ورود و اقدام عملی کنند و اگر اقدام عملی نشود مجبور هستیم اسامی این افراد که بانکها را غارت کردند منتشر کنم.
موقوفه خواری هم به جرائم اقتصادی پیوست
پس از بررسی های مقدماتی و اتهامات مطرح شده درباره «موقوفه خواری حدود چهار هزار و 900 هکتاری» در شهرستان بردسکن و با توجه به اهمیت ماجرا و تایید قضات دادگاه تجدیدنظر، این پرونده در دادسرای عمومی و انقلاب مشهد روند رسیدگی خود را طی می کند. دادستان عمومی و انقلاب مشهد با اشاره به این که هم اکنون این پرونده در مرحله تحقیقات مقدماتی است، از تشریح جزئیات آن خودداری کرد اما درباره روند رسیدگی کلی به پرونده گفت: بررسی ها، گزارش ها، ادعاها و اتهامات موجود در این ماجرا نشان می دهد که حدود 300 سال قبل فردی به نام «ب» املاک خود را وقف عام می کند که اسناد آن در آستان قدس رضوی وجود دارد اما چون این مرحوم اولادی نداشته یکی از کارگران وی به نام «س» از موقعیت و شرایط موجود استفاده کرده و خود را به عنوان واقف مطرح می کند تا این که بعد از فوت وی، افراد دیگری که هم اکنون خود را متولی موقوفات مذکور می دانند دست به کار شده و با استفاده از موقعیت های خاص و همچنین ارتباطات گسترده، اراضی بیشتری را از منابع عمومی، دولتی و خصوصی به آن اضافه می کنند که در حال حاضر حدود چهار هزار و 900 هکتار از این زمین ها از جمله موارد اتهامی است که به آن رسیدگی می شود.
واگن سوئیسی ها به قطار تهران نرسید
شرکت سوئیسی استادلر ریل، گزارش های منتشر شده مبنی بر امضای یک قرارداد مهم تولید ۹۶۰ واگن قطار زیرزمینی با سازمان توسعه و نوسازی صنعتی ایران را تکذیب کرد.شرکت سوئیسی استادلر ریل، گزارش های منتشر شده مبنی بر امضای یک قرارداد مهم تولید 960 واگن قطار زیرزمینی با سازمان توسعه و نوسازی صنعتی ایران را تکذیب کرد. این شرکت سوئیسی گفته هیچ قرارداد یا تصمیمی منعقد نشده بلکه این تنها یک مناقصه عمومی بوده است.رسانه های ایرانی چند روز پیش گزارش داده بودند که طرفین در حاشیه نشستی میان هیئت های تجاری ایران و سوئیس این قرارداد 1.4 میلیارد دلاری را به امضا رسانده اند. رسانه های ایرانی همچنین به نقل از سفارت سوئیس در تهران نوشته بودند که این واگن ها از پایان سال 2020 در تهران و حومه غربی کرج به کار گرفته خواهند شد.
مترو هم به جمع تورمی ها پیوست
اعضای شورای شهر تهران که یکدست اصلاحطلب هستند، رای به افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت مترو در سال ۱۳۹۷ دادند.در حالی که مرکز آمار و بانک مرکزی آخرین نرخ تورم را به ترتیب ۸.۳ و ۹.۹ درصد اعلام کردهاند، شورای شهر اصلاحطلب تهران میزان افزایش قیمت بلیت مترو تکسفره در سال آینده را ۲۵ درصد تعیین کرد.اعضای شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش تصویب کردند بلیت تک سفره داخل شهری از ۸۰۰ تومان به ۱۰۰۰ تومان افزایش قیمت داشته باشد (گرانی ۲۵ درصدی) همچنین بلیت تک سفره از حومه به تهران ۲۰۰۰ تومان و بلیت تک سفره فرودگاه امام خمینی ۱۰ هزار تومان تعیین شد. با توجه به ارقام تورم اعلامشده از سوی دولت روحانی، میزان افزایش نرخ بلیت تکسفره مترو در سال ۹۷ تقریبا ۳ برابر نرخ تورم است.بر اساس مصوبه شورای شهر، بلیت مترو فرودگاه امام خمینی (ره) که پیش از این ۶۰۰۰ تومان بود به ۱۰ هزار تومان افزایش یافت که رشد ۶۶ درصدی نشان میدهد.همچنین قیمت بلیت مترو تهران-کرج از ۱۰۰۰ تومان به ۲۰۰۰ تومان افزایش یافت که رشد ۱۰۰ درصدی خواهد داشت.
گمرک از وعده رئیس جمهوری تخلف کرد
روحانی در نطق انتخاباتیاش وعده داد که در دولت دوازدهم صادرات غیرنفتی ۲ برابر شود.روحانی در برنامه انتخاباتی باعنوان «متکلم وحده» از رادیو ایران در تاریخ ۱۳۹۶/۲/۷ اظهارداشت: تصمیم ما این است که در دولت دوازدهم صادرات غیرنفتی را تا ۲ برابر افزایش دهیم؛ یعنی صادرات غیرنفتی ما که اکنون ۵۰ میلیارد دلار است باید به ۱۰۰ میلیارد دلار افزایش پیدا کند.با پایان انتخابات، گمرک به ریاست مسعود کرباسیان تا چند ماه آمار تجارت خارجی کشور را منتشر نکرد که شائبه کاهش صادرات غیرنفتی و افزایش واردات را تقویت میکرد.کرباسیان در دولت دوازدهم به وزارت اقتصاد رسید اما وقتی آمار تجارت خارجی منتشر شد، مشخص شد وعده صادراتی روحانی در حال تحقق است، اما ۱۸۰ درجه برعکس.بر اساس آخرین آمار گمرک، در حالی که در ۱۰ ماهه امسال میزان واردات کالا به کشور ۲۲ درصد رشد کرده صادرات غیرنفتی فقط ۱.۷ درصد افزایش یافته است.ارزش واردات در این مدت ۴۲.۸ میلیارد دلار و صادرات غیرنفتی ۳۷ میلیارد دلار بوده است. در ۱۰ ماهه امسال تراز تجاری کشور به منفی ۵.۸ میلیارد دلار سقوط کرده است.در حالی که در عرصه صادارت غیر نفتی کاهش قابل توجهی داشتیم، در عرصه واردات، گل کلم و کاهو از امارات، فلفل خرد نشده از آفریقا،کارتن و مقوا از آمریکا و شتر از آلمان وارد کشور شده است.
شرکتهای بیمه امارات،رکورد زدند
سود سالانه تجمعی شرکتهای بیمه لیست شده در بازارهای مالی امارات متحده عربی از ۹۰۰ میلیون درهم در سال ۲۰۱۶ به ۱.۴ میلیارد درهم (۳۸۱ میلیون دلار) در سال ۲۰۱۷ افزایش یافت. این رشد سود به افزایش حق بیمه تحت سیاستگذاری یکپارچه بیمهای که از ژانویه ۲۰۱۷ اجرایی شده است، مربوط میباشد. طبق گزارش آژانس خبری امارات، «وام»، این قانون جدید باعث تقویت منابع مالی بیمهگرها شده است.سود ۱۷ شرکت لیست شده در شاخص آدکس با ۴۳.۳ درصد افزایش از ۴۷۱ میلیون درهم در سال ۲۰۱۶، در سال ۲۰۱۷ به ۷۵۶ میلیون درهم افزایش یافته است. درحالی که سود ۱۴ شرکت لیست شده در شاخص دیافام با ۶۶.۶ درصد افزایش، از ۴۲۹ میلیون درهم در سال ۲۰۱۶، به ۷۱۵ میلیون درهم افزایش یافتته است.شرکت بیمه نشنال تکافل، بیشترین رشد سود را به دست آورده است. سود این شرکت از ۴۰۰۰۰۰ درهم در سال ۲۰۱۶ به ۷.۶ میلیون درهم تا پایان ۲۰۱۷، جهش یافته است. شرکت بیمه یونیون مقام دوم را در این راستا به دست آورده است. این شرکت ضرر ۱۰.۵ میلیون درهمی در سال ۲۰۱۶ را به سود ۱۰.۳ میلیون درهمی در سال ۲۰۱۷ تبدیل کرده است.از لحاظ مقدار سود اما، شرکت بیمه اورینت همچنان رتبه اول را به خود اختصاص داده است. سود این شرکت در پایان ۲۰۱۷ بالغ بر ۳۵۵ میلیون درهم شد که نسبت به ۳۰۲ میلیون درهم در سال ۲۰۱۶، رشدی ۱۷ درصدی را نمایش میدهد. در رده دوم شرکت بیمه ابوظبی نشنال قرارد دارد که در سال ۲۰۱۷ سودی ۲۲۷ میلیون درهمی را برای خود ثبت کرده است.
تهران،بازار عراقی ها را قرق کرد
رایزن بازرگانی ایران در عراق با بیان اینکه در یازده ماهۀ سال جاری صادرات غیر نفتی ایران به عراق به رقم ۵.۵ میلیارد دلار رسیده است، گفت: خوشبختانه تراز تجاری ما با کشور عراق مثبت است. ناصر بهزاد افزود: طی یازده ماهۀ سالجاری ۱۲ میلیون تن کالای غیرنفتی به ارزش ۵.۵ میلیارد دلار از ایران به عراق صادر شده که این رقم، ۱۸درصد از مجموع صادرات ایران به مقاصد صادراتی را شامل می گردد.وی با اشاره به تراز تجاری مثبت ایران با عراق، اظهار داشت : ۶۶درصد مجموع صادرات ایران به کشورهای چین، عراق، امارات، کره جنوبی و افغانستان انجام شده که نیمی از آن سهم به چین و عراق است .گفتنی است، در ۱۱ ماهۀ سالجاری متوسط قیمت هزینۀ کالاهای صادراتی ایران به عراق ۴۶۰ دلار بوده که این نرخ در مقایسه با میانگین کالاها صادراتی ایران به مقاصد مختلف دنیا ۱.۲ برابر است .
دومینوی دکل های آمریکایی ها به شش رسید
بنابر گزارش های منتشر شده، تعداد دکل های نفتی فعال در آمریکا برای ششمین هفته ی متوالی افزایش یافته و به ۸۰۰ عدد رسیده است. این در حالی است که قیمت نفت در روزهای اخیر به بالاترین حد خود از سه سال گذشته تا کنون رسیده است. این امر موجب شده که هزینه استخراج و پالایش نفت افزایش یابد. به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از رویترز، گزارش های موسسه ی بیکر هیوز نشان می دهد که در هفته ی منتهی به ۲ مارچ آمریکا با افزودن ۱ دکل نفتی مجموع دکل های نفتی خود را به ۸۰۰ عدد رسانده است. همچنین، مجموع دکل های نفتی و گازی فعال در این بازه ی زمانی ۹۵۵ عدد ثبت شده است. باید به این نکته اشاره گردد که مجموع دکل های نفتی و گازی آمریکا در سال های ۲۰۱۷، ۲۰۱۶ و ۲۰۱۵ میلادی به ترتیب ۸۷۶، ۵۰۹ و ۹۷۸ عدد بوده است. لازم به ذکر است که تعداد فعلی دکل های نفتی فعال در آمریکا در بالاترین حد خود از ماه آپریل سال ۲۰۱۵ تا کنون قرار دارد. این برای نخستین بار از ماه ژوئن سال ۲۰۱۷ تا کنون است که تعداد دکل های نفتی آمریکا برای ششمین هفته ی متوالی افزایش یافته است.
دولت باز هم بجای مردم،مقابل خودروسازها کوتاه آمد
شریعتمداری وزیر صنعت در حالی اخیراً دستور توقف اجرای برخی استانداردهای جدید خودرویی را صادر کرده که با گذشت بیش از نیم قرن از فعالیت صنعت خودرو، همچنان شاهد تولید خودروهای قدیمی و از رده خارج در کشور هستیم و در عین حال، بازار انحصاری خودروهای داخلی و قیمت بالای آن سالهاست که نارضایتی زیادی را در بین مردم و حتی مسئولان ایجاد کرده است.این نارضایتی در یک مقطع زمانی آنقدر بالا گرفت که به تشکیل کمپین تحریم خرید خودروهای داخلی منتهی شد و توانست تلنگری را به مدیران خودرویی و مسئولان دولتی وارد کند که یکی از نتایج آن برنامهریزی برای ارتقاء استانداردهای خودرویی از ۵۵ مورد به ۸۵ مورد بود. به این ترتیب قرار شد پس از سالها تغییراتی در کیفیت و ایمنی خودروهای داخلی اتفاق افتد، زمان اجرایی شدن این استانداردها دی ۹۷ تعیین شد و به گفته نیره پیروزبخت، رییس سازمان استاندارد اجرای آنها باعث توقف تولید برخی خودروهای داخلی به ویژه خودروهایی که تولید آنها به ۲۰ تا ۳۰ سال پیش بر میگردد، خواهد شد. به گفته وی، توقف تولید پراید از جمله اتفاقاتی است که با اجرایی شدن استانداردهای ۸۵ گانه صورت خواهد گرفت و البته سایپا نیز برنامه کاهش تولید این محصول را اجرایی کرده است.اجرای استانداردهای ۸۵ گانه خودرویی ابتدا در شورای سیاستگذاری خودرو با حضور وزیر صنعت و مدیران خودرویی کشور به تصویب رسید و پس از آن نیز در شورای عالی استاندارد مصوب شد، اما این بار هم مانند بسیاری از قوانین مصوب دیگر، خودروسازان زیر توافق انجام شده و قانون مصوب زده و از اجرای آن سر باز زدند تا همچنان شاهد درجا زدن صنعت خودرو کشور باشیم.