به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین قوامی، در هشتمین اجلاس سالانه اساتید مجتمع آموزش عالی بنت الهدی، ضمن گرامی داشت یاد استاد شهید مرتضی مطهری و هفته معلم، به دعای حضرت ابراهیم(ع) در آیه 129 سوره بقره اشاره نمود و ابراز داشت: حضرت ابراهیم(ع) به عنوان پدر ادیان ابراهیمی، در این دعای خود، تحقق عناصر برپایی یک تمدن دینی را از خداوند متعال درخواست نمود.
وی ادامه داد: نخستین عنصر لازم برای برپایی تمدن دینی، مبعوث شدن فرستاده ای است تا همواره آیات و نشانه های قدرت الهی را تلاوت و تعلیم نماید و به جامعه خود حکمت بیاموزد.
امام جمعه پردیسان قم ، حکمت را عامل مهارت افزا خواند و گفت: جامعه بدون مهارت فاقد کارایی است. نقص نظام آموزشی ما نیز این است که در کنار دانش، مهارت آموزی وجود ندارد. توانمند سازی یک اصل اساسی در کار انبیاء بشمار می اید و این اصل بیانگر دلیل این درخواست کلیدی حضرت ابراهیم(ع) به شمار می آید.
وی، رشد و پیشرفت بی وقفه را عنصر بعدی برپایی یک تمدن خواند و تاکید کرد: تمدن ها به دست پیامبران ساخته می شوند و تمدنی که با دانش، حکمت، مهارت و ... بنا شده باشد مطلوب است. دعا بیانگر یک ایده و ایده ال است و یکی از نکات مهم دعای حضرت ابراهیم این است که ما تنها نمی توانیم تنها به عصر خود بیاندیشیم؛ بلکه باید به فکر نسل های آینده باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین قوامی با اشاره به اینکه پیروان انبیای الهی برای حرکت به سوی تعالی در آیه 2 سوره جمعه به روشنی بیان شده است، خاطرنشان کرد: علم نخستین عنصر تمدن ساز است و قدرت جوامع با توان علمی آنها سنجیده می شود. علت قاهر بودن خداوند نیز علم و قدرت اوست. احیای تمدن اسلامی نیز جز از مسیر علم، تعلیم و تربیت ممکن نیست.
رئیس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی در پایان با تاکید بر لزوم حفظ آمادگی و فراهم نمودن زمینه در کنار دعا برای ظهور، یادآور شد: ما به عنوان کسانی که خود را منتظر ظهور ولی عصر(عج) می دانیم، باید برای تحقق وعده الهی، زمینه های لازم علمی و مهارتی را تعلیم و تعلم نماییم. راه اندازی مرکز آموزش مهارت های کاربردی در حوزه علمیه در سال های اخیر نیز نشان دهنده توجه مسئولان حوزه به این امر خطیر است