به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، دکتر ابراهیمیان رایزن فرهنگی ایران در اندونزی روز چهارشنبه با دکتر احسِن سخا محمد رئیس دانشگاه علوم قرآنی جاکارتا دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار که خانم مریه اُلفه معاون دانشگاه نیز حضور داشت، پیرامون موضوعات مرتبط، بحث و گفتگو به میان آمد.
* آشنایی با دانشگاه علوم قرآنی جاکارتا
دکتر احسِن سخا محمد اظهار داشت: این دانشگاه با حضور 650 دانشجو در 3 دانشکده اصول الدین، فقه و تعلیم و تربیت در مقاطع لیسانس و فوق لیسانس که از 37 ساله پیش تأسیس گردید، پذیرای علاقه مندان به مباحث قرآنی است.
وی اضافه کرد: تمامی دانشجویان این دانشگاه ابتدا به حفظ قرآن کریم می پردازند و سپس دروس خود را طبق واحدهای موظفی وزارت دین می گذرانند.
* ایران، یک کشور قرآنی است
نویسنده "تفسیر الوجیز" اظهار داشت: اینجانب چند بار به ایران سفر کرده ام که به عنوان داور مسابقات بین المللی قرآن کریم و از طرف وزارت دین اعزام شده ام. جمهوری اسلامی ایران را کشور قرآنی یافته ام و امروز دانشمندان قرآنی اندونزی بیش از هر زمان دیگر شایسته است از دستاوردهای علمی قرآنی این کشور بهره مند شوند. یکی از دستاوردهای سفر بنده به ایران ذکر صلوات پس از قرائت ها بوده است که دقیقاً پس از مراجعت همان ذکر را در دانشگاه خود رواج داده ام و امروزه بعد از قرائت آن را تکرار می کنیم.
دکتر احسِن سخا محمد که خود از حافظان قرآن و مسلط به قرائات مختلف می باشد در ادامه خطاب به رایزن فرهنگی گفت: در آغاز مأموریت فرهنگی تان خیر مقدم عرض می کنم و این مطلب را تأکید می نمایم که شما در اندونزی میهمان ما هستید و ما همواره در اکرام شما پایبند خواهیم بود؛ به همین منظور تلاش خواهیم کرد در جهت گسترش قرآن و علوم قرآنی در کنار شما باشیم.
دبیر "کمیته تصحیح المصحف" وزارت دین افزود: در وزارت دین کمیته ای وجود دارد که به سه امر مهم می پردازد: 1) تصحیح المصحف 2) مباحث قرآنی 3) موزه قرآنی. در موضوع مباحث قرآنی با عضویت اعضای هیئت علمی، کتاب های ارزشمندی در دو قالب تفسیر موضوعی و تفسیر علمی به نگارش در می آید.
* اعلام آمادگی برای انتقال تجربیات قرآنی ایران به اندونزی
ابراهیمیان رایزن فرهنگی ایران در اندونزی هم در پاسخ به اظهارات برادرانه ریاست دانشگاه اظهار داشت: خوشحالم که در ایام عید میلاد پیامبر عضیم الشأن (ص)، تولد امام جعفر صادق (ع) و ایام خجسته هفته وحدت به خدمت شما می رسم. امروزه جمهوری اسلامی ایران در حال بنای تمدن جدید قرآنی است و هدف ما در فعالیت های فرهنگی و دینی انتقال این تجربیات ایران به اندونزی می باشد. ضمن اینکه خواستار استفاده از تجربیات این کشور بزرگ اسلامی نیز هستیم.
* توافقات دو جانبه بین رایزنی فرهنگی ایران و دانشگاه قرآنی جاکارتا
دو طرف در ادامه، در خصوص جزئیات همکاری در سال جدید میلادی به بحث و تبادل نظر پرداختند. و موارد ذیل مورد توافق دو طرف قرار گرفت تا انشاءالله در اسرع وقت قدم های جدی جهت عملیاتی شدن این توافقات به عمل آید:
1- انعقاد تفاهم نامه همکاری میان رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با دانشگاه علوم قرآنی جاکارتا.
2- پیگیری رایزنی فرهنگی جهت انعقاد تفاهم نامه میان این دانشگاه با یکی از دانشگاه های علوم قرآنی ایران.
3- برگزاری نشست تخصصی فن ترجمه قرآن با حضور استاد شیخ حسین انصاریان در بهمن 92 توسط رایزنی فرهنگی، کمیته "تصحیح المصحف" وزارت دین و دانشگاه علوم قرآنی جاکارتا (با توجه به اینکه آقای دکتر احسِن سخا محمد دبیر کمیته "تصحیح المصحف" وزارت دین می باشد).
4- تأسیس اتاق ایران در دانشگاه علوم قرآنی جاکارتا با برگزاری 6 سمپوزیوم قرآنی در سال 2014.
5- پیگیری رایزنی فرهنگی جهت برگزاری همایش تجلیل از بزرگترین مفسر قرآن اندونزی جناب آقای پروفسور دکتر قریش شهاب با همکاری دانشگاه علوم قرآنی و رایزنی فرهنگی
6- پیگیری رایزنی فرهنگی جهت انجام ترجمه کتاب "المفسرون حیاتهم و منهجهم" نویسنده حجت الاسلام والمسلمین محمد علی ایازی.
7- پیگیری رایزنی فرهنگی جهت اعزام موقت اساتید ایرانی به دانشگاه فوق در رشته های مختلف علوم قرآنی شامل خط، صوت و لحن، تلاوت و...
لازم به ذکر است خانم مریه الفه نیز که خود از حافظان قرآن است، علاقه مندی این دانشگاه را که اکثر دانشجویان آن از دختران هستند با مراکز قرآنی (ویژه زنان) در ایران اعلام نمود.
وی اظهار داشت: اینجانب به کشورهای کانادا، آمریکا، ژاپن و بعضی از کشورهای اروپایی سفرهایی داشته ام و همچنین به جمهوری اسلامی ایران یک بار در مراسم ولادت حضرت فاطمه (س) مسافرت نموده ام و مایلم با زنان قرآنی ایران ارتباطات بیشتری داشته باشم.