پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
ن

حوزه/ حجت الاسلام کشوری با بیان اینکه حوزه علمیه به جای تبلیغ باید اقامه کننده دین باشد، گفت: هرچند تبلیغ کار مطلوبی است، ولی به عنوان هدف غایی حوزه نباید در نظرگرفته شود بلکه هدف نهایی حوزه باید اقامه دین باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در کاشان، حجت الاسلام علی کشوری، امروز در نشست علمی «آینده حوزه علمیه مبتنی بر نظریه مدرسه اقامه» در مدرسه علمیه آیت الله ابوتراب امامی کاشانی، در جمع مدیران و معاونین پژوهشی مدارس علمیه شهرستان های کاشان، آران و بیدگل، نطنز و نراق با اشاره به تبیین نظریه مدرسه اقامه، این نظریه را از نظریات صدگانه نقشه الگوی پیشرفت اسلامی عنوان کرد و گفت: این نظریه و سایر نظریه های بخشی الگوی پیشرفت اسلامی مانند نظریه پیشگیری بنیادین اسلامی از جرم، نظریه بهبود مستمر فضای حاکم بر نهادهای متکفل، نظریه تربیت و نظریه مدیریت شهری محله محور، هرکدام به مسئله ای جواب می دهند.

وی، با بیان اینکه نظریه مدرسه اقامه، چگونگی ارتقای کیفیت آموزش و تربیت در حوزه های علمیه را تشریح و سعی می کند تصویر روشنی از حوزه مطلوب در ذهن  مدیران، اساتید و  طلاب مدارس علمیه ایجاد کند، ادامه داد: این نظریه دوازده بخش قابل بحث دارد که هر بخش هم در پاسخ یک سؤال می باشد.

حجت الاسلام کشوری، آرمان حوزه های علمیه را اولین بخش این نظریه که آیا حوزه های علمیه باید به تبلیغ دین بپردازند یا به اقامه دین؟ عنوان کرد و افزود: اگر اساتید و طلاب به این  سؤال بپردازند آینده حوزه های علمیه نسبت به وضعیت فعلی، از وضع تکامل یافته تری برخوردار خواهند شد.

وی با بیان اینکه حوزه علمیه به جای تبلیغ باید اقامه کننده دین باشد، گفت: هرچند تبلیغ کار مطلوبی است، ولی به عنوان هدف غایی حوزه نباید درنظرگرفته شود، بلکه هدف نهایی حوزه باید اقامه دین باشد

دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی در ادامه ضمن تشریح شکل اقامه دین، با بیان اینکه شکل اقامه دین متفاوت با شکل تبلیغ دین است و بنا بر کار فقهی انجام شده و معتقدیم شکل  اقامه دین چهار بخش دارد، اظهار کرد: بخش اول مدیریت خبر و اطلاع رسانی به صورت عمومی انجام می شود، البته مدیریت خبر با اهل مرتبط با آن انجام می شود.

وی ، با بیان اینکه علاوه بر مدیریت خبر، مدیریت تضارب داریم، مدیریت تضارب را متفاوت از گفتگوهای عادی و مناظره دانست و اضافه کرد: تضارب بعد از حسن الاستماع است، یعنی ابتدا باید راجع یک نظریه ای حسن الاستماع داشته باشیم بعد وارد تضارب شویم.

دبیر شورای راهبردی شورای الگوی پیشرفت اسلامی، مدیریت مکتوبات را گام سوم نظریه اقامه عنوان کرد و با بیان اینکه در این بخش از طریق مکتوبات هم باید تحلیل فکر ایجاد کنیم، گفت: گام چهارم  نظریه اقامه، مدیریت شکل نمونه سازی است که اگر ایده و یا نظریه ای تبدیل به تحقق عین  و نمونه عملی نشود، آن ایده و تحقق منجر به هدایت جامعه  نمی شود.

حجت الاسلام کشوری به تاثیر زمان و مکان در اقامه دین اشاره کرد و بیان داشت: اقامه دین در عراق، سوریه، نیجیریه، و ... با ایران متفاوت است، لذا زمان و مکان در اقامه دین تاثیرگذار است.

وی در پایان با بیان اینکه اکثر ائمه جمعه الحمدلله به اخلاق انبیاء متخلق بوده و انسان های ملا و باسوادی هستند، ولی گاهی رفتارهای دور از شأن ائمه جمعه را در اخبار مشاهده  می کنیم که باید اصلاح شود، اظهار کرد: امام جمعه باید با اخلاق و علمش، به قلوب نفوذ کند و نباید به سمتی برود که از جایگاه  امامت جمعه برای بعضی از اغراض استفاده کند.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha