رضا رویگری بازیگر سینما و تلویزیون در گفت وگو با خبرگزاری «حوزه»، با بیان اینکه برگزاری جشنواره فیلم مقاومت جزو الزامات است، اظهار کرد: هر ساله در کشور ما جشنوارههای متعددی برگزار میشود که رویکرد بسیاری از آنها ارزشی است، اما در میان، جشنواره فیلم مقاومت رویدادی است که من از آن به عنوان نعمتی در سینمای ایران نام میبرم که باید با جدیت حمایت و پیگری شود.
وی افزود: دلیل اینکه میگویم جشنواره مقاومت حتماً باید به صورت همه جانبه حمایت شود به پیام و معنایی بر میگردد که در این اتفاق سینمایی حاکم است، این جشنواره به ما نشان میدهد چه ارزشهایی در این کشور حاکم است و برای رشد آن چه کاری باید انجام داد، مطلب دیگری که باید به آن اشاره کنم به گستردگی معنای مقاومت در این رویداد سینمایی مربوط میشود، سالها اینگونه تصور میشد که مقاومت تنها به معنای هشت سال دفاع مقدس است، اما در جشنواره مقاومت این معنا به فراتر از مرزها نیز ادامه پیدا کرد.
بازیگر فیلم سینمایی «کانیمانگا» تصریح کرد: اتفاقی که در یمن رخ میدهد و مردم این سرزمین در مقابل آماج متجاوزان ایستادگی میکنند، گوشهای از مقاومت را به تصویر میکشد، در سوریه و عراق نیز چنین اتفاقاتی را شاهد هستیم برای همین جشنواره مقاومت با نشان دادن اتفاقاتی که در دیگر کشورهای مسلمان رخ میدهد به فرهنگ مقاومت شکلی عمیقتر میدهد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا در جشنواره مقاومت بسیاری از فیلمسازان خارجی امکان نشان دادن آثارشان را به جهانیان دارند؟ گفت: خوشبختانه جشنواره مقاومت یک بازخورد بسیار خوب دیگر به همراه دارد که من از آن به عنوان اتفاقی خوب در جشنواره مقاومت نام میبرم. در فستیوال مقاومت بسیاری از فیلمسازانی که امکان نمایش کارهایشان در خارج از کشور فراهم نیست، فرصت میکنند تا کارهایشان را به نمایش در بیاورند، چون متاسفانه در دنیا شرایطی حاکم است که اجازه نمیدهد حرفهایی که در آن مقاومت مد نظر قرار گرفته، مورد توجه قرار گیرد؛ برای همین فستیوال مقاومت پایگاهی است تا همه سینماگران جهان با ورود در آن قادرند حرفشان را به گوش جهانیان برسانند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: سالهای قبل جشنواره مقاومت در شهرهای دیگر برگزار میشد، برای مثال در یک دوره کرمان میزبان این رویداد سینمایی بود، اما چند سالی است که باز هم جشنواره مقاومت در تهران برگزار میشود، البته قابل درک است که مشکلات مالی سبب چنین اتفاقی شده، اما به نظرم میشود با تفاهمات بیشتر، باز هم شاهد برگزاری جشنواره مقاومت در شهرستانها بود.
این بازیگر ادامه داد: اینکه چرا معتقدیم جشنواره مقاومت باید در شهرستان برگزار شود دلیلی بسیار روشن دارد، آنهم اینکه در شهرهای دیگر، این رویداد سینمایی با استقبال بیشتری مواجه میشود، اما در تهران به دلیل تعدد جشنوارهها مردم به نوعی از جشنوارههای سینماایی اشباع شدهاند، اما در شهرهای دیگر این اتفاق بسیار کم رقم میخورد، به ویژه جشنوارههای سینمایی به دلیل حضور هنرمندان و بازیگران برای مردم جالب است.
بازیگر فیلم سینمایی «شور شیرین» گفت: من در فیلمهای دفاع مقدسی زیادی بازی داشتهام، اما هیچگاه بابت حضور در این کارها از فرد یا گروهی طلبکار نیستم، چون باور من این است که در این حوزه باید با جان و دل کار کرد، همچنین در این قبیل کارها نوعی ذکات کاری بازیگران است که با هنرنمایی در کارهای جنگی به ارزشها ادای دین میکند. لازم به ذکر است تا بگویم ایثار شهدا یا رزمندگان به اندازهای بزرگ است که به واسطه حضور بازیگران در کارهای ارزشی قابل توصیف نیست، اما این کاری است که از دست ما بر میآید.
وی به برگزار کنندگان جشنواره مقاومت پیشنهاد کرد: برای اینکه جشنواره بتواند تاثیرگذاری بیشتری داشته باشد، باید به اکران نیز توجه ویژه کند، این اقدام باعث میشود تا مردمی که فرصت نمیکنند در سینماها فیلمهای ارزشی را تماشا کنند، به صورت رایگان بیننده کارهای انقلابی باشند، این اقدام به نوعی در جشنواره عمار رخ میدهد که میتوان از آن در جشنواره مقاومت نیز الگو برداری کرد.
رویگری تاکید کرد: توصیه دیگری که برای برگزار کنندگان جشنواره دارم به میهمانان خارجی این جشنواره مربوط میشود. گاهی اوقات میهمانان خارجی جشنوارهها، نقشی همانند توریستها، ایفا میکنند، درصورتیکه باید با سیاستگذاریهای درست آنها را تربیت کرد تا در آینده، آثاری تولید کنند که مد نظر ما(جشنواره مقاومت) است، این اتفاق به نوعی در جشنواره این دوره انجام شده که در ادامه باید به شکلی جدیتر پیگیری شود.
این بازیگر در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: سینمای مقاومت چند روز پیش به کار خود پایان داد، اما از فردای اختتامیه این جشنواره باید فعالیتهای خود را به روی برگزاری بهتر جشنواره در دوره بعد متمرکز شود. در این میان همانگونه که پیش تر گفتم برگزاری فستیوال در شهرهای دیگر اقدامی است که حتما باید زمینه اجرا شدن آن فراهم شود.
وی در انتهای تصریح کرد: سینمای ایران این روزها، تنهای سینمای در جهان است که در آن معنای مقاومت مورد توجه قرار میگیرد، پس توصیه میکنم به جای سنگاندازی مقابل جشنواره از آن حمایت شود.