به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در استان کردستان، حجت الاسلام حکمت حکیمی فر، امروز در جمع طلاب مدرسه علمیه امام صادق (ع) شهرستان بیجار اظهار داشت: امام عسكرى(ع) در سیره عملى خود به اجراى این اصل متعالى قرآنى «امر به معروف و نهى از منكر» پایبند بودند و در موارد لزوم به شكل صحیحى از آن بهره مى بردند.
مدیر مدرسه علمیه امام صادق (ع) شهرستان بیجار تاکید کرد: از جمله این موارد نامه اى است كه آن حضرت به «اسحاق بن اسماعیل نیشابورى» مرقوم فرمودند و او و دیگران را هشدار داده و با صراحت آنان را درباره عواقب سخت كارشان بیدار نمودند.
این استاد حوزوی به متن این نامه اشاره کرد و بیان داشت: در متن این نامه آمده است: «پس از درگذشت امام پیشین(ع) و بعد از فرستاده دوم من و آنچه از شما به او رسید، خداوند به سبب آمدنش پیش شما، وى را كرامت و عزت عطا كرد و پس از آنكه «ابراهیم بن عبده» را بر شما گماردم و نامه اى هم به وسیله محمد بن موسى نیشابورى براى شما نوشتم، راه غفلت را پیمودید. در هر حال، باید از خداوند كمك خواست. مبادا درباره خدا كوتاهى كنید و از زیانكاران باشید! از رحمت خدا به دور باد كسى كه از اطاعت خدا رو گرداند و پندها و موعظه هاى اولیاى خدا را نپذیرد. به راستى خداوند شما را به اطاعت خود و اطاعت پیامبر و اطاعت اولوالامر فرمان داده است.اى اسحاق! خداوند تو و خاندانت را مشمول رحمتش كند اگر سنگهاى سخت و استوار برخى از محتواى این نامه را مى فهمیدند، از ترس و بیم خداوند متلاشى مى شدند و به طاعت خدا در مى آمدند و هرچه مى خواهید بكنید، به زودى خدا و پیامبر و مؤمنان عمل شما را خواهند دید و آنگاه سر و كارتان با خداى داناى نهان و آشكار است.»
حجت الاسلام حکیمی فر ادامه داد: همچنین آن حضرت به رعایت حقوق برادران دینى و فروتنى در برابر آنان توجه داشته و مى فرمایند: «كسى كه به حقوق برادران خود آشناتر باشد، براى اداى آن حقوق بیشتر تلاش مى كند و منزلتش نزد خدا بالاتر است. هركه در دنیا براى برادران خود فروتنى كند، در پیشگاه خداوند از صدیقان محسوب مى شود.»
ترویج فرهنگ صرفه جویى و پرهیز از اسراف
مدیر مدرسه علمیه امام صادق (ع) شهرستان بیجار در ادامه سخنان خود اظهار کرد: ترویج فرهنگ صرفه جویى یكى از نمودارهاى اقتصادى سیره این امام همام است چرا كه ایشان اعتقاد داشتند برنامه ریزى درست در زندگى موجب رشد اقتصادى بوده و از زیرساختهاى توسعه اجتماعى و بالندگى اقتصادى یك جامعه محسوب مى شود.
وی تاکید کرد: در سیره امام حسن عسكرى (ع) در این باره نكات قابل توجهى وجود دارد كه نمونه اى از آن ماجرایى است كه «محمد بن حمزه سرورى» آن را نقل مى كند و مى گوید: «توسط ابوهاشم جعفرى نامه اى به محضر امام عسكرى(ع) نوشته و درخواست كردم كه آن حضرت دعا كند تا خداوند متعال در زندگى من گشایشى ایجاد بفرماید. هنگامى جواب را توسط ابوهاشم دریافت كردم، آن حضرت نوشته بود: «پسر عمویت یحیى بن حمزه از دنیا رفت و مبلغ صد هزار درهم ارث باقى گذاشت و این درهم ها به ارث به تو مى رسد، پس خدا را سپاسگزارى كن و بر تو باد به میانه روى؛ از اسراف بپرهیز كه اسراف از رفتارهاى شیطانى است».
برنامه ریزى صحیح در جهت حفظ بیت المال و كنترل امور اقتصادى
مدیر مدرسه علمیه امام صادق (ع) شهرستان بیجار گفت: از دیگر درس هاى سیره عملى امام عسكرى(ع) در بحث اقتصادى، توجه به حفظ و نگهدارى اموال مسلمانان و بیم از تباه شدن و از بین رفتن آنها و هزینه كرد آن در مسیر درست و مناسب است.
حجت الاسلام حکیمی فر ادامه داد: آن حضرت به دلیل توجهى كه به این موضوع داشتند، با وجود شرایط سخت سیاسى و اجتماعى، در بیشتر مناطق شیعه نشین، براى دریافت حقوق شرعى از مردم و صرف آنها در مسیر درست خود، نمایندگان و وكلایى تعیین فرموده بودند تا شیعیان براى حلّ مشكلات شرعى و اجتماعى خود به آنها مراجعه كنند. آن بزرگوار به كارها و امور آنها رسیدگى كرده و آنان را زیرنظر داشتند و با مكاتبه آنها را حمایت و هدایت مى كردند.
وی در پایان سخنان خود تصریح کرد: علاوه بر این نیز خود با پیشه نمودن زندگى زاهدانه كه مىتوان آن حضرت را زاهدترین فرد زمان خود یافت، همگان را به عدم تبعیت از الگوهاى رفتارى نادرست تشویق نموده و حتى با كار و تلاش بسیار، عموم را به اهمیت كار و تلاش و فعالیت اقتصادى آگاهى مى دادند چنان كه به نقل تاریخ مى توان آن حضرت را از فعالترین افراد جامعه خود عنوان كرد.